Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Witam,
od jakiegoś czasu antywirus AVAST zaczął mi wyświetlać bardzo dużo komunikatów o zablokowaniu niebezpiecznej strony bądź pliku.Działo się to dosłownie co chwilę( jedno ostrzeżenie nie zaszło a drugie już się otwierało). W internecie znalazłam kilka takich postów,wszędzie doradzono analizę logów na czym absolutnie się nie znam .Dokonałam skanu AVASTEM który nic mi nie wykrył,skanu szybkiego ( przez komputer) który również nie wykazał żadnych nieprawidłowości.
Będę bardzo wdzięczna jakby ktoś mi pomógł przeanalizować Logi oraz podać jakieś wskazówki co powinnam dalej robić.Dodatkowo dość często wyskakują mi niechciane reklamy. Wydaje mnie się że ma to swoje korzenie w niedawnym zainstalowaniu TEX, Led.
Analiza log-ów.
- djarta
- Kontaktowanie:
Analiza log-ów.
1. Do odinstalowania: WPM / winscp3_is1 / SFT_Polska Toolbar / Protected Search_is1 / foxtab / conduitEngine / BabylonToolbar / DownTango / DownVision / Ask Toolbar / Bing Bar / Ask Media Toolbar / Google Toolbar / hdtotal1.3 / Torntv V9.0 / McAfee Security Scan Plus
2. Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (aby pobrać kliknij na dużą zieloną strzałkę po prawej).
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner[S1].txt
3. Uruchom Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wciśnij dowolny klawisz i czekaj, aż skończy się operacja. (UWAGA: podczas pobierania, programy mogą wskazywać, że to jest zagrożenie, proszę to zignorować). Pokaż raport.
4. Wklej nowe logi z OTL.
2. Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (aby pobrać kliknij na dużą zieloną strzałkę po prawej).
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner[S1].txt
3. Uruchom Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wciśnij dowolny klawisz i czekaj, aż skończy się operacja. (UWAGA: podczas pobierania, programy mogą wskazywać, że to jest zagrożenie, proszę to zignorować). Pokaż raport.
4. Wklej nowe logi z OTL.
-
- Reklama