Wczoraj gdy szukałem odpowiedników Cenzora w Google natknąłem się na takowe zagadnienie. Mam pytanie odnośnie takich programów. Czy pokazują one nawet wirusy odpalające się wraz ze startem systemu operacyjnego? I jeśli już to który spośród nich wg Was jest najbardziej godny podziwu?
Jak na razie znalazłem takie programy:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Analiza programów tzw. samoodpalających się a wirusy
-
- kominekl
- Kontaktowanie:
vegan pisze:Wczoraj gdy szukałem odpowiedników Cenzora w Google natknąłem się na takowe zagadnienie. Mam pytanie odnośnie takich programów. Czy pokazują one nawet wirusy odpalające się wraz ze startem systemu operacyjnego? I jeśli już to który spośród nich wg Was jest najbardziej godny podziwu?
Jak na razie znalazłem takie programy:
Te programy pokazują tylko procesy startujące z systemem. Na tej podstawie ktoś, kto się zna może wywnioskować co nieco na temat infekcji.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Aha czyli coś takiego jak logi OTL można uzyskać powiedzmy? Bo chodzi mi o to, czy ktoś tutaj będzie w stanie rozpoznać procesy mające coś wspólnego z wirusami, których nie da się wykryć. Najpierw jednak muszę zrobić co trzeba, aby mozna było w ogóle o czymkolwiek rozmawiać.
- kominekl
- Kontaktowanie:
vegan pisze:Aha czyli coś takiego jak logi OTL można uzyskać powiedzmy? Bo chodzi mi o to, czy ktoś tutaj będzie w stanie rozpoznać procesy mające coś wspólnego z wirusami, których nie da się wykryć. Najpierw jednak muszę zrobić co trzeba, aby mozna było w ogóle o czymkolwiek rozmawiać.
Naturalnie. Proszę o podanie koniecznych danych.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama