Witam
Po odczytaniu posta jednego z użytkowników z forum postanowiłem założyć nowy temat
W pewnym sensie będzie to Ranking Antywirusowy
Proszę o podanie swojego najbardziej uznanego według siebie antywirusa
Oraz umotywować go swoimi doświadczeniami
przekonać że jest to najlepsze oprogramowanie antywirusowe
oczywiście również należało by podać jakiego się antywirusa posiadało
ewentualnie który zawiódł itd
można podawać wszystkie i darmowe i komercyjne
Więc ja może rozpocznę skoro założyłem temat
Moim faworytem jest Avast free
Ja od 4lat używam avasta
w ciągu tych lat nie zawiódł mnie
nie zamula komputera no chyba że ktoś ma XP lub VISTA albo Vin 7 a ram 256 no to wybaczcie
pyta co ma zrobić jeżeli jest zainfekowany jakiś plik
praktycznie niezauważalny
często mam do czynienia z dyskami kilka programów ważnych z tym związanych
często podpinam jakiś dysk niewiadomego pochodzenia i są na nim jakieś infekcje
zanim dysk zostanie wykryty
Avast mnie informuje szybciej niż bym chciał że jest coś nie tak
jest do tego zupełnie darmowy
wystarczy zarejestrować
na pocztę nie wysyłają żadnych maili z ofertami itp.
dla mnie numer 1
używałem
ESET NOD 32 taki sobie i lekka zamułka i płatny
Norton internet security w miarę ale płatny
Arcavir to porażka dla mnie
kiedyś Kasperski nie zbyt pamiętam
ale mam i może skorzystam
pamiętam że pyta byle błahostkę
pozdrawiam i proszę o podawanie swoich typów
Antywirusowy Ranking Użytkowników
- janpas
- Kontaktowanie:
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ja używam Aviry. Jedyna natarczywość to reklama przy aktualizacji. Nie obciąża zasobów, dobrze się spisuje. Wirusy wykrywa ale co ciekawe najczęściej gdy najpierw comodo zakrzyczy, wtedy jak to mówi Lena, Avirka krzyczy: Ja usunę, ja usunę. Jednym zdaniem, chłop odwala robotę a Avirka-dziewczyna zbiera pochwały 

- stukot
Według mnie dobrym antywirusem jest avast, bo nie obciąża systemu i ma sporą wykrywalność. Szczerze mówiąc avast rzadko u mnie cokolwiek wykrywał, bo raczej rozsądnie korzystam z internetu- nie używam p2p, nie wchodzę na strony z nielegalnym oprogramowaniem, ani te tylko dla dorosłych. Avast to pierwszy w życiu antywirus jakiego używałam. Jak dla mnie ten program jest bardzo dobry i dla zielonych użytkowników kompów (całkiem niedawno do nich należałam, nadal nie umiem wielu rzeczy) i dla tych bardziej zaawansowanych. Na jednym z moich kompów, z systemem XP nie mogłam używać ComboFixa, bo wtedy padała ochrona w avaście- nie wiem, czy inni mogą mieć z tym problem.
Według mnie lepszy od avasta jest avg anti virus w wersji komercyjnej. Ten program instaluje avg security toolbar, która dla niektórych może być zbędnym bajerem, mi jednak nie przeszkadza. Przydatnym dodatkiem, według mnie jest avg link scanner- kompatybilny z IE, Firefox i Lunascape.
A najlepszym antywirusem, z programów komercyjnych, według mnie jest Eset NOD 32- ze względu na świetną wykrywalność i bezproblemowe działanie.
Najgorszy antywirus, jaki w życiu testowałam to Ashampoo Anti Virus- raczej zabaweczka, a nie porządny program antywirusowy. Ten program nigdy nic mi nie wykrył i nie wszczynał żadnych alarmów. Ba, był tak słaby, że jak go instalowałam, nawet nie wykrył, że w systemie jest już inny program antywirusowy. Przez krótki czas miałam avasta i Ashampoo Anti Virusa- było tak, jakby system wcale tego nie zauważył. Potem pożegnałam się z produktem firmy Ashampoo.
Testowałam też bardzo krótko G Data Anti Virus- o dziwo, wcale nie obciążał mi systemu, ale wówczas szybko wróciłam do avasta, bo według mnie jest o niebo lepszy od G Data.
Reasumując: z darmowych antywirusów według mnie najlepszy jest avast. Z komercyjnych Eset Nod 32. Z tym, że avg anti virus w wersji komercyjnej też nie jest zły.
Według mnie lepszy od avasta jest avg anti virus w wersji komercyjnej. Ten program instaluje avg security toolbar, która dla niektórych może być zbędnym bajerem, mi jednak nie przeszkadza. Przydatnym dodatkiem, według mnie jest avg link scanner- kompatybilny z IE, Firefox i Lunascape.
A najlepszym antywirusem, z programów komercyjnych, według mnie jest Eset NOD 32- ze względu na świetną wykrywalność i bezproblemowe działanie.
Najgorszy antywirus, jaki w życiu testowałam to Ashampoo Anti Virus- raczej zabaweczka, a nie porządny program antywirusowy. Ten program nigdy nic mi nie wykrył i nie wszczynał żadnych alarmów. Ba, był tak słaby, że jak go instalowałam, nawet nie wykrył, że w systemie jest już inny program antywirusowy. Przez krótki czas miałam avasta i Ashampoo Anti Virusa- było tak, jakby system wcale tego nie zauważył. Potem pożegnałam się z produktem firmy Ashampoo.
Testowałam też bardzo krótko G Data Anti Virus- o dziwo, wcale nie obciążał mi systemu, ale wówczas szybko wróciłam do avasta, bo według mnie jest o niebo lepszy od G Data.
Reasumując: z darmowych antywirusów według mnie najlepszy jest avast. Z komercyjnych Eset Nod 32. Z tym, że avg anti virus w wersji komercyjnej też nie jest zły.
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Ja od zawsze używam eset smart security i chyba nigdy go nie zmienie, nie zamula systemu , zawsze wykrywa co ma wykryć. Testowałem avasta i avire oraz kasperskiego ale jakoś interfejs i sposób działania eseta bardzo przypadł mi do gustu 

Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama