Witam, skanowałem kompa jakimś darmowym avastem na szybkim skanowaniu i wykrył on zagrożenie na wysokim poziomie, nazwa pliku to C:\...\A0023496.dll stan zagrożenie: Win32:Malware-gen przeniosłem zagrożony plik do kwarantanny i moje pytania
1 co to za rodzaj pasożyta i czym się zajmuje? skąd jest?
2 jak się go pozbyć z systemu bo widzę że mam folder w program files o nazwie pirofilinstylin i nie wiem co to jest, czy to jest mi potrzebne i czy usuwając-odinstalowując to, nie spierniczę czegoś, a jeśli można się tego pozbyć to jak.
Proszę was o dokładne porady...
Dzięki i pozdrawiam
Ps. poleci mi ktoś dobry darmowy antywirus? bo ten darmowy avast po skanowaniu widzi wirusy ale nie alarmuje na bieżąco podczas serfowania po sieci, a ściągam muzę soulseekiem i filmy uTorrentem więc mogę coś przechwycić niewskazanego.
Avast sygnalizuje infekcję ProfilinStylin
-
Ostatnio zmieniony 08 sie 2011, 10:46 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu, przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
Powód: korekta tytułu tematu, przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
- XMan
Temat :
zagrozenia/adware-profilinstylin-t14328.html
Poczekaj za odpowiedziami fachowców w tej dziedzinie i napiszą co masz zrobić
Odnośnie avasta to zainstaluj najnowszą wersję Avast! Free Antivirus 6.0.1203
Prawidłowo skonfigurowałeś ?
avast! Free Antivirus - zapoznanie i konfiguracja
Temat :
bezpieczenstwo/qooqle-jako-strona-startowa-nie-mozna-zmienic-t13958.html?hilit=avast%20konfiguracja%20avast%206
zagrozenia/adware-profilinstylin-t14328.html
Poczekaj za odpowiedziami fachowców w tej dziedzinie i napiszą co masz zrobić

Odnośnie avasta to zainstaluj najnowszą wersję Avast! Free Antivirus 6.0.1203
Prawidłowo skonfigurowałeś ?
avast! Free Antivirus - zapoznanie i konfiguracja
Temat :
bezpieczenstwo/qooqle-jako-strona-startowa-nie-mozna-zmienic-t13958.html?hilit=avast%20konfiguracja%20avast%206
W Avaście masz więcej niż kilka trybów skanowania :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- djarta
- Kontaktowanie:
-
- Reklama