Avast wykrywa malware i trojana

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 sie 2012, 14:22

jezierska pisze:juz probowalam, nie moge zrobic przywracania systemu, wyskakuje mi blad, ze nie moge tego zrobic

Hmmm. Zagramy inaczej. Uruchom Konsolę Odzyskiwania -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (z Wierszem Polecenia) i wprowadź w Niej polecenie -> CHKDSK /R .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

jezierska

Użytkownik

Post26 sie 2012, 04:37

moj komp nie posiada napedu, to 13 calowka, nie da sie tego obejsc jakos inaczej?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 sie 2012, 10:59

jezierska pisze:moj komp nie posiada napedu, to 13 calowka, nie da sie tego obejsc jakos inaczej?

Konsola będzie konieczna. Utwórz bootowalny pendrive -> http://www.hotfix.pl/jak-stworzyc-booto ... p-a177.htm.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

jezierska

Użytkownik

Post26 sie 2012, 12:22

ok, nie mam tylko pojecia gdzie jest moja plyta instalacyjna, moge to zrobic z innej z windowsem 7?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 sie 2012, 12:29

jezierska pisze:ok, nie mam tylko pojecia gdzie jest moja plyta instalacyjna, moge to zrobic z innej z windowsem 7?

Jak najbardziej.

jezierska

Użytkownik

Post28 wrz 2012, 11:29

ustawiłam w biosie, żeby najpierw czytało mi pena,
przy uruchomianiu kompa wyskakuje mi lista opcji:
1st. text mode setup <boot from flash again after finished
2nd. GUI mode setup, continue setup + 1st start of windows
----> DEBUG, in case of HAL.DLL or NTOSKRNL.EXE not found errors<----
Debug boot rDisk 1 partition 2
Debug boot rDisk 1 partition 3
Debug boot rDisk 1 partition 4
Debug boot rDisk 2 partition 1
Debug boot rDisk 2 partition 2
Debug boot rDisk 2 partition 3
Debug boot rDisk 2 partition 4

przy wyborze 2 pierwszych pojawia sie komunikat:
Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony:
<katalog główny Windows>\system32\hal.dll.
Zainstaluj ponownie kopię tego pliku

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2012, 19:48

jezierska pisze:ustawiłam w biosie, żeby najpierw czytało mi pena,
przy uruchomianiu kompa wyskakuje mi lista opcji:
1st. text mode setup <boot from flash again after finished
2nd. GUI mode setup, continue setup + 1st start of windows
----> DEBUG, in case of HAL.DLL or NTOSKRNL.EXE not found errors<----
Debug boot rDisk 1 partition 2
Debug boot rDisk 1 partition 3
Debug boot rDisk 1 partition 4
Debug boot rDisk 2 partition 1
Debug boot rDisk 2 partition 2
Debug boot rDisk 2 partition 3
Debug boot rDisk 2 partition 4

przy wyborze 2 pierwszych pojawia sie komunikat:
Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony:
<katalog główny Windows>\system32\hal.dll.
Zainstaluj ponownie kopię tego pliku

Sugeruję przywrócić ustawienia fabryczne BIOS`u i podczas uruchamiania wyświetlić Menu Wyboru Boot`u i dopiero tam wybrać pendrive.

jezierska

Użytkownik

Post29 wrz 2012, 19:42

dzieje się to samo, a jak wybieram tę pierwszą opcję wyświetla się niebieski ekran z komunikatem:
"Pojawia się problem i system windows zostanie zamkniety, aby zapobiec uszkodzeniu komputera"

-- 29 wrz 2012, 19:42 --

dodam, że pendrive działa bez zarzutu na innym komputerze

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2012, 20:39

jezierska pisze:dzieje się to samo, a jak wybieram tę pierwszą opcję wyświetla się niebieski ekran z komunikatem:
"Pojawia się problem i system windows zostanie zamkniety, aby zapobiec uszkodzeniu komputera"

-- 29 wrz 2012, 19:42 --

dodam, że pendrive działa bez zarzutu na innym komputerze

Lektura -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”