Witam. Ostatnio zainstalowałem grę WinterSports2012 i gdy chcę ją odpalić włącza się Avast i pisze, że wykryto zagrożenie. Nie mogę w żaden sposób uruchomić gry!
Co mam zrobić żeby móc grać w grę? Chyba wywalić tego Avasta?
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 22:57 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód:korekta tytułu tematu, przeniosłem z działu Problemy --> Bezpieczeństwo.
Ten plik exe leży bezpiecznie na kompie i Avast go nie rozpoznaje jako wirusa! Dopiero jak chcę plik skopiować (przenieść), czy uruchomić to wtedy go kasuje.
To wygląda na pomyłkowe wykrycie. Uruchom Avasta >>w górnym prawym rogu kliknij na "Ustawienia" >kliknij na "Wykluczenia" >kliknij na "przeglądaj" >znajdź ten plik >kliknij "OK", kliknij "Dodaj". Jeśli mimo to Avast dalej będzie wykrywał ten plik, to na czas gry będziesz go wyłączał >prawoklik na ikonkę koło zegara >>Sterowanie osłonami Avast >wybierz czas wyłączenia
Ogólnie pakiet ESET Smart Security uważam za najlepszy dla rynku dla przeciętnych komputerów. Troszkę mnie niepokoi to wykrycie Avast`a. Chciałbym zobaczyć logi tego komputera. Jeśli istnieje taka możliwość i/lub nadal jesteś niepewny to podaj logi z OTL, o które wcześniej prosił moderator.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.