Raz zapora ostrzegła, że jak włączałam Firefox, on połączył się ze stroną XXX, a moją stroną startową w tej i innych przeglądarkach jest Google. Niestety nie skojarzyłam, że tamta strona jest tylko dla dorosłych i rzeczywiście na nią weszłam.

Poza tym swego czasu zainstalowałam jeden program, który dodatkowo zainstalował bubel, który pozmieniał mi stronę startową w przeglądarkach. Myślałam, że już nie ma po nim śladu, ale OTL wciąż wykrywa tamte wpisy.
Poza tym, jak włączam menedżera zadań, to tam nie ma informacji o zużyciu pamięci...
Nie wiem, jak jest na systemowym koncie admina, bo nie mogę się tam zalogować, bo monitor BENQ G922HDAL pada w czasie wylogowywania- od nowości miałam z nim problemy.
Poniżej zamieszczam wymagane logi, z OTL i DDS.
OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
EXTRAS: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
DDS: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ATTACH: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Starałam się usunąć dane, dotyczące tego, czym chronię mój komputer. Usunęłam też wpisy z rozszerzeniami do Firefox i jego klonów... Bo zauważyłam, że tam było napisane, że nie było któregoś z nich, a było...
Aha, może coś mi zmodyfikowało plik HOSTS?
Zupełnie się na tym nie znam.

Niedawno zrobiłam szybki skan mojego kompa mbam, jednak on nic nie wykrył, więc nie zrobiłam gruntownego skanu.
Zbieram się, aby przeskanować mojego kompa Dr Web Cure It, regularnie ściągam jego najnowszą wersję, jednak jakoś nie mogę się przełamać, bo ten program skanuje kompa strasznie długo...
Martwi mnie to, że jak włączam przeglądarki, zapora informuje, że zezwoliła na połączenie z jakimś adresem proxy, mimo że przeglądarki mają się łączyć z netem bezpośrednio.
Coś zdecydowanie jest nie tak, ale nie wiem co.

EDIT: mam też wśród zainstalowanych programów, jeden którego strona producenta została uznana za niebezpieczną według McAfee Site Advisor, jednak McAfee czasem przesadza... Więc może ten program jest nieszkodliwy...
EDIT 2: wiem, że zapora, której teraz używam może być trochę przeczulona, zresztą jak każdy program do ochrony... Jednak póki nie włączyłam blokowania stron w mbam pro, zapora wciąż informowała, że zezwolono na połączenie ze stroną XXX, mimo że dodałam ją do blokowanych.
Mimo wszystko wolałabym wyłączyć blokowanie stron w mbam pro, bo nie jest niezawodne, jednak na razie się z tym wstrzymam.