Bardzo spowolniony laptop , błąd przy skanowaniu otl

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
drdala

Użytkownik

Post28 lis 2012, 12:46

Witam mam bardzo spowolnionego laptopa, chciałem porobić skany i wrzucić logi ale podczas skanowania OTL pokazał się taki błąd :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
klikałem ponów próbę i kontynuuj ale nic nie dawało w poklikałem z 10 razy anuluj i skaner poleciał dalej i dalej skanuje. Jak skończy wrzucać logi?

OTL skończył pytać czy utowrzyć pliki poklikałem tak a tu puste pliki tekstowe były otwarte i teraz nawet nie wiem gdzie one są
co robić? pomocy
DDS
attach - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
dds - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

antywirus nic ale malwarebytes coś wykrywa ale jeszcze skanowanie się nie zakończyło

RSIT
log - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
info - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-- 28 lis 2012, 13:46 --

tak wyglądają logi z malwarebytes:

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post28 lis 2012, 14:23

C:\WINDOWS\system32\antiwpa.dll (PUP.Wpakill) -> Usuń po ponownym uruchomieniu.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\Antiwpa (PUP.Wpakill) -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\Antiwpa (Trojan.I.Stole.Windows) -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.
C:\WINDOWS\system32\antiwpa.dll (PUP.Wpakill) -> Usuń po ponownym uruchomieniu.
D:\Windows XP Cracks Home & Proffesional\Activate.exe (RiskWare.Tool.CK) -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.
C:\WINDOWS\system32\antiwpa.dll (Trojan.I.Stole.Windows) -> Usuń po ponownym uruchomieniu.

Przywróć to z kwarantanny Malwarebytes`a, a następnie usuń jego kwarantannę przyciskiem -> Usuń Wszystko.

Logi.

Wykonaj logi z OTL -> http://hotfix.pl/articles.php?article_id=143 + log z TDSSKiller -> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm, ale w trybie awaryjnym na razie.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”