Bardzo wolny internet

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Bardzo wolny internet

Post26 maja 2013, 21:30

ADWCleaner.

Naciśnij w Nim przycisk Odinstaluj.

Autoruns.

W trybie awaryjnym, w Autoruns odznacz, a następnie usuń (co się będzie dało):

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Alcmtr
NvCplDaemon
NvMediaCenter
nwiz
RTHDCPL
SunJavaUpdateSched

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components

Wszystko.

HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Wszystko.

HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects

Wszystko.

HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Extensions

Wszystko.

HKLM\System\CurrentControlSet\Services

JavaQuickStarterService
NVSvc
nvUpdatusService

Następnie podajesz nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

dar890

Użytkownik

Bardzo wolny internet

Post26 maja 2013, 23:19

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Bardzo wolny internet

Post27 maja 2013, 21:17

OTL.

Naciśnij w Nim przycisk Sprzątanie.

Internet Explorer (Version = 6.0.2900.5512)

Zaktualizuj IE do Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (nawet, jeśli Go nie używasz).

"KLiteCodecPack_is1" = K-Lite Codec Pack 6.2.0 (Basic)

Odinstaluj i zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wersję.

Kroki Finalizujące.

Wykonaj pełne skanowanie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (nie gódź się na wersję testową), jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
Przeczyść dysk i rejestr Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

dar890

Użytkownik

Bardzo wolny internet

Post30 maja 2013, 16:26

Mam takie pytanie ... czy to może być wina nielegalnych gier oraz cracków ściągniętych przez qtorrent ? :?:

heros1303

Stały bywalec

Bardzo wolny internet

Post30 maja 2013, 17:25

Może być, ale bardziej prawdopodobnej iż w danej chwili w twojej miejscowości dużo osób na necie siedzi. Lub serwery stron są zbyt przeciążone. Chociaż zmniejszenie szybkości z powodu nadmiernego również mogą ale to rzadkość chyba.

dar890

Użytkownik

Bardzo wolny internet

Post30 maja 2013, 17:33

Wątpie żeby to była wina przeciążenia łącza,próbowałem korzystać z internetu o 02:00 i nic bez różnicy.Programem NetMeter obserwuje łącze... przeskakuje co kilka sekund z 0 Kib/s do 100 kib/s.Ja już nie wiem co robić ...

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Bardzo wolny internet

Post30 maja 2013, 17:51

Mam takie pytanie ... czy to może być wina nielegalnych gier oraz cracków ściągniętych przez qtorrent ? :?:

Wątpię. Co innego jednak, jeśli program działa podczas surfowania po sieci. Na pewno będzie on zwalniał sieć. Sprawdź, jak wygląda sytuacja, gdy program ten jest wyłączony. Poza tym, wykonaj czynności końcowe.

dar890

Użytkownik

Bardzo wolny internet

Post31 maja 2013, 10:41

kominekl pisze:
OTL.

Naciśnij w Nim przycisk Sprzątanie.

Internet Explorer (Version = 6.0.2900.5512)

Zaktualizuj IE do Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (nawet, jeśli Go nie używasz).

"KLiteCodecPack_is1" = K-Lite Codec Pack 6.2.0 (Basic)

Odinstaluj i zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wersję.

Kroki Finalizujące.

Wykonaj pełne skanowanie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (nie gódź się na wersję testową), jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
Przeczyść dysk i rejestr Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Wykonałem te czynności.Malwarebytes`em Anti-Malware nic nie znalazł.

-- 31 maja 2013, 10:41 --

Zformatuje cały dysk,usunę wszystko może to coś pomoże :|

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Bardzo wolny internet

Post31 maja 2013, 11:16

Zformatuje cały dysk,usunę wszystko może to coś pomoże :|

Jeszcze na to za wcześnie. Po pierwsze. Reinstaluj sterowniki sieci (wszelkie). Poza tym, sprawdź jak wygląda sytuacja w trybie awaryjnym z obsługą sieci.

dar890

Użytkownik

Bardzo wolny internet

Post31 maja 2013, 11:53

Wszystkie sterowniki jakie się tylko dało reinstalowałem.Bez efektu.W trybie awaryjnym z obsługą sieci jest tak samo jak w normalnym.Formatuje dysk

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Bardzo wolny internet

Post31 maja 2013, 12:31

dar890 pisze:Wszystkie sterowniki jakie się tylko dało reinstalowałem.Bez efektu.W trybie awaryjnym z obsługą sieci jest tak samo jak w normalnym.Formatuje dysk

Ja bym jeszcze powalczył, ale to Twoja decyzja. W takim razie temat zgłaszam do zamknięcia.

dar890

Użytkownik

Bardzo wolny internet

Post31 maja 2013, 14:47

Co jeszcze byś proponował ?

heros1303

Stały bywalec

Bardzo wolny internet

Post31 maja 2013, 14:54

Ja proponuję podłączyć do tego neta jakiś inny komputer/laptop na próbę. A tego wyłączył od sieci. Sprawdź jak ten drugi działa z internetem? Jeśli działa tak samo tzn że wina leży po stronie internetu. Jeśli jednak na odwrót to trza pomyśleć co z tym można zrobić użytkownik kominekl coś tam wymyśli za pewne.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bardzo wolny internet

Post31 maja 2013, 15:35

Tak, może to być winą.
Po drugie jeżeli takie posiadasz to szybko odinstaluj ponieważ zgodnie z regulaminem będę musiał
zamknąć temat.
I nie kłam bo sprawdzimy :naughty:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”