Błąd explorera

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Błąd explorera

Post07 kwie 2012, 23:09

Może podaj nam informacje to podamy ci dokładne sterowniki. pobierz program Aida32.
Otwórz program -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informacje z pozycji:
-> Nazwa płyty głównej
-> Mikroukład płyty głównej
-> Karta graficzna
-> Karta dzwiękowa

Jesli aida nie pokaże płyty głównej to sprawdz ją w programie cpu-z zakładka mainboard.

perfer123

Użytkownik

Błąd explorera

Post08 kwie 2012, 12:51

A co do formatowania kompa to zmieniłem zdanie, odinstalowałem antywirusa i komp wrócił jakoś do życia. Wykonałem wszystkie polecenia które napisał mi żebym wykonał kominekl. Oto nowe logi z OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Błąd explorera

Post08 kwie 2012, 20:07

DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\npngnn.sys -- (amsint32)

Nasz Sality nadal tu jest. Zwykła dezynfekcja nie dała zadowalających rezultatów. Kolejną metodą jest czyszczenie z zewnątrz, które daje o niebo lepsze skutki. Pobierz Kaspersky Rescue Disk -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników -> wypal na niezainfekowanym komputerze -> wypaloną płytkę wybootuj na swoim komputerze -> dalej intuicyjnie. Po wszystkim przedstaw nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”