Czy nie masz czasem partycji recovery?
Płytki recovery należy przygotować we własnym zakresie po zakupie laptopa.
Oczywiście oprogramowanie do tego celu powinno być dołączone do komputera.
Błędy spowodowane próbą powirusowego czyszczenia
- greh
- Kontaktowanie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Domyślam się, że partycja recovery miałaby swoją ikonę w Moim komputerze, gdzie widać pozostałe dyski. Nic takiego nie ma.
Jak już pisałam wcześniej, na płycie mam tylko Nośnik Product Recovery.
Przeglądałam trochę swój komputer, niestety nie wiem jakich plików konkretnie szukać. Jednak moją uwagę zwrócił katalog Toolscd z aplikacjami (?) wgranymi jeszcze przed kupnem laptopa (2005). Poza tym w C:\Windows jest Installer (872 pliki), LastGood(2) z października 2011, a także repair (z plikami Sam, Security, software, default i system z listopada 2011, ale posiada też inne pliki z 2005 r.). Jest też ERDNT\Hiv-backup (posiada m.in. te same pliki co repair, tylko z kwietnia 2011)- czytałam gdzieś w Internecie, że musiał być wtedy używany Combofix. Nie pamiętam. No i oczywiście mam i386 w ServicePackFiles) a także system32. W tym ostatnim istnieje m.in. system.sav, software.sav oraz default.sav z 2005 r., jednak Sam i SECURITY są z roku bieżącego.
Oczywiście nie mam pojęcia czy te wszystkie informacje w ogóle na coś się zdadzą. Nie wiem gdzie jeszcze mogę szukać plików instalacyjnych, żeby zrobić nakładkę. Może da się przynajmniej, mimo braku punktów przywracania) cofnąć system do jakiegokolwiek momentu, nawet kosztem utraty danych. Narozrabiałam więc muszę ponieść jakieś konsekwencje.
Jak już pisałam wcześniej, na płycie mam tylko Nośnik Product Recovery.
Przeglądałam trochę swój komputer, niestety nie wiem jakich plików konkretnie szukać. Jednak moją uwagę zwrócił katalog Toolscd z aplikacjami (?) wgranymi jeszcze przed kupnem laptopa (2005). Poza tym w C:\Windows jest Installer (872 pliki), LastGood(2) z października 2011, a także repair (z plikami Sam, Security, software, default i system z listopada 2011, ale posiada też inne pliki z 2005 r.). Jest też ERDNT\Hiv-backup (posiada m.in. te same pliki co repair, tylko z kwietnia 2011)- czytałam gdzieś w Internecie, że musiał być wtedy używany Combofix. Nie pamiętam. No i oczywiście mam i386 w ServicePackFiles) a także system32. W tym ostatnim istnieje m.in. system.sav, software.sav oraz default.sav z 2005 r., jednak Sam i SECURITY są z roku bieżącego.
Oczywiście nie mam pojęcia czy te wszystkie informacje w ogóle na coś się zdadzą. Nie wiem gdzie jeszcze mogę szukać plików instalacyjnych, żeby zrobić nakładkę. Może da się przynajmniej, mimo braku punktów przywracania) cofnąć system do jakiegokolwiek momentu, nawet kosztem utraty danych. Narozrabiałam więc muszę ponieść jakieś konsekwencje.
- greh
- Kontaktowanie:
nickela pisze:Domyślam się, że partycja recovery miałaby swoją ikonę w Moim komputerze,
Obawiam się, że się źle domyślasz, gdyż przynajmniej w moim przypadku jest to partycja ukryta.

Sprawdź Prywatną Wiadomość i odpisz na PW.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- kominekl
- Kontaktowanie:
Reasumacja.
Oprócz porady prywatnej mam również dla Ciebie pewien link

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama