blokada Ukash

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

blokada Ukash

Post29 lip 2012, 20:24

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

IE - HKCU\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
O4:64bit: - HKLM..\Run: [TosVolRegulator] C:\Program Files\TOSHIBA\TosVolRegulator\TosVolRegulator.exe File not found

:Files
C:\Windows\tasks\*.*

:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL -> Sprzątanie.

Internet Explorer (Version = 8.0.7601.17514)

Zaktualizuj do najnowszej wersji (nawet, jeśli Go nie używasz) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216022FF}" = Java(TM) 6 Update 22

Odinstaluj i zainstaluj najnowszą wersję -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

"{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A94000000001}" = Adobe Reader 9.4.5 - Polish

Odinstaluj i zainstaluj najnowszą wersję -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

"Xvid Video Codec 1.3.1" = Xvid Video Codec
"Xvid_is1" = Xvid 1.2.2 final uninstall

"{D103C4BA-F905-437A-8049-DB24763BBE36}" = Skype™ 4.2

Kroki Finalizujące.

Przeczyść dysk i rejestr CCleaner`em -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes`em Anti-Malware (nie gódź się na wersję testową) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

m32krk

Użytkownik

blokada Ukash

Post30 lip 2012, 00:09

wszystko co powyżej zrobionie, poza zainstalowaniem nowego Skype, bo i tak nie używam.

log OTL z usuwania:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

CCleaner zrobiony
Malwerbytes - zrobione pełne skanowanie, ale nie było pytania o to, czy chcę wersję testową, w nawiasie napisane było i tak okres testowy) - to źle? jeszcze raz to zrobić?
i Malwerbytes nic nie znalazł.

-- 30 lip 2012, 00:05 --

wszystko co powyżej zrobionie, poza zainstalowaniem nowego Skype, bo i tak nie używam.

log OTL z usuwania:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

CCleaner zrobiony
Malwerbytes - zrobione pełne skanowanie, ale nie było pytania o to, czy chcę wersję testową, w nawiasie napisane było i tak okres testowy) - to źle? jeszcze raz to zrobić?
i Malwerbytes nic nie znalazł.

-- 30 lip 2012, 00:09 --

a teraz komputer chce ode mnie wtyczki adobe.
mam się bać ściągania tego typu rzeczy czy to i tak nieuniknione?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

blokada Ukash

Post30 lip 2012, 16:11

a teraz komputer chce ode mnie wtyczki adobe.
mam się bać ściągania tego typu rzeczy czy to i tak nieuniknione?

Podałem wyżej link do Adobe. Pokaż nam screen z tego błędu.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

m32krk

Użytkownik

blokada Ukash

Post30 lip 2012, 22:09

ściągnęłam Adobe wg poleceni ai chciał wtyczki, ale zaprzestał na razie.
natomiast szlag mi trafił wszystkiepliki instalacyjne - mam je wszystkie w 1 folderze i jest w nim (a nie wywaliłam wszystkiego) CCleaner. i to chyba po sprzątaniu OTL się stało - możliwe to?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

blokada Ukash

Post30 lip 2012, 22:17

i to chyba po sprzątaniu OTL się stało - możliwe to?

Nie. To musiał zrobić CCleaner.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”