Witam. Mam pytanie , czy jest się w stanie uniknąć tej blokady na komputerze ? Czytałem, ze antywirusy przepuszczają tę blokadę i tak naprawdę nie da się temu zapobiec. Mnie ten wirus jeszcze nie dopadł i mam pytanie czy mogę coś zrobić aby nie mieć z tym ewentualnych problemów w przyszłości ?
Pozdrawiam
blokada ukash- zapobieganie
- kominekl
- Kontaktowanie:
arek333 pisze:Witam. Mam pytanie , czy jest się w stanie uniknąć tej blokady na komputerze ? Czytałem, ze antywirusy przepuszczają tę blokadę i tak naprawdę nie da się temu zapobiec. Mnie ten wirus jeszcze nie dopadł i mam pytanie czy mogę coś zrobić aby nie mieć z tym ewentualnych problemów w przyszłości ?
Pozdrawiam
Infekcja jest zapraszana przez użytkownika poprzez klikniecie określonego adresu URL, który zawiera exploit, ładujący się zwykle poprzez luki w oprogramowaniu (nie na darmo w krokach końcowych każę każdemu aktualizować oprogramowanie). Krótko mówiąc żeby nie zarazić się tym wirusem potrzebujemy tylko myślącego użytkownika. Sytuacja jest tu podobna do wirusa z Facebook`a. Tam również sami ściągaliśmy zainfekowany Adobe Flash. Sama infekcja ma prymitywną budowę i nie jest skomplikowana. Ransomware ten jest przeznaczony do nastraszenia początkujących uzytkowników. Podsumuje raz jeszcze. Nie instaluj oprogramowania, które Ci wyskoczy w e-mail`u, czy w innym źródle bez zastanowienia). Jeśli chcesz dalszej lektury to zapraszam na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Komentarz.
Niedługo zamierzam się wziąć za napisanie artykułu o tym wirusie, więc do zobaczenia w literach artykułu

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Dziękuje bardzo za odpowiedź
- kominekl
- Kontaktowanie:
arek333 pisze:Dziękuje bardzo za odpowiedź
Nie ma za co. Masz jeszcze jakieś pytania?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama