Witam niedawno pojawily mi sie 3 bluescreeny prosiłbym o sprwdzenie w czym tkwi problerm
Podaje odczyty
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Bluescreen - viamraid.sys oraz injectDLL.sys
-
Ostatnio zmieniony 10 maja 2010, 17:53 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmiana tytułu
Powód: zmiana tytułu
- rokko
- Kontaktowanie:
Bluescreen prośba o sprawdzenie
Pierwszy...
BugCheck 100000D1, {f8c81000, 6, 0, f84b7cb1}
Probably caused by : viamraid.sys ( viamraid+dcb1 )
Drugi i trzeci...
BugCheck 10000050, {e3048000, 0, 80535d23, 1}
Probably caused by : injectDLL.sys ( injectDLL+b116 )
Zaktualizuj sterowniki RAID (SATA). Szukaj ich na stronie producenta płyty głównej.
Co do injectDll.dll nie jest to standardowa biblioteka wchodząca w skład systemu Windows. Może zostać wykorzystana do wstrzykiwania potencjalnie niebezpiecznego kodu do wszelkich innych procesów działających w systemie, zmieniając ich zachowanie, więc należy podejrzewać, że Twój komputer mógł zostać zainfekowany. Na początek przeskanuj ów bibliotekę na:
- virusscan.jotti.org
- Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jaka jest dokładna lokalizacja biblioteki?
BugCheck 100000D1, {f8c81000, 6, 0, f84b7cb1}
Probably caused by : viamraid.sys ( viamraid+dcb1 )
Drugi i trzeci...
BugCheck 10000050, {e3048000, 0, 80535d23, 1}
Probably caused by : injectDLL.sys ( injectDLL+b116 )
Zaktualizuj sterowniki RAID (SATA). Szukaj ich na stronie producenta płyty głównej.
Co do injectDll.dll nie jest to standardowa biblioteka wchodząca w skład systemu Windows. Może zostać wykorzystana do wstrzykiwania potencjalnie niebezpiecznego kodu do wszelkich innych procesów działających w systemie, zmieniając ich zachowanie, więc należy podejrzewać, że Twój komputer mógł zostać zainfekowany. Na początek przeskanuj ów bibliotekę na:
- virusscan.jotti.org
- Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jaka jest dokładna lokalizacja biblioteki?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
- djarta
- Kontaktowanie:
-
znalazlem takie cos injectDLL okazało sie ze mialem ukryty na kompie jakis czit do gier moze to to? bo innego pliku nie widze.
co do sterownikow SATA nie mam pojecia gdzie tego szukac patrzylem na strone producenta ale nie moge znalezc
-- 10 maja 2010, 12:11 --
dodaje tez wynik skanowania tego pliku
co do sterownikow SATA nie mam pojecia gdzie tego szukac patrzylem na strone producenta ale nie moge znalezc
-- 10 maja 2010, 12:11 --
dodaje tez wynik skanowania tego pliku
- rokko
- Kontaktowanie:
co do sterownikow SATA nie mam pojecia gdzie tego szukac
Pisałem, na stronie producenta płyty głównej.
Daj raport z Everesta z konfigiem Twojego komputera, w programie Komputer => Podsumowanie, zapisz raport i wrzuć go na jakiś serwer w treści postu dając link do pliku.
I daj logi o które prosił Cię djarta
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- XMan
Nie jestem pewien jaką masz dokładnie płytę główną ale z raportu odczytałem Asus A8V-VM ?
Jeżeli tak to zainstaluj :
1. sterowniki do chipsetu płyty głównej VIA 4in1 Hyperion Pro Chipset Driver 5.24A.
Uruchom ponownie komputer.
instalacja - kliknij aby powiększyć :
2. Service Pack 3 dla Windows XP PL.
Po instalacji przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później ,,Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne - zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Procek się grzeje
Przeczyść komputer.
Reszta j/w. no i podaj logi
Widzę że komputer/system był zainfekowany.
Przenoszę temat z działu Problemy
Bezpieczeństwo,
XMan.
Jeżeli tak to zainstaluj :
1. sterowniki do chipsetu płyty głównej VIA 4in1 Hyperion Pro Chipset Driver 5.24A.
instalacja - kliknij aby powiększyć :
2. Service Pack 3 dla Windows XP PL.
Po instalacji przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później ,,Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne - zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Procek się grzeje

Przeczyść komputer.
Reszta j/w. no i podaj logi

Widzę że komputer/system był zainfekowany.
Przenoszę temat z działu Problemy

XMan.
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników pojawil sie kolejny bluescren nie wiem juz co robic..
Przeskanowałem także combofixem logi - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Logi z OTL - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przeskanowałem także combofixem logi - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Logi z OTL - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama