Brak dostępu do internetu

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
help3r

Użytkownik

Post04 kwie 2013, 20:39

Cholera nie wiem co jest ale na awaryjnym jest to samo :/

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post04 kwie 2013, 20:43

help3r pisze:Cholera nie wiem co jest ale na awaryjnym jest to samo :/

Edytowałem post po tym, jak ty edytowałeś ;) . Zobacz ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

help3r

Użytkownik

Post04 kwie 2013, 20:46

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
jak próbuje podmienić :/ kolego a może linuxa z pendrive odpalić i nim skopiować ? :P

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post04 kwie 2013, 20:53

help3r pisze:http://screenshooter.net/5312646/oocehfu
jak próbuje podmienić :/ kolego a może linuxa z pendrive odpalić i nim skopiować ? :P

Naciśnij po prostu Kontynuuj ;) . Choć tak, jak ty mówisz też można (choć dłużej zejdzie Ci raczej).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

help3r

Użytkownik

Post04 kwie 2013, 20:58

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <-- po wciśnięciu kontynuuj

ściągne sobie przez noc jakiegoś linka i przekopiuje standardowo oby dwa pliki c:\Windows :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post05 kwie 2013, 13:55

help3r pisze:http://screenshooter.net/5312646/kuagtxs <-- po wciśnięciu kontynuuj

ściągne sobie przez noc jakiegoś linka i przekopiuje standardowo oby dwa pliki c:\Windows :)

Wsytarczy Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

help3r

Użytkownik

Post06 kwie 2013, 12:29

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <- mam taki bład po podmianie plików który dałe 3 posty wyżej :/ Oczywiście po zalogowaniu to wyskakuje :/

-- 06 kwi 2013, 12:25 --

kominekl pisze:
help3r pisze:http://screenshooter.net/5312646/kuagtxs <-- po wciśnięciu kontynuuj

Wsytarczy Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Dzięki w końcu mogę wejść w folder windows :) Menadżer urządzeń dalej nie działał ale razem z odblokowaniem folderu windows także zaczął działać :lol: , niżej daje nowe logi z OTL:

-- 06 kwi 2013, 12:29 --

A przywróciłem swój stary explorer.exe który zbackupowałem i komputer działa normalnie :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2013, 12:44

A przywróciłem swój stary explorer.exe który zbackupowałem i komputer działa normalnie :)

OK. Na razie niech będzie, co miało się zrobić się zrobiło. Puste odwołanie PRC jest już w logu niewidoczne ;) .

Menadżer urządzeń dalej nie działał ale razem z odblokowaniem folderu windows także zaczął działać :lol:

Blokada zabraniała dostępu ;) .

niżej daje nowe logi z OTL:

Mimo wszystko dalej nie podoba mi się, co nieco. Spróbuj ponownie użyć Combofix`a.

help3r

Użytkownik

Post07 kwie 2013, 19:43

jak użyje tego skryptu CF to log mi się nie tworzy , a po restarcie spowrotem dostaje ten sam błąd explorera :/ co teraz ? dać nowe logi z OTL ? Wróciłem do oryginalnego explorer.exe

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2013, 20:34

help3r pisze:jak użyje tego skryptu CF to log mi się nie tworzy , a po restarcie spowrotem dostaje ten sam błąd explorera :/ co teraz ? dać nowe logi z OTL ? Wróciłem do oryginalnego explorer.exe

Ale nie w ten sposób. Użyj Combofix`a teraz nie ze skryptu, ale zwyczajnie uruchamiając Go.

help3r

Użytkownik

Post07 kwie 2013, 21:39

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2013, 20:42

Oprogramowanie Zabezpieczające.

Użyj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Logi.

Wklej do notatnika:

File::
c:\programdata\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Bluetooth.lnk

Folder::
c:\users\justyna\AppData\Local\ESET
c:\program files\ESET
c:\users\justyna\AppData\Roaming\Babylon
C:\KRECYCLE
c:\program files\Pando Networks
c:\programdata\PMB Files
c:\users\justyna\AppData\Local\PMB Files

Registry::
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Pando Media Booster"=-
"Advanced SystemCare 6"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"BlackBerryAutoUpdate"=-
"IgfxTray"=-
"Persistence"=-
[-HKLM\~\startupfolder\C:^_OTL^MovedFiles^01041980_231002^C_Users^justyna^AppData^Roaming^Microsoft^Windows^Start Menu^Programs^StartUp^Logitech . Rejestracja produktu.lnk]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\AutoStartNPSAgent]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\Pando Media Booster]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\Persistence]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\screenshooter]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\Skype]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\SmartRAM]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\SoundMAXPnP]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\Windows Defender]

Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt . Następnie podłącz pamięci przenośne w taki sam sposób, co poprzednio. Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe:

Obrazek

Rozpocznie się usuwanie i powstanie log, który dajesz na forum.

help3r

Użytkownik

Post09 kwie 2013, 19:02

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 kwie 2013, 20:12

help3r pisze:http://wklej.org/id/1007722/

OK. Wejdź w START -> Uruchom -> i wklej tam:

"g:\w300v3.1.0a_dr0_ov\ComboFix.exe" /uninstall

Następnie podaj nowe logi z OTL (kończymy już ;) ) .

help3r

Użytkownik

Post11 kwie 2013, 19:09

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”