Brak dźwięku - płyta główna Gigabyte GA-946-S3

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 maja 2012, 20:47

Nigdy nie robiłam takich rzeczy i teraz nie wiem co mam zaznaczyć, aby nic nie popsuć.

Niedługo zniknie, ale zapomniałeś o logu z usuwania i o nowych logach.

Co to znaczy jak przełączam, to znaczy wylogowuję się ze swojego konta, które jest administratorem, na drugiego użytkownika tego komputera, to słychać za każdym razem pikanie (chyba szesc pików)??? Dzieje się to tylko podczas logowanie, nie przełączania?

Czy pikania są część krótkich, a część długich? Uruchom Konsolę Odzyskiwania -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i podaj w niej polecenie -> CHKDSK /R.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

kasikk

Użytkownik

Post12 maja 2012, 20:55

wszystkie takie same, krótkie

-- 12 maja 2012, 19:55 --

nie mogę uruchomić konsoli, ponieważ zawsze kiedy chcialam to zrobić to woła o hasło, ale ja nie ustalalam nigdy takiego hasla. A to pikanie pojawilo mi się już przed formatowaniem dysku.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 maja 2012, 21:19

nie mogę uruchomić konsoli, ponieważ zawsze kiedy chcialam to zrobić to woła o hasło, ale ja nie ustalalam nigdy takiego hasla. A to pikanie pojawilo mi się już przed formatowaniem dysku.

Zostaw to miejsce puste i naciśnij -> ENTER. Jeśli nie podziała to wpisz 1 -> ENTER. Potem 2 -> ENTER. Potem 3 -> ENTER. Potem 123 -> ENTER. Na końcu spróbuj admin -> ENTER.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

kasikk

Użytkownik

Post12 maja 2012, 21:39

to polecenie nie jest rozpoznawalne. Wpisz help, aby zobaczyc liste...:( nic nie dają te numery 123

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post13 maja 2012, 11:58

kasikk pisze:to polecenie nie jest rozpoznawalne. Wpisz help, aby zobaczyc liste...:( nic nie dają te numery 123

Nie masz tego wpisać w miejscu na polecenie. Tylko na hasło ;) . A najprędzej hasłem jest puste pole po prostu. Poleceniem jest -> CHKDSK /R . W innym wypadku. Po prostu usuń to konto, na którym są problemy i wykreuj nowe. Nie zapominaj o sprawie z logami.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”