co zrobic gdy ktos mnie pinguje?
-
wiec typ z gry mnie ciagle pingguje i wgl mam ciagle lagi , podobno robi to za pomoca cmd , jak zmienic ip ?mieszkam zagranica i ip nie zmienia sie jak wylacze router i wlacze ani jak zadzwonie . mozecie mi pomoc ? lub jak zablokowac te pingii ??
- XMan
Sprawdź poradnik:
http://www.hotfix.pl/zmniejszanie-pingu ... a-a153.htm
Nie pomoże to:
przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie
oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Continue to the media
Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wrzuć logi z:
OTL (OTL.txt + Extras.txt) --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
TDSSKiller --> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm
Logi wklej na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na forum podaj link do nich.
http://www.hotfix.pl/zmniejszanie-pingu ... a-a153.htm
W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.
Nie pomoże to:
przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie
oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Continue to the media
Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wrzuć logi z:
OTL (OTL.txt + Extras.txt) --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
TDSSKiller --> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm
Logi wklej na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na forum podaj link do nich.
-
1 tego nie zrobilem bo mam po innym jezyku i nie czaje i wgl nie ma roznych opcji jak na poradniku .
logi : TDSS-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL.
Extras . Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL . Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
I takie pytanie , po co logi jakies skoro mnie jakis typ pinguje ciagle ? mi bardziej chodzi o to jak zrobic zeby juz nie mogl mnie pingowac .
nie wiem ale moze typ przestal bo lagow narazie nie mam :d
logi : TDSS-
OTL.
Extras . Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL . Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
I takie pytanie , po co logi jakies skoro mnie jakis typ pinguje ciagle ? mi bardziej chodzi o to jak zrobic zeby juz nie mogl mnie pingowac .
nie wiem ale moze typ przestal bo lagow narazie nie mam :d
- XMan
1 tego nie zrobilem bo mam po innym jezyku i nie czaje i wgl nie ma roznych opcji jak na poradniku .
Jest tylko trochę inaczej się wchodzi na Windows 7

Start --> Wyszukaj programy i pliki - wpisujesz gpedit.msc --> Enter lub klikasz u góry na wyszukany plik.
Od tego jest dział Bezpieczeństwo

XMan.
-
tylko ze gpedit.msc nie moge wyszukac .:/ znow mam kxxxx pinga ja pxxx takie lagiii
Ostatnio zmieniony 31 maja 2013, 15:11 przez aque, łącznie zmieniany 1 raz.
- XMan
W takim razie czekaj teraz za odpowiedzią fachowców z tego działu.
- kominekl
- Kontaktowanie:
aque pisze:tylko ze gpedit.msc nie moge wyszukac .:/ znow mam kxxxx pinga ja pxxx takie lagiii
Masz braki w systemie operacyjnym. Co do pingowania to po prostu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników w kierunku przychodzącym. Poza tym możesz użyć Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. A poza tym....masz infekcję

"UnityWebPlayer" = Unity Web Player
Odinstaluj.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
MOD - [2013.04.17 13:26:54 | 000,993,179 | ---- | M] () -- C:\Users\Adrian\AppData\Roaming\asek2.exe
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page Redirect Cache = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page Redirect Cache AcceptLangs = nb-NO
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page Redirect Cache_TIMESTAMP = F3 21 A8 A0 61 52 CE 01 [binary data]
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\@unity3d.com/UnityPlayer,version=1.0: C:\Users\Adrian\AppData\LocalLow\Unity\WebPlayer\loader\npUnity3D32.dll (Unity Technologies ApS)
O4 - HKCU..\Run: [svchost] C:\Users\Adrian\AppData\Roaming\asek2.exe ()
[2013.05.31 14:17:44 | 002,066,480 | ---- | C] (Kaspersky Lab ZAO) -- C:\Users\Adrian\Desktop\TDSSKiller.exe
[2013.05.31 14:06:53 | 000,000,290 | ---- | C] () -- C:\Users\Adrian\Desktop\qos[www.hotfix.pl].reg
@Alternate Data Stream - 269 bytes -> C:\ProgramData\Temp:6BE50C2B
:Reg
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podaj log z Autoruns.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - OTL
Autoruns - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ( nie wiem czy dobrze to zrobilem )
tutaj takie pytanie , zablokowalem wszystko bo nie wiedzialem co dokladnie . Powiedz co zablokowac a co nie . zdjecie
Uploaded with Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Co zrobic zeby ten program nie blokowal mi kazdej rzezczy? np w grze nie moge uzyc shift+f11 /f12 . o co chodzi ??:d blokuje np tez wh w csie
program nic nie daje , dalej mam pingi ..........
Autoruns - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ( nie wiem czy dobrze to zrobilem )
tutaj takie pytanie , zablokowalem wszystko bo nie wiedzialem co dokladnie . Powiedz co zablokowac a co nie . zdjecie
Co zrobic zeby ten program nie blokowal mi kazdej rzezczy? np w grze nie moge uzyc shift+f11 /f12 . o co chodzi ??:d blokuje np tez wh w csie

- kominekl
- Kontaktowanie:
aque pisze:http://wklej.org/id/1054053/ - OTL
Ping masz, bo nie wykonałeś mojego skryptu tylko jakiś inny. Co widać.... Popraw, oraz wskaż, kto pisał ten skrypt, który wykonałeś.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
co masz na mysli ? jaki skrypt ? wez mi wytlumacz bo jestem wkur***y bo mam ciagle te lagi nic nie moge robic..
- kominekl
- Kontaktowanie:
aque pisze:co masz na mysli ? jaki skrypt ? wez mi wytlumacz bo jestem wkur***y bo mam ciagle te lagi nic nie moge robic..
No napisałem Ci skrypt na podstawię loga z OTL, który miałeś wykonać. Skrypt wykonałeś z tym, że nie mój.
-
otl - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej i to zrobilem .
I tako , wiem ze na pewno typ mnie pinguje , pisalem znim pare min temu i sobie przestawal kiedy chcial itp. Programem chyba cmd bo juz 1 typ mowil ze tak mozna mnie pingowac .
I tako , wiem ze na pewno typ mnie pinguje , pisalem znim pare min temu i sobie przestawal kiedy chcial itp. Programem chyba cmd bo juz 1 typ mowil ze tak mozna mnie pingowac .
- kominekl
- Kontaktowanie:
otl - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej i to zrobilem .
Ale to nie mój skrypt zupełnie. Mój jest całkiem inny i usuwa infekcję. Masz w to okno wkleić to:
:OTL
MOD - [2013.04.17 13:26:54 | 000,993,179 | ---- | M] () -- C:\Users\Adrian\AppData\Roaming\asek2.exe
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page Redirect Cache = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page Redirect Cache AcceptLangs = nb-NO
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page Redirect Cache_TIMESTAMP = F3 21 A8 A0 61 52 CE 01 [binary data]
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\@unity3d.com/UnityPlayer,version=1.0: C:\Users\Adrian\AppData\LocalLow\Unity\WebPlayer\loader\npUnity3D32.dll (Unity Technologies ApS)
O4 - HKCU..\Run: [svchost] C:\Users\Adrian\AppData\Roaming\asek2.exe ()
[2013.05.31 14:17:44 | 002,066,480 | ---- | C] (Kaspersky Lab ZAO) -- C:\Users\Adrian\Desktop\TDSSKiller.exe
[2013.05.31 14:06:53 | 000,000,290 | ---- | C] () -- C:\Users\Adrian\Desktop\qos[www.hotfix.pl].reg
@Alternate Data Stream - 269 bytes -> C:\ProgramData\Temp:6BE50C2B
:Reg
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
-
jakie okno?:p tako ogolnie to tez przyda sie usunac infekcje ale mi bardziej chodzi o te jeban* pingi
- kominekl
- Kontaktowanie:
aque pisze:jakie okno?:p tako ogolnie to tez przyda sie usunac infekcje ale mi bardziej chodzi o te jeban* pingi
Pingowanie jest przeprowadzane za pomocą tej infekcji

-
- Reklama