Co zrobić z grami które mają wirusy ?

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
erykom

Użytkownik

Post14 cze 2012, 14:06

Mam takie pytanko.
Jeśli posiadam na dysku gry które mają wirusa to jeśli nie zainstaluję gry to ten wirus będzie nieszkodliwy dla mojego komputera czy muszę wszystkie zawirusowane gry usunąć ?

@erykom:
masz już wystarczającą ilość postów i najwyższy czas zapoznać się z regulaminem:
Regulamin forum oraz serwisu hotfix.pl
7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.

11. Nazwy tematów mają precyzyjnie odzwierciedlać problem. Ogólniki są źle widziane.

Brak zaleceń moderacyjnych będzie skutkować następnym razem ostrzeżeniem,
XMan.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 14:57 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię oraz dodałem polskie znaki diakrytyczne, przeniosłem z działu Problemy --> Bezpieczeństwo

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

gry

Post14 cze 2012, 14:10

Same odinstalowanie gier nie usunie infekcji z dysku twardego.

Podaj odpowiednie logi zgodnie z regulaminem => bezpieczenstwo/regulamin-bezpiecze-stwa-t19001.html

Awatar użytkownika
erykom

Użytkownik

gry

Post14 cze 2012, 14:48

Odinstalowałem gry i użyłem programu Malwarebytes Anti-Malware i ciekaw jestem czy już te gry są "czyste"?
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 14:48 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodałem polskie znaki diakrytyczne

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post14 cze 2012, 16:43

użyłem programu Malwarebytes Anti-Malware

Nie widzimy raportu z Niego.

Odinstalowałem gry

Jeśli w grach wirusy wykrywają antywirusy to zapewne to bzdura. Pewnie wykrywają tylko w folderze z grą cracki i tym podobne.

Podaj odpowiednie logi zgodnie z regulaminem => bezpieczenstwo/regulamin-bezpiecze-stwa-t19001.html.

Póki tego nie wykonasz to tak naprawdę nie mamy co tu robić ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”