ComboFix log kontrolny, infekcja autorun.inf, midas.dll

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
dar55

Użytkownik

ComboFix log kontrolny, infekcja autorun.inf, midas.dll

Post26 gru 2009, 15:02

Witam
Proszę o sprawdzenie loga z combo
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 26 gru 2009, 18:44 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu

Awatar użytkownika
kaczorinax

Użytkownik

ComboFix log kontrolny

Post26 gru 2009, 16:03

Nie czytałaś regulaminu działu bezpieczeństwo:
viewtopic.php?f=42&t=1887

Na przyszłość nie dawaj logów z combofix bo jego nieumiejętne użycie może narobić więcej szkód niż korzyści.
Zastosuj się do regulaminu i daj logi z OTL i poczekaj aż sprawdzą je specjaliści. // Sam go o to prosiłem, mój kolega // djarta
Hp510 - Pentium m725 1.6@2.13, 2 gb ddr2 533 mhz, gma900 128 mb
Stacjonarka sprzedana - oszczędzam na prądzie

filutka78

Użytkownik

Re: ComboFix log kontrolny

Post26 gru 2009, 16:20

No bez przesady: rzeczywiście logi z ComboFixa nie są wymagane, jak kiedyś, ale jeśli ktoś już zrobił sobie log i go tu dał, to tylko jego ryzyko.

ComboFix już usunął infekcję pendrivową.
I nic tu więcej szkodliwego nie ma.

Usuń ręcznie folder C:\Qoobox.
Pytanie:
c:\documents and settings\jarek\midas.dll

Co robi ten plik w tej lokalizacji?

Wg mnie, logu z OTL nie ma już sensu dawać, bo ComboFix zawsze więcej widzi niż OTL.
OTL zalecany jest tylko dlatego, że miał nie uszkadzać Systemu. Szybko okazało się co prawda, że w samej Polsce w ciągu tylko jednego miesiąca OTL uszkodził więcej komputerów niż ComboFix przez kilka lat. Ale OTL jest dalej zalecany.

F.

dar55

Użytkownik

Re: ComboFix log kontrolny

Post26 gru 2009, 17:26

coś niecoś wiem o kompach więc kaczorax nie bój żabki ;) , a że log z combo to kamil chciał
Dzięki za sprawdzenie, a co do pliku midas to może być od bazodanowego softu więc nie jest to chyba jakaś/jakiś problem

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”