Disc antivir profesional

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
krystiankom

Użytkownik

Disc antivir profesional

Post03 mar 2013, 23:41

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
otl
extras
Nie wiele udało się usunąć w trybie awarynym.
Jaki program antywirusowy polecacie (z tych darmowych)?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Disc antivir profesional

Post04 mar 2013, 18:27

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Secondary_Page_URL = [binary data]
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{SUB_RFC1766}/srchasst/srchcust.htm
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,SearchMigratedDefaultURL = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:en-US&ie=utf8&oe=utf8
File not found (No name found) -- C:\PROGRAM FILES\YOUTUBEDOWNLOADER.ORG\YOUTUBEDOWNLOADER\FF
O2 - BHO: (no name) - AutorunsDisabled - No CLSID value found.
O24 - Desktop Components:AutorunsDisabled () -
[2013-03-01 18:53:16 | 000,000,000 | -HSD | C] -- C:\Config.Msi
[2013-03-03 23:19:55 | 002,588,442 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\hort\Pulpit\AutoRuns.arn

:Reg
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"ctfmon.exe"=-

:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL -> Sprzątanie.

Jaki program antywirusowy polecacie (z tych darmowych)?

Najlepszy Comodo, ale w tym układzie wystarczy Avast -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216012FF}" = Java(TM) 6 Update 24

Odinstaluj i zainstaluj najnowszą wersję-> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

"{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A70000000000}" = Adobe Reader 7.0 - Polish

Odinstaluj i zainstaluj najnowszą wersję-> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

"KLiteCodecPack_is1" = K-Lite Codec Pack 5.9.0 (Full)

Kroki Finalizujące.

Przeczyść dysk i rejestr CCleaner`em -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes`em Anti-Malware (nie gódź się na wersję testową) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

krystiankom

Użytkownik

Disc antivir profesional

Post07 mar 2013, 20:45

Wykonałem powyższeczynności.Mam inny problemale nie wiem czy może mieć związek z czyszczeniem komputera ze śmieci. mianowicie program w którym prowadzę rachunkowość zgubił całe dane z 2 lat. Nie mam kopii zapasowej. Czy da się coś z tym zrobić?

-- 07 mar 2013, 21:45 --

Wykonałem powyższeczynności.Mam inny problemale nie wiem czy może mieć związek z czyszczeniem komputera ze śmieci. mianowicie program w którym prowadzę rachunkowość zgubił całe dane z 2 lat. Nie mam kopii zapasowej. Czy da się coś z tym zrobić?

-- 07 mar 2013, 21:45 --

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Disc antivir profesional

Post07 mar 2013, 20:49

Niestety nie. Usunęliśmy punkty przywracania sytemu, bo zagnieździły się i tam wirusy.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Disc antivir profesional

Post08 mar 2013, 21:35

Nie wykonano akcji.

Należy to usunąć. Dokonaj ponownie skanowania pełnego i usuń to tym razem. Podaj log usunięcia.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”