Witam.
Jak w temacie. Zakichany Microsoft zmusił mnie do zainstalowania najnowszego MSNA (ktory jest kichą niesamowitą), bym w ogole mogła uruchomić komunikator. Zrobiłam to, po czym znalazłam instrukcję, jak ominąć nowego msna.
Instrukcja: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
U kumpla to poszło, więc może cieszyć się starym msnem, u mnie, niestety nie. Próbowałam wszystkiego, by usunąć tego nowego msna, przejrzałam rejestr, przejechałam kompa Combofixem (log.txt w załączniku), usunęłam wszystkie komponenty Windows Live Essentials programem Easy Cleaner, przeskanowałam go CCleanerem i nic. Obecnie nie mogę ani uruchomić MSNa (bo w komputerze go nie ma, szukałam), ani też zainstalować, bo jak włączam instalator, ten twierdzi, że mam już najnowszą wersję komunikatora.
POPRAWKA: ikona MSNa jest, ale jak uruchamiam, to wywala mi błędy o brakujących bibliotekach DLL. Instalowałam biblioteki programikiem do bibliotek, naprawiłam rejestr, ale to nie działa. Jak zainstaluję jedną brakującą, to zaraz wywala monit, że brakuje innej. Cud, że mi jeszcze system stoi.
Szukałam wskazówek w Googlach. Zrobiłam chyba wszystko.
Mam Windows 7.
Jak zainstalować starego msna? Nie chcę nowego. Prosze mi również nie pisać, bym używała innego komunikatora. Nie chcę. Proszę o pomoc z tym jednym komunikatorem.
Na innym forum ktoś podrzucił mi pomysł - w związku z powyższym - by przywrócić system. Dobra, chciałam to zrobić ale:
Przywracanie systemu nie działa. Na jakimkolwiek wybranym punkcie wywala mi błędy (załącznik błąd1 i błąd2). Próbowałam zrobić to z poziomu trybu awaryjnego, ale żąda hasła administratora. Nikt poza mną nie korzysta z tego kompa i nie ma żadnego hasła administratora. Sama mam uruchomione konto Super Admina (nazywa się to tak, ale inaczej, równie głupio) i moje hasło nie wchodzi. To możliwe, by nałożyli hasło w sklepie komputerowym?
Zależy mi na odzyskaniu. Co zrobić z tym syfem?
Czy ja coś niechcący popaprałam? Jak to naprawić? Litości, dajcie jakieś rady, bo nie jestem znawczynią komputerów i nie wiem, o co mu chodzi.
Załączam loga z Combofixa i błędy, ktore wywala mi przy próbie przywracania systemu. Nie widzę tutaj załączania plików, więc dorzucam linki.
LOG:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (mam nadzieję, że da się ściągnąć z innego forum, jak nie, to tutaj jest link do postu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Błędy:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dwa problemy: Windows messenger i przywracanie systemu
- rusofil
- kominekl
- Kontaktowanie:
Dwa problemy: Windows messenger i przywracanie systemu
22 cze 2012, o 22:07
Przepraszam. Dopiero teraz zauważyłem temat.
przejechałam kompa Combofixem (log.txt w załączniku)
Do podawania logów używaj -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Jak zainstalować starego msna? Nie chcę nowego. Prosze mi również nie pisać, bym używała innego komunikatora. Nie chcę. Proszę o pomoc z tym jednym komunikatorem.
Poradzimy sobie z tym

Próbowałam zrobić to z poziomu trybu awaryjnego, ale żąda hasła administratora. Nikt poza mną nie korzysta z tego kompa i nie ma żadnego hasła administratora
Spróbuj hasła -> 123. Ponadto, czy Twoje konto ma uprawnienia Administratora?
Reasumacja.
Wejdź w START -> URUCHOM -> CMD -> CHKDSK /R. Następnie podaj logi z OTL -> http://hotfix.pl/articles.php?article_id=143 i TDSSKiller -> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama