Witam, otóż mam problem z wirusem na skype...Jeden z moich też go miał, i mi automatycznie wysłało, a ja głupi w niego wszedłem. I do każdego mi wysyła spam z jakąś stroną nie pamiętam jaką usunąłem skype. Proszę mi pomóc to naprawdę jest wkurzające, z góry dzięki.
OTL
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras
Dziwny wirus na Skype..
- djarta
- Kontaktowanie:
Dziwny wirus na Skype..
1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:
Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.
2. Wygeneruj nowy log z OTL opcją Skanuj (Extras już niepotrzebne po raz drugi). Dołącz log z wynikami usuwania OTL.
:OTL
O4 - Startup: C:\Users\Kacper\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\fwyqv.exe ()
O4 - HKCU..\Run: [iuxibpq] C:\Users\Kacper\AppData\Local\gjjyjy.exe ()
O4 - HKCU..\Run: [RGSC] D:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Rockstar Games Social Club\RGSCLauncher.exe /silent File not found
O4 - HKCU..\Run: [Skype] "C:\Windows.old\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe" /minimized /regrun File not found
:Files
C:\Windows\MEMORY.DMP
C:\Windows\tasks\GoogleUpdateTaskUserS-1-5-21-2397443790-3991825921-3359754483-1000UA.job
C:\Windows\tasks\GoogleUpdateTaskUserS-1-5-21-2397443790-3991825921-3359754483-1000Core.job
C:\Windows\tasks\Adobe Flash Player Updater.job
:Commands
[emptyflash]
[emptytemp]
Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.
2. Wygeneruj nowy log z OTL opcją Skanuj (Extras już niepotrzebne po raz drugi). Dołącz log z wynikami usuwania OTL.
-
Dziwny wirus na Skype..
Po moim pierwszym poście znów zainstalowałem Skype, oby nie wpłynęło na ten skrypt..
OLT
OLT
- djarta
- Kontaktowanie:
Dziwny wirus na Skype..
Infekcja pomyślnie usunięta.
1. Uruchom OTL i wciśnij Sprzątanie.
2. Wyzeruj stan przywracania systemu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
3. Zalecam PEŁNE SKANOWANIE SYSTEMU za pomocą MalwareBytes Anti-Malware . Przed skanowaniem zaaktualizuj ręcznie bazę wirusów. Usuń to co znajdzie i wklej raport końcowy po czyszczeniu.
1. Uruchom OTL i wciśnij Sprzątanie.
2. Wyzeruj stan przywracania systemu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
3. Zalecam PEŁNE SKANOWANIE SYSTEMU za pomocą MalwareBytes Anti-Malware . Przed skanowaniem zaaktualizuj ręcznie bazę wirusów. Usuń to co znajdzie i wklej raport końcowy po czyszczeniu.
-
Dziwny wirus na Skype..
Wielkie dzięki już niema problemu:)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2012, 21:23 przez djarta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zamykam
Powód: Zamykam
-
- Reklama