Witam.
Może tu ktoś będzie w stanie mi pomóc.
Problem jest następujący (Windows 7 64bit Oryginalny, zarejestrowany):
Mam już przez dość długi duży problem, ponieważ nie mogę zainstalować niektórych programów. Jakieś małe typowe typu Winrar czy Mozilla instalują się bez żadnych problemów. Ale już np niektóre gry, programy typu AutoCad, (którego bardzo teraz potrzebuję zainstalować), Photoshop, menadżer ściągania instalatora Windows, oraz inne... Próbowałem zamykać pewne procesy w menadżerze, ale to nic nie daje (jest tam trochę svhostów...) Komunikaty błędów są następujące:
1. Nie można utworzyć plików tymczasowych instalatora
2. Błąd podczas zapisu na dysk (mało miejsca lub plików tymczasowych)
Używam programu antywirusowego Kaspersky IS 2010. System działa w sumie bez żadnych problemów jedynie problem tkwi w tej instalacji...
Proszę o pomoc, oto logi z OTL (pliki do 30dni)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Szczerze mówiąc nie wiem czy to wirus czy jakis błąd systemu... wiem jedno, jestem bezradny. Wywala mi błąd tworzenia plików tymczasowych nawet przy próbach odinstalowania niektórych programów... Nie ma znaczenia czy program na 3 czy 500mmb... Ni ema również różnicy ile miejsca zwolnie na dysku, jeśli wywala ten błąd to nie jest ważne ile zwolnie miejsca...
Proszę o jakąś pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Error while creating a temporary file... jestem bezradny.
-
- kominekl
- Kontaktowanie:
"DAEMON Tools Toolbar" = DAEMON Tools Toolbar
"Mozilla Firefox 4.0b12 (x86 pl)" = Mozilla Firefox 4.0b12 (x86 pl)
"Vuze_Remote Toolbar" = Vuze Remote Toolbar
Odinstaluj to oprogramowanie, oraz ewentualnie inne zbędne Ci.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
IE:64bit: - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE:64bit: - HKLM\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&FORM=IE8SRC
IE - HKLM\..\URLSearchHook: {ba14329e-9550-4989-b3f2-9732e92d17cc} - C:\Program Files (x86)\Vuze_Remote\prxtbVuz0.dll (Conduit Ltd.)
IE - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKLM\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&FORM=IE8SRC
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKCU\..\URLSearchHook: {ba14329e-9550-4989-b3f2-9732e92d17cc} - C:\Program Files (x86)\Vuze_Remote\prxtbVuz0.dll (Conduit Ltd.)
IE - HKCU\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKCU\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&src=IE-SearchBox&FORM=IE8SRC
FF - prefs.js..extensions.enabledAddons: IplextoALL@ALLPlayer.org:0.7.0
FF - prefs.js..extensions.enabledAddons: testpilot@labs.mozilla.com:1.2.1
FF:64bit: - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\Windows\system32\Macromed\Flash\NPSWF64_11_3_300_271.dll File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nsJSRealPlayerPlugin;version=: File not found
[2011-06-25 02:45:29 | 000,010,043 | ---- | M] () (No name found) -- C:\Users\Tomek\AppData\Roaming\mozilla\firefox\profiles\c51dlyd2.default\extensions\IplextoALL@ALLPlayer.org.xpi
[2012-03-24 00:35:06 | 001,184,804 | ---- | M] () (No name found) -- C:\Users\Tomek\AppData\Roaming\mozilla\firefox\profiles\c51dlyd2.default\extensions\testpilot@labs.mozilla.com.xpi
O4 - HKLM..\Run: [nuxgrsmfcemppdk] C:\ProgramData\nuxgrsmf.exe File not found
O4 - HKCU..\Run: [ISUSPM Startup] C:\PROGRA~2\COMMON~1\INSTAL~1\UPDATE~1\ISUSPM.exe -startup File not found
O4 - HKCU..\Run: [nuxgrsmfcemppdk] C:\ProgramData\nuxgrsmf.exe File not found
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoActiveDesktop = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoActiveDesktopChanges = 1
O8:64bit: - Extra context menu item: E&ksportuj do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\EXCEL.EXE/3000 File not found
O8:64bit: - Extra context menu item: Wyślij obraz do urządzenia &Bluetooth... - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm ()
O8:64bit: - Extra context menu item: Wyślij stronę do urządzenia &Bluetooth... - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm ()
O8:64bit: - Extra context menu item: 使用快车3下载 - C:\Users\Tomek\AppData\Roaming\FlashGetBHO\GetUrl.htm ()
O8:64bit: - Extra context menu item: 使用快车3下载全部链接 - C:\Users\Tomek\AppData\Roaming\FlashGetBHO\GetAllUrl.htm ()
O8 - Extra context menu item: E&ksportuj do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\EXCEL.EXE/3000 File not found
O8 - Extra context menu item: Wyślij obraz do urządzenia &Bluetooth... - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm ()
O8 - Extra context menu item: Wyślij stronę do urządzenia &Bluetooth... - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm ()
O8 - Extra context menu item: 使用快车3下载 - C:\Users\Tomek\AppData\Roaming\FlashGetBHO\GetUrl.htm ()
O8 - Extra context menu item: 使用快车3下载全部链接 - C:\Users\Tomek\AppData\Roaming\FlashGetBHO\GetAllUrl.htm ()
@Alternate Data Stream - 114 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:7717F034
:Files
C:\ProgramData\TEMP
C:\Windows\tasks\*.*
C:\Users\Tomek\Documents\Default.rdp
C:\ProgramData\lzjfskwsyqkpvan
C:\Documents and Settings\Tomek\Local Settings\Temp
:Reg
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podaj log z ADWCleaner (z opcji Delete) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników + log z TDSSKiller -> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm + nowe logi z OTL + log z Autoruns -> http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm.
Pytanie Dodatkowe.
Czy masz płytę z systemem (nie będziemy robić formatu nie bój się

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
kominekl pisze:(nie będziemy robić formatu nie bój się) ?
Mam taka nadzieję

Przed tym zacząłem usuwać zbędne oprogramowanie, ale przy pierwszym lepszym odinstalowywaniu wywaliło mi błąd z zapisem pliku tymczasowego...
Oto log z usuwania:
Logi z ADW (z opcji delete):
Raport z TDSS, tutaj coś znalazło, ale dałem "Skip" i wklejam raport:
Teraz log z OTLa:
Tu plik .arn z autoruna:
Kod: Zaznacz cały
http://speedy.sh/QVYz5/AutoRuns.arn
Uff skończyłem

Czekam na kolejne kroki co mam uczynić.
Płytkę mam, ale nie przy sobie. Pracuję na laptopie, a do płytki będę miał dostęp jutro wieczorem ponieważ została w domu:)
Wielkie dzięki i czekam na dalsze instrukcje:)
- kominekl
- Kontaktowanie:
Autoruns.
W Autoruns odznacz, a następnie usuń (co się będzie dało):
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Adobe ARM
GrooveMonitor
StartCCC
SunJavaUpdateSched
TkBellExe
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
Wszystko.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components
Wszystko.
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Active Setup\Installed Components
Wszystko.
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
ALLUpdate
DAEMON Tools Lite
IndxStoreSvr_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}
HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\*\ShellEx\ContextMenuHandlers
Cover Designer
NBShellHook Class
HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\Folder\ShellEx\ContextMenuHandlers
NBShellHook Class
HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\Folder\ShellEx\DragDropHandlers
NBShellHook Class
HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects
Wszystko.
HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Extensions
Wszystko.
HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Extensions
Wszystko.
Task Scheduler
Wszystko.
HKLM\System\CurrentControlSet\Services
AdobeARMservice
AMD External Events Utility
EvtEng
LMS
Microsoft Office Groove Audit Service
MozillaMaintenance
Nero BackItUp Scheduler 3
NMIndexingService
odserv
ose
RegSrvc
UNS
WinDefend
wltrysvc
WMPNetworkSvc
HKLM\System\CurrentControlSet\Services
Wszystkie File Not Found.
HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\CLSID\{083863F1-70DE-11d0-BD40-00A0C911CE86}\Instance
Wszystkie File Not Found.
Płytkę mam, ale nie przy sobie. Pracuję na laptopie, a do płytki będę miał dostęp jutro wieczorem ponieważ została w domu:)
A więc tu poczekamy na płytkę. Kiedy już będziesz w domu to uruchom Konsolę Odzyskiwania (wiersz polecenia) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wpisz dwa polecenia -> CHKDSK /R, a następnie -> SFC /SCANNOW.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
IE:64bit: - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKCU\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {BA14329E-9550-4989-B3F2-9732E92D17CC} - No CLSID value found.
O9:64bit: - Extra Button: @C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btrez.dll,-4015 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm File not found
O9:64bit: - Extra 'Tools' menuitem : @C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btrez.dll,-12650 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm File not found
O9 - Extra Button: Wyślij do interfejsu Bluetooth - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm File not found
O9 - Extra 'Tools' menuitem : Wyślij do urządzenia &Bluetooth... - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm File not found
:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama