Robiłem skanowanie eset'em i nie może usunąć wszystkich zainfekowanych plików.
Wrzucam skan hijack this i olt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pozdrawiam
Eset nod nie może usunąć wszystkich zainfekowanych plików
- migo
- kominekl
- Kontaktowanie:
HijackThis.
W HijackThis zafixuj:
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
O4 - HKLM\..\Run: [IAStorIcon] C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorIconLaunch.exe "C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorIcon.exe" 60
O4 - HKLM\..\Run: [NUSB3MON] "C:\Program Files (x86)\Renesas Electronics\USB 3.0 Host Controller Driver\Application\nusb3mon.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [BCSSync] "C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\BCSSync.exe" /DelayServices
O4 - HKLM\..\Run: [Sweetpacks Communicator] C:\Program Files (x86)\SweetIM\Communicator\SweetPacksUpdateManager.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Live Update 5] C:\Program Files (x86)\MSI\Live Update 5\BootStartLiveupdate.exe /reminder
O4 - HKCU\..\Run: [Google Update] "C:\Users\Krzysiek\AppData\Local\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe" -autorun
"BabylonToolbar" = Babylon toolbar
"HijackThis" = HijackThis 2.0.2
"Searchqu Toolbar" = Searchqu Toolbar
"{980A182F-E0A2-4A40-94C1-AE0C1235902E}" = Pando Media Booster
"{C3E85EE9-5892-4142-B537-BCEB3DAC4C3D}" = Internet Explorer Toolbar 4.6 by SweetPacks
Odinstaluj to oprogramowanie.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
IE:64bit: - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {9BB47C17-9C68-4BB3-B188-DD9AF0FD2406}
IE:64bit: - HKLM\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&FORM=IE8SRC
IE:64bit: - HKLM\..\SearchScopes\{9BB47C17-9C68-4BB3-B188-DD9AF0FD2406}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {9BB47C17-9C68-4BB3-B188-DD9AF0FD2406}
IE - HKLM\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&FORM=IE8SRC
IE - HKLM\..\SearchScopes\{8C2916A9-B348-44F0-9655-C333B835AD16}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}
IE - HKU\S-1-5-21-4038590485-3226219316-777878244-1000\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKU\S-1-5-21-4038590485-3226219316-777878244-1000\..\SearchScopes,DefaultScope = {9BB47C17-9C68-4BB3-B188-DD9AF0FD2406}
IE - HKU\S-1-5-21-4038590485-3226219316-777878244-1000\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&src=IE-SearchBox&FORM=IE8SRC
IE - HKU\S-1-5-21-4038590485-3226219316-777878244-1000\..\SearchScopes\{8C2916A9-B348-44F0-9655-C333B835AD16}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}
IE - HKU\S-1-5-21-4038590485-3226219316-777878244-1000\..\SearchScopes\{9BB47C17-9C68-4BB3-B188-DD9AF0FD2406}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}
IE - HKU\S-1-5-21-4038590485-3226219316-777878244-1001\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKU\S-1-5-21-4038590485-3226219316-777878244-1001\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&src=IE-SearchBox&FORM=IE8SRC
FF:64bit: - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\Windows\system32\Macromed\Flash\NPSWF64_11_4_402_287.dll File not found
FF:64bit: - HKLM\Software\MozillaPlugins\@microsoft.com/GENUINE: disabled File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@microsoft.com/GENUINE: disabled File not found
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=3: C:\Users\Krzysiek\AppData\Local\Google\Update\1.3.21.123\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=9: C:\Users\Krzysiek\AppData\Local\Google\Update\1.3.21.123\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
CHR - Extension: SweetIM for Facebook = C:\Users\Krzysiek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\jcdgjdiieiljkfkdcloehkohchhpekkn\1.1.0.1_0\
CHR - Extension: SweetIM for Facebook = C:\Users\Krzysiek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\jcdgjdiieiljkfkdcloehkohchhpekkn\1.1.0.1_0\
O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - 10 - No CLSID value found.
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - 10 - No CLSID value found.
O4 - HKLM..\Run: [Driver Genius] File not found
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-21-4038590485-3226219316-777878244-1001..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoActiveDesktop = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoActiveDesktopChanges = 1
O8:64bit: - Extra context menu item: E&ksportuj do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\EXCEL.EXE/3000 File not found
O8:64bit: - Extra context menu item: Wyślij &do programu OneNote - res://C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\ONBttnIE.dll/105 File not found
O8 - Extra context menu item: E&ksportuj do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\EXCEL.EXE/3000 File not found
O8 - Extra context menu item: Wyślij &do programu OneNote - res://C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\ONBttnIE.dll/105 File not found
O20 - AppInit_DLLs: (C:\PROGRA~2\SEARCH~1\Datamngr\datamngr.dll) - File not found
O20 - AppInit_DLLs: (C:\PROGRA~2\SEARCH~1\Datamngr\IEBHO.dll) - File not found
:Files
C:\Users\Krzysiek\AppData\Local\Google\Update
C:\Users\Krzysiek\Desktop\HiJackThis
C:\Windows\tasks\*.*
C:\Users\Krzysiek\Desktop\HiJackThis.zip
C:\Users\Krzysiek\AppData\Roaming\EurekaLog
:Reg
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podaj log z ADWCleaner (z opcji Delete) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników + log z TDSSKiller -> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm + nowe logi z OTL + log z Autoruns -> http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- migo
- kominekl
- Kontaktowanie:
"HijackThis" = HijackThis 2.0.2
"Driver Genius Professional Edition_is1" = Driver Genius Professional Edition
Odinstaluj.
Logi.
O4 - HKU\S-1-5-21-4038590485-3226219316-777878244-1001..\Run: [Google Update] "C:\Users\Krzysiek\AppData\Local\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c File not found
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL + log z Autoruns.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- migo
Driver Genius Professional Edition - ten program mi się przydaje, szkoda go usuwać jeżeli posiadam płatna licencje.
TO był jakiś poważny syf na moim lapku ?
Pozdrawiam
-- 22 paź 2012, 21:25 --
Driver Genius Professional Edition - ten program mi się przydaje, szkoda go usuwać jeżeli posiadam płatna licencje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-- 22 paź 2012, 21:25 --
Pozdrawiam
- kominekl
- Kontaktowanie:
Nie.
Autoruns.
W Autoruns odznacz, a następnie usuń (co się będzie dało):
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
ETDWare
IgfxTray
itype
Persistence
RTHDVCPL
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components
Microsoft Windows
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Active Setup\Installed Components
Microsoft Windows
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
DAEMON Tools Lite
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects
Wszystko.
HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects
Wszystko.
Task Scheduler
Wszystko.
HKLM\System\CurrentControlSet\Services
cphs
EvtEng
IAStorDataMgrSvc
Intel(R) Capability Licensing Service Interface
LMS
Micro Star SCM
Microsoft SharePoint Workspace Audit Service
npggsvc
nvsvc
nvUpdatusService
ose
osppsvc
RegSrvc
SetupARService
SkypeUpdate
UNS
WinDefend
WMPNetworkSvc
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Appinit_Dlls
Wszystko.
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Appinit_Dlls
Wszystko.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify
Wszystko.
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors
Wszystko.
Logi.
:Files
C:\Users\Krzysiek\Desktop\Autoruns
C:\Users\Krzysiek\Desktop\log3.7z
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL.
- migo
ETDWare - po co skoro to sterownik od touchpada ?
RTHDVCPL - po co skoto to sterownik od dzwięku ?
DAEMON Tools Lite- po co skoro ten program jest mi potrzebny ?
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects nie mogę nic usunąć
HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects - nie mogę nic usunąć
Task Scheduler - 3 rzeczy nie mogę usunąć
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Appinit_Dlls - nie mogę usunąć
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Appinit_Dlls - nie mogę usunąć
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify - nie mogę usunąć
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors - nie mogę usunąć
Usunąłem co mogłem , pewnie widać to w logach. Mam pytanie czy przypadkiem nie usunąłem jakiegoś pliku sopcast albo wtyczki w chormie sopcast'a bo mi nie działa .
Nie wiem czy to wszystko logi bo sie już pogubiłem jak czegoś brakuje pisz
Pozdrawiam
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects nie mogę nic usunąć
HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects - nie mogę nic usunąć
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Appinit_Dlls - nie mogę usunąć
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\Appinit_Dlls - nie mogę usunąć
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify - nie mogę usunąć
Usunąłem co mogłem , pewnie widać to w logach. Mam pytanie czy przypadkiem nie usunąłem jakiegoś pliku sopcast albo wtyczki w chormie sopcast'a bo mi nie działa .
Nie wiem czy to wszystko logi bo sie już pogubiłem jak czegoś brakuje pisz
Pozdrawiam
- kominekl
- Kontaktowanie:
Te dwa w autostarcie zbędne.
Musi być z Uruchom, jako Administrator.
Reasumacja.
Popraw, a następnie podaj nowe logi z OTL.
- migo
Ale program jest odpalony jako Administrator (nie mam innych użytkowników)
A co z sopcastem ?
A co z sopcastem ?
- kominekl
- Kontaktowanie:
migo pisze:Ale program jest odpalony jako Administrator (nie mam innych użytkowników)
A co z sopcastem ?
Naciśnij PPM -> Uruchom jako Administrator.
- migo
Tak czy siak nie mogę usunąć. To mamy większy problem.
Ponawiam pytanie co z sopcastem oraz mam kolejny problem nie działają wszystkie funkcje touchpada, chyba trochę przesadziliśmy z usuwaniem ;d
Czkekam na odpowiedź
Ponawiam pytanie co z sopcastem oraz mam kolejny problem nie działają wszystkie funkcje touchpada, chyba trochę przesadziliśmy z usuwaniem ;d
Czkekam na odpowiedź
- kominekl
- Kontaktowanie:
Nie przesadziliśmy. Włóż do autostartu -> ETDWare. Co do SC to po prostu go reinstaluj.
- migo
Jak mam go włożyć do autostartu ( wiem śmiesznie pytanie) xD ?
- kominekl
- Kontaktowanie:
migo pisze:Jak mam go włożyć do autostartu ( wiem śmiesznie pytanie) xD ?
W Menu Start -> Wszystkie Programy -> znajduje się tam folder Autostart.
- migo
Uruchom jako administrator nic nie daje, dalej nie mogę usunąć tych pierdół.
-
- Reklama