explorer.exe znikające ikony

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
guter4675

Użytkownik

Post31 sie 2011, 23:45

Witam, od pewnego czasu zauważyłem, że coś dzieje się nie tak, zaczęły znikać obrazki z ikon, częściowo ( nie wszystkie znikły ), myślałem że po prostu nawalił plik "explorer.exe", gdyż podczas zamykania systemu wyskakiwał błąd "explorer.exe", typu zakończ teraz... Więc za pomocą konsoli odzyskiwania, wgrałem nowy plik "explorer.exe", lecz to nic nie pomogło. Pomyślałem że to wirus, zrobiłem pełne skanowanie NOD32, lecz nic nie wykrył. Sprawdziłem również skan w "Hijackthis", lecz tam pokazało wszystko w porządku. Podobne problemy ukazywały się gdy były uszkodzone bad sektory na dysku twardym, więc sprawdziłem to, niestety problem nie z tego wynika. Do tego dodam, iż występuje również problem w utworzeniu nowego pliku w sensie ( PPM>NOWY> [ i tutaj się zawiesza ] ). Często również zdarza się, gdy włączam "Mój Komputer", bardzo długo wczytuje się, widnieje wówczas "latarka" trwa to około 10 minut. Podejrzewam że jest namieszane w rejestrze bądź jakiś wirus, nie umiem do końca czytać logów z OTL i GMER więc zwracam się do was, nie widzi mi się robić formata ( robiłem 2 miechy temu ). Zamieszczam logi z OTL i GMER :

OTL

Extras. Txt :

Kod: Zaznacz cały

http://www.wklej.org/id/587572/

OTL. Txt :

http://www.wklej.org/id/587573/

GMER

http://www.wklej.org/id/588006/

Za pomoc z góry dziękuję.
Pozdrawiam

filutka78

Użytkownik

explorer.exe

Post01 wrz 2011, 22:02

W logach nic nie wskazuje na istnienie jakiejkolwiek infekcji.

F.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 11:24

hmm, mi to trochę przypomina wolno działający dysk.Zrób benchmark w programie HD Tune (zwykłym nie pro) i podaj zrzut ekranu. To jedno, a drugie, to ile Masz wolnego miejsca na dysku i czy jest on zdefragmentowany?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

guter4675

Użytkownik

Post12 wrz 2011, 15:35

Link do SS z HD Tune, zajęte miejsce na dyskach widać na SS.

http://imageshack.us/photo/my-images/856/unled2copymt.jpg/

PS. Defragmentacje robię ~ co tydzień

-- 12 wrz 2011, 15:35 --

Proszę zobaczyć datę ostatniego mojego postu, minęło równo 10 dni od jego napisania, i tyle właśnie czekałem z niecierpliwością, pomyliłem się co do tego forum, sporo jest przydatnych rzeczy, to fakt, ale administrator własnie pokazał kim jest, i Panie administratorze teraz do Pana, możesz sobie pomarzyć że będę polecał forum, na taką obsługę nikt nie zasługuje.

PS. Problem naprawiłem sam, nie powiem jak, ponieważ nie chcę aby ktoś z tego skorzystał, dodam tylko że był to wirus, fajne macie wykształcenie :)

Pozdrawiam, guter

cieniutki

Użytkownik

Post13 wrz 2011, 12:54

i Panie administratorze teraz do Pana, możesz sobie pomarzyć że będę polecał forum, na taką obsługę nikt nie zasługuje.
PS. Problem naprawiłem sam, nie powiem jak, ponieważ nie chcę aby ktoś z tego skorzystał, dodam tylko że był to wirus, fajne macie wykształcenie :)

No zdrowo się uśmiałem jak to przeczytałem Wątpię żeby Cię ktoś o to prosił abyś polecał to forum, no ale może się mylę. Tekst mówi sam za siebie Bez urazy ale to coś w stylu. Naprawiłem sedes, ale nikomu nie powiem jak, bo jak się dowiedzą będą chcieli skorzystać. A wtedy mogło by się okazać, że sedes nadal nie nadaje się do użytku.

2 września byłeś proszony o pewne informacje odpowiedziałeś wczoraj więc o co Ci chodzi?

guter4675

Użytkownik

Post13 wrz 2011, 13:26

No tylko jakbyś nie zauważył post był edytowany i dodało wczorajszą datę, przykro mi że nie widać starej daty mojej odpowiedzi, a jak dodaję się odpowiedź, drugą pod swoim postem, aby nie robił się spam, po prostu edytuje poprzedni post " rusz głową ".

A niby czemu miałbym teraz napisać jak to ogarnąłem? Żeby potem admin sobie poradnik z tego zrobił? Chyba śmieszny jesteś... Jeżeli dana osoba prosi o coś ( tym bardziej administrator ), to uważam że był chętny mi pomóc, ale takowej pomocy nie otrzymałem, mimo że przesłałem materiały... Tak ciężko było napisać bym oddał do serwisu, albo "nie mam pojęcia sory stary", nie czekałbym jak de... na odpowiedź.

Wyjaśnione????

PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE!

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post13 wrz 2011, 13:35

@guter4675

Występowały poważne problemy z serwerem.
Trwają jeszcze dalsze prace - zmiana na inny.
Wszystko to robi sam Administrator
cosik_ktosik.
Mogłeś napisać na PW lub powiadomić w inny sposób że zależy Tobie na czasie.
Wyjaśnione, zamykam temat.
XMan.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”