Facebook-problem z logowanie albo odpaleniem strony facebook

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
ana1983

Użytkownik

Post13 maja 2012, 14:49

Witam wszystkich,

przeczytałam wszystkie porady jakie znalazłam na tym forum i innym i nic nie pomaga.

Nie mogę odpalić facebooka a jeśli wyczyszczę historię przeglądarki odpada mi stronę logowania, wpisuje co trzeba (po 20 razach zmiany hasła) nadaję nazwę nowemu urządzeniu (jakieś dodatkowe zabezpieczenie na facebooku) i zaczyna "mielić", "mielić" i wyskakuje komunikat do błędnym wczytywaniu strony.

To samo dzieje się na moich dwóch laptopach (prywatny i służbowy) ale na komórce mogę się spokojnie zalogować.

Próbowałam:
1. odinstalowania wszystkich przeglądarek wraz z usunięciem wszystkich ustawień osobistych - i nic
2. wielokrotnego czyszczenia pamięci przeglądarki (przeglądarek)
3. OTL - z którego nic nie wynika dla mnie bo się o tym nie znam
4. czyszczenia kompa za pomocą CCleaner

POMOCY! i to najlepiej napisanej jak dla analfabety bo nie jestem specjalistą w tych sprawach.

Wszystkie inne strony mi działają bez problemu a ktoś inny może zalogować na na moim kompie ale chodzi mu facebook strasznie *****.

Korzystam w domu z internetu dostarczanego przez NETIĘ.

CO ROBIĆ?! :?: :?: :?:

Bardzo proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2012, 14:49 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przenoszę temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post13 maja 2012, 15:23

OTL - z którego nic nie wynika dla mnie bo się o tym nie znam

Daj mi logi z OTL.

ana1983

Użytkownik

Post13 maja 2012, 16:36

Proszę :)

Mam nadzieje,że to o to chodzi. Jeśli nie proszę o cichy OPR i info skąd mam wziąć to co jest potrzebne.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 13 maja 2012, 16:36 przez djarta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zrobiłem mały porządek z postami

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post13 maja 2012, 16:39

1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:OTL
O16 - DPF: {32505657-9980-0010-8000-00AA00389B71} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Reg Error: Key error.)
O4 - Startup: C:\Documents and Settings\użytkownik\Menu Start\Programy\Autostart\Stickies.lnk = File not found
O4 - HKCU..\Run: [Twoje TVN24] "C:\Program Files\Pasek TVN24\pasektvn24.exe" File not found
O4 - HKCU..\Run: [chromium] C:\Documents and Settings\użytkownik\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe --no-startup-window File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nsJSRealPlayerPlugin;version=: File not found
FF - user.js - File not found

:Files
C:\WINDOWS\tasks\Adobe Flash Player Updater.job

:Services
AVPsys
SkypeUpdate

:Commands
[emptyflash]
[emptytemp]

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

2. Użyj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników z opcji Search. Pokaż raport który się wyświetli w notatniku.

3. Pokaż log z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Rozpakuj, uruchom go, wciśnij Start Scan i czekaj, aż zakończy się skanowanie. Raport znajdziesz na partycji C:\

4. Wygeneruj nowy log z OTL opcją Skanuj (Extras już niepotrzebne po raz drugi). Dołącz log z wynikami usuwania z punktu 1 , 2 oraz 3.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post13 maja 2012, 19:53

Brak logu Extras.txt
McAfee Security Scan Plus

Brakuje logu Extras.txt z OTL. W ogóle Go nie ma. Odinstaluj McAfee Security Scan Plus.

O4 - HKLM..\Run: [Alcmtr] C:\WINDOWS\Alcmtr.exe (Realtek Semiconductor Corp.)
O4 - HKLM..\Run: [OrderReminder] C:\Program Files\Hewlett-Packard\OrderReminder\OrderReminder.exe (Hewlett-Packard)

To zbędne wpisy w autostarcie. Usunę je skryptem.

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

IE - HKCU\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKCU\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&src=IE-SearchBox&FORM=IE8SRC
O15 - HKCU\..Trusted Domains: mks.com.pl ([]https in Zaufane witryny)
O16 - DPF: {68282C51-9459-467B-95BF-3C0E89627E55} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (MksSkanerOnline Class)

:Files
C:\Documents and Settings\użytkownik\Moje dokumenty\cc_20120513_120459.reg

:Reg
[-HKLM\SOFTWARE\Canneverbe Limited\OpenCandy]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Alcmtr"=-
"OrderReminder"=-

:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL (oba).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

ana1983

Użytkownik

Post13 maja 2012, 21:24

Kominek, tzn. że mam odinstalować program antywirusowy??

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post13 maja 2012, 22:02

ana1983 pisze:Kominek, tzn. że mam odinstalować program antywirusowy??

To od McAfee to tylko zbędny śmieć. Taki mini skanerek. Twoim antywirusem jest ESET. Odinstaluj.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

ana1983

Użytkownik

Post14 maja 2012, 20:17

Dziękuje :) Działa :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post15 maja 2012, 15:00

ana1983 pisze:Dziękuje :) Działa :)

Cieszę się niezmiernie ;) , ale wykonaj moje wszystkie instrukcje (nie spoczywaj na laurach).

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”