I mnie dosięgnął ten wirus, a myślałam, że wiem o nim wszystko i w razie wypadku wypnę w jego stronę tyłek..
Na razie nic mi się nie dzieje, ale wolałabym zapobiec jakimkolwiek problemom...
Otóż:
ściągnęłam OTL, ale gdy tylko klikam 'skanuj' program się zawiesza... więc nie idzie nawet uzyskac logów...
Proszę o pomoc, jak wykopac z mojego komputera nieproszonego, pasożytniczego gościa...!
Fejs-zbukowy wirus hi, wanna laugh
- alanell
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Fejs-zbukowy wirus HI ;/
Wykonaj pełne skanowanie programem Malwarebytes:
http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-m ... re-a55.htm
usun co znajdzie następnie spróbuj wykonać logi
http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-m ... re-a55.htm
usun co znajdzie następnie spróbuj wykonać logi
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- alanell
Fejs-zbukowy wirus HI ;/
OMG... skanuję już ponad godzinę i jeszcze nie skończył dysku C... A czeka go jeszcze D,E i F... Póki co, nic nie znalazł, ale czekam, aż skończy skanowa. Gdy będzie coś nowego, odezwę się. :)
A na razie dziękuję za pierwszą pomoc ;))
-- 22 sie 2011, 17:38 --
Ok, mam loga z mbam.
Zrobiłam wszystko, jak w instrukcji, ale OTL nadal nie działa. Wiesza się w momencie, gdy na pasku postępu (czy jak tam to nazwac) pokazuje się "Scanning Modules...", czyli zaraz na samym początku skanowania. ;/
Po ukończeniu skanowania w mbam uruchomiłam ponownie komputer, a przy załączaniu pokazał się komunikat o sprawdzaniu systemu plików na C:, następnie o naprawianiu tych plików i indeksów.
To był pierwszy restart systemu od kiedy pobrałam ten fałszywy plik Adobe z facebooka. Jedyne co zauważyłam 'nowego' po ponownym uruchomieniu to to, że pokazały mi się wszystkie ukryte pliki i foldery, włączyły się automatyczne aktualizacje w zaporach Windowsa i osobno aktualizacja właśnie Flash Playera. Tym razem prawdziwa :P
Strona FB jak na razie działa bez problemów.
proszę o dalsze wskazówki, a na razie zamieszczam loga z mbam, choc nie wiem, czy na cokolwiek się przyda..
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 22 sie 2011, 18:33 --
@djkamil09061991 Jestem zbyt nowa i nie mam przywileju pisania na PW :( Lokalizacja właśnie ta. :P
Hmm.. A jak właczyc tryb awaryjny? ;)
A na razie dziękuję za pierwszą pomoc ;))
-- 22 sie 2011, 17:38 --
Ok, mam loga z mbam.
Zrobiłam wszystko, jak w instrukcji, ale OTL nadal nie działa. Wiesza się w momencie, gdy na pasku postępu (czy jak tam to nazwac) pokazuje się "Scanning Modules...", czyli zaraz na samym początku skanowania. ;/
Po ukończeniu skanowania w mbam uruchomiłam ponownie komputer, a przy załączaniu pokazał się komunikat o sprawdzaniu systemu plików na C:, następnie o naprawianiu tych plików i indeksów.
To był pierwszy restart systemu od kiedy pobrałam ten fałszywy plik Adobe z facebooka. Jedyne co zauważyłam 'nowego' po ponownym uruchomieniu to to, że pokazały mi się wszystkie ukryte pliki i foldery, włączyły się automatyczne aktualizacje w zaporach Windowsa i osobno aktualizacja właśnie Flash Playera. Tym razem prawdziwa :P
Strona FB jak na razie działa bez problemów.
proszę o dalsze wskazówki, a na razie zamieszczam loga z mbam, choc nie wiem, czy na cokolwiek się przyda..
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 22 sie 2011, 18:33 --
@djkamil09061991 Jestem zbyt nowa i nie mam przywileju pisania na PW :( Lokalizacja właśnie ta. :P
Hmm.. A jak właczyc tryb awaryjny? ;)
Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, 18:50 przez alanell, łącznie zmieniany 1 raz.
- djarta
- Kontaktowanie:
Fejs-zbukowy wirus HI ;/
Pokaż log z DDS -> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-dds-a146.htm
- alanell
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Fejs-zbukowy wirus HI ;/
alanell pisze:Hmm.. A jak właczyc tryb awaryjny?
F8 podczas włączania komputera

Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- alanell
Fejs-zbukowy wirus HI ;/
Ok, dzięki
)
Spróbuję w awaryjnym...
A djarta coś nie odpowiada..

Spróbuję w awaryjnym...
A djarta coś nie odpowiada..