Chciałam sprawdzić, czy zawieszki są związane z prędkością neta i wbiłam na speedtest.net, ale ta strona nie działa poprawnie. Zmiana ustawień dotyczących ciasteczek, łącznie z tym, by te innych stron były zawsze akceptowane, nic nie daje.
Wyłączenie całej ochrony w Emsisoft AntiMalware, oraz ochrony Malwarebytes AntiMalware Premium przed szkodliwymi stronami, a także rezygnacja z DNS od Heimdal Pro i ustawienie zapory ZoneAlarm w trybie gry nic nie dają.
Dodatkowo wyłączyłam ochronę w Zemana Anti Malware, ale jak było do przewidzenia, to nic nie dało.
Na speedtest.net wyłączyłam blokowanie reklam, Disconect, oraz zezwoliłam na wszystkie skrypty, blokowane wcześniej częściowo przy użyciu no script.
Kilkakrotnie używałam Ccleaner, a potem restartowałam Firefox.
Aktualizacja do wersji beta spowodowała wyłączenie McAfee Web Advisor, ale przynajmniej mogę wykluczyć, że on stwarza problemy.
Firefox dev (Aurora) przed chwilą zaktualizowałam do najnowszej wersji. Na niej speedtest.net również nie działa. W niej wyłączyłam Disconect i Better Privacy, ale to nic nie dało.
Nie wiem, czy Firefox dev się wiesza, bo na razie przesiadłam się na jego wersję stabilną, którą dzisiaj zaktualizowałam do beta.
Czy też macie takie problemy z Firefox, w wersji stabilnej i beta? Poprawność działania jego wersji dev nie jest dla mnie istotna.
Aha, zdaje się, że Firefox do blokowania śledzenia, używa jakichś list disconect...

Edit:
Mam zainstalowaną najnowszą wersję Adobe Flash Player, do IE i Firefox, czyli: 19.0.0.245.
Mam również w systemie aktualną Javę: 8 update 65, zarówno 32- i 64-bitową.
Mam także zainstalowany raczej niepotrzebny Adobe Shockvawe Player 12.2.1.171.
Niedawno zainstalowałam tylko aktualizacje zabezpieczeń, bo chcę uniknąć przymusowej aktualizacji do Windows 10.
Edit 2:
Chwilowe wyłączenie ochrony w Adguard Premium również nic nie daje. Firefox się wiesza, jak np. wbijam na blogi, a potem np. na blog djkamil09061991 i tam np. od dzisiaj nie działają żadne filmiki, ale YouTube dobrze mi działa. Video na YouTube, oraz pewnej stronie z anime, mi działa.
Wyłączyłam wtyczkę: OpenH264 Video Codec już dawno temu. Chwilowo ją włączyłam, ale to nie nie dało.
Proszę o jakąś poradę, albo i pomoc.
Edit 3:
Jako domyślną przeglądarkę ustawiłam sobie Cyberfox portable, 32-bitowy. On ma możliwość wyłączenia zabezpieczenia umożliwiającego wyłączenie Adobe Flash Player i w tej przeglądarce filmiki załączone na blogu djkamil09061991 działają.
Raczej go nie zainstaluję... Takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam.