Giede.exe jak usunąć
-
Giede.exe jak usunąć
Witam gdy przeglądałem procesy ( alt + ctrl + del ) zobaczyłem proces o nazwie Giede.exe ciągnie mi po 40-50% CPU czy mógł by mi ktoś powiedzieć do czego ten proces służy ? i czy można go usunąć i w jaki sposób .
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Giede.exe jak usunąć
Daj logi z OTL:
http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Giede.exe jak usunąć
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Oto log o który prosiłeś
-- 23 maja 2012, 22:05 --
nie mogę edytować więc sorki . ale czy jest osoba która jest w stanie udzielić mi odpowiedzi ?
Oto log o który prosiłeś
-- 23 maja 2012, 22:05 --
nie mogę edytować więc sorki . ale czy jest osoba która jest w stanie udzielić mi odpowiedzi ?

Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 23:42 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skoro log to przenoszę do bezpieczeństwa
Powód: Skoro log to przenoszę do bezpieczeństwa
- kominekl
- Kontaktowanie:
Giede.exe jak usunąć
Oto log o który prosiłeś
Podaj nam jeszcze log Extras.txt, wytworzony przez OTL, oraz log z TDSSKiller -> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm.
Każdy może edytować.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Giede.exe jak usunąć
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
to jest z programu tdsskiller /\
z OTL nie mogę znaleźć logu extras.txt...
to jest z programu tdsskiller /\
- kominekl
- Kontaktowanie:
Giede.exe jak usunąć
Czytaj dokładnie instrukcję. W Rejestr - Skan Dodatkowy ma być ustawione -> Użyj Filtrowania.
O4 - HKLM..\Run: [HControl] C:\WINDOWS\ATK0100\HControl.exe ()
O4 - HKLM..\Run: [SoundMan] C:\WINDOWS\soundman.exe (Realtek Semiconductor Corp.)
O4 - HKLM..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe (Analog Devices, Inc.)
To zbędne wpisy w autostarcie. Usunę je skryptem.
Malwarebytes Anti-Malware.
To zbędne oprogramowanie. Malwarebytes zainstalowany jest w złej formie. Odinstaluj Go.
O33 - MountPoints2\{2c6786b1-4a8a-11e1-b715-00173122ca3a}\Shell - "" = AutoRun
O33 - MountPoints2\{2c6786b1-4a8a-11e1-b715-00173122ca3a}\Shell\AutoRun\command - "" = C:\WINDOWS\system32\RunDLL32.EXE Shell32.DLL,ShellExec_RunDLL gieDe.Exe
To świadczy o infekcji z pamięci przenośnych. Z podłączonymi pamięciami przenośnymi użyj USBFix z opcji Deletion -> http://www.hotfix.pl/uzytkowanie-progra ... x-a310.htm. Następnie zaprezentuj log z Niego.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
SRV - [2008-04-15 15:00:00 | 000,167,324 | RHS- | M] () [Auto | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\tvjpbg.dll -- (ioctvkq)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\smserial.sys -- (smserial)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\01.tmp -- (kpttzkgre)
IE - HKLM\..\SearchScopes\{33BB0A4E-99AF-4226-BDF6-49120163DE86}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}
IE - HKCU\..\SearchScopes,DefaultScope = {33BB0A4E-99AF-4226-BDF6-49120163DE86}
IE - HKCU\..\SearchScopes\{F227D868-E370-43C1-8943-8AC588FF0EC7}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&cx=partner-pub-2489206448026482%3A4041638047&tbm=&ie=UTF-8#gsc.tab=0&gsc.q={searchTerms}
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=3: C:\Documents and Settings\Adas\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Update\1.3.21.111\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=9: C:\Documents and Settings\Adas\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Update\1.3.21.111\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
O4 - HKLM..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd File not found
O4 - HKCU..\Run: [giede] C:\Documents and Settings\Adas\giede.exe (Microsoft)
:Files
C:\Documents and Settings\Adas\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Update
C:\WINDOWS\System32\drivers\mbam.sys
C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware
C:\WINDOWS\tasks\*.job
:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"HControl"=-
"SoundMan"=-
"SoundMAXPnP"=-
[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]
:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL (oba) -> http://hotfix.pl/articles.php?article_id=143.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Giede.exe jak usunąć
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- Końcowy log po uruchomieniu komputera
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- Extras.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- OTL.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- USB Fix
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- OTL.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- USB Fix
- kominekl
- Kontaktowanie:
Giede.exe jak usunąć
Wykonanie skryptu.
Niepoprawnie wykonane. Pominąłeś początkowe -> :OTL w skrypcie.
USBFix.
Miałeś użyć opcji Deletion.
Reasumacja.
W obliczu 100% dowodu kieruje Cię do instrukcji usuwania Conficker`a, którego Ty z pewnością posiadasz -> http://www.hotfix.pl/instrukcja-usuwani ... a-a382.htm. Wykonaj wszystkie korki bez wyjątku z tym, że przed podaniem nowych logów z OTL wykonaj skrypt w OTL.
-
Giede.exe jak usunąć
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników < teraz poprawnie wykonałem skrypt ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- Log z USBfix
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- Tdsskiller
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- Otl.txt
wszystko dobrze ? czy muszę przenieść do innego działu ? czy dalej pociągniemy w tym temacie ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- Log z USBfix
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- Tdsskiller
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <---- Otl.txt
wszystko dobrze ? czy muszę przenieść do innego działu ? czy dalej pociągniemy w tym temacie ?
- kominekl
- Kontaktowanie:
Giede.exe jak usunąć
"Usbfix" = UsbFix By El Desaparecido
Odinstaluj to.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search bar = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Secondary Start Pages = [Binary data over 100 bytes]
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKCU\..\SearchScopes\${searchCLSID}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&src={referrer:source?}
O4 - HKCU..\Run: [giede] C:\Documents and Settings\Adas\giede.exe File not found
O4 - HKLM..\RunOnce: [] File not found
:Files
C:\UsbFix
C:\TDSSKiller_Quarantine
C:\UsbFix_Upload_Me_KOKS-817F982C00.zip
RECYCLER /alldrives
C:\TDSSKiller.2.7.22.0_24.05.2012_23.11.32_log.txt
C:\TDSSKiller.2.7.22.0_24.05.2012_23.13.33_log.txt
C:\UsbFix.txt
C:\Win32.Worm.Downladup.Gen.log
:Reg
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\GloballyOpenPorts\List]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\GloballyOpenPorts\List]
:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL.
-
Giede.exe jak usunąć
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wykonałem skrypt następnie uruchomiłem system od nowa.
kurde.. ! już chyba wiem gdzie znajduje się ten virus . po podłączeniu pendrive znow mi się pojawił jakiś proces który pobiera CPU . zobacz czy coś wykryło z tych logów .
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Extras.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Otl.txt
kurde.. ! już chyba wiem gdzie znajduje się ten virus . po podłączeniu pendrive znow mi się pojawił jakiś proces który pobiera CPU . zobacz czy coś wykryło z tych logów .
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Extras.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Otl.txt
- kominekl
- Kontaktowanie:
Giede.exe jak usunąć
A czy ten pendrive był podpięty podczas używania USBFix`a, tak, jak kazałem?
-
Giede.exe jak usunąć
nie był
całkiem o nim zapomniałem a akurat potrzebowałem coś wrzucić i się napatoczył . sorki za kłopot podłączyć go jeszcze i podać logi wszystkie od nowa ?

- kominekl
- Kontaktowanie:
Giede.exe jak usunąć
qwerty11 pisze:nie byłcałkiem o nim zapomniałem a akurat potrzebowałem coś wrzucić i się napatoczył . sorki za kłopot podłączyć go jeszcze i podać logi wszystkie od nowa ?
Tak.
-
Giede.exe jak usunąć
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Tdsskiller
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników extras .txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników otl.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników usbfix
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników extras .txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników otl.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników usbfix
Ostatnio zmieniony 27 maja 2012, 13:02 przez qwerty11, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Reklama