Groźby

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
brysiu28

Użytkownik

Groźby

Post08 kwie 2012, 13:37

Mam własne forum dotyczące jednej gry i ostatnio ***** z konkurencji przeszedł do nas co ich bardzo zdenerwowało no i nie dość,że zaczęli nas podrabiać w tej grze ale to mniejsza. Chodzi o to że stwierdzili,że w ciągu kilku dni zamkną mi stronę i odetną po adresie IP neta. Mam zamiar iść z tym na policję bo groźby to przestępstwo lub co mam robić, bo oni raczej nie żartują ...

Awatar użytkownika
Lena

Globalny Moderator

Groźby

Post08 kwie 2012, 16:49

Zmień hasła dostępu do strony, ftp, hasło admina najlepiej na alfa numeryczne ze znakami specjalnymi.
Nie zapisuj tego hasła w komputerze.

Groźby oczywiście zgłoś na policję wydrukuj maila na potwierdzenie swoich słów.

Co do ocięcia od internetu nie słyszałam, aby ktoś mógł odciąć inną osobę. To może zrobić operator telekomunikacyjny.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Groźby

Post08 kwie 2012, 20:13

mam zamiar iść z tym na policję bo groźby to przestępstwo

Oczywiście, masz takie prawo ;) .

bo oni raczej nie żartują

Powiem Ci, że raczej w to wątpię. Osoba o takich zdolnościach nie jest tak głupia żeby grozić.

odetną po adresie IP neta

Porządny atak mógłby tego dokonać, ale z tego co mówisz to raczej nie w ich zasięgu. Zresztą jest zaledwie garstka ludzi o takich zdolnościach.

Chodzi o to że stwierdzili,że w ciągu kilku dni zamkną mi stronę

Zmień hasła dostępu do strony, ftp, hasło admina najlepiej na alfa numeryczne ze znakami specjalnymi.

Zdecydowanie tak.

Reasumacja.

Nie obawiaj się ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

brysiu28

Użytkownik

Groźby

Post08 kwie 2012, 23:38

Wszystko już jest ok,temat do zamknięcia,usunięcia ;)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Groźby

Post09 kwie 2012, 16:56

Moderatorzy -> proszę o zamknięcie.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”