skanowanie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników po wykonaniu skryptu
HP Probook 4740s- reinstalacja- iso windows8
-
- kominekl
- Kontaktowanie:
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Kod: Zaznacz cały
http://speedy.sh/DwYRQ/AutoRuns.7z
- kominekl
- Kontaktowanie:
Autoruns.
W Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (jeśli czegoś nie znajdziesz, bądź nie będzie chciało pójść to spróbuj w trybie normalnym, jeśli nadal nie będzie chciało pójść to tylko odznacz), w Autoruns usuń następujące wpisy (co nie będzie dało się usunąć to po prostu odznacz):
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Userinit
c:\Program Files (x86)\Hewlett-Packard\HP ProtectTools Security Manager\Bin\DPAgent.exe
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
IgfxTray
Persistence
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Wszystko.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components
Microsoft Windows
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Active Setup\Installed Components
Microsoft Windows
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKLM\Software\Classes\Directory\Background\ShellEx\ContextMenuHandlers
Wszystko.
HKLM\Software\Classes\Folder\ShellEx\ContextMenuHandlers
MBAMShlExt
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects
Wszystko.
HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects
Wszystko.
HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Extensions
Wszystko.
Task Scheduler
Wszystko.
HKLM\System\CurrentControlSet\Services
AMD External Events Utility
BlueSoleilCS (tylko odznacz)
BsHelpCS
ClassicShellService
cphs
DpHost
FLCDLOCK
HP Support Assistant Service
hpHotkeyMonitor (tylko odznacz)
hpqwmiex
IAStorDataMgrSvc
Intel(R) Capability Licensing Service Interface
Intel(R) ME Service
jhi_service
LMS
pdfcDispatcher
UNS
vcsFPService
WinDefend
WMPNetworkSvc
HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\KnownDlls
Wszystko.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify
igfxcui
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\Notification Packages
DPPassFilter
Następnie podajesz nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
log z otl Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wydaje mi się, że niepotrzebnie usunąłem wpisy z HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\*\ShellEx\ContextMenuHandlers
Poza tym brak mi programu classic shell przywracającego menu start- nie mogę znaleźć w nim opcji autostartu.
Wydaje mi się, że niepotrzebnie usunąłem wpisy z HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\*\ShellEx\ContextMenuHandlers
Poza tym brak mi programu classic shell przywracającego menu start- nie mogę znaleźć w nim opcji autostartu.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Włączaliśmy Go w Autoruns. Reinstaluj Go w takim razie.
Czemu niepotrzebnie?
-
Chyba nie podawałeś takiego wpisu a ja z rozpędu go usunąłem. Poza tym windefender jest wyłączony i nie mogę go włączyć
- kominekl
- Kontaktowanie:
Chyba nie podawałeś takiego wpisu a ja z rozpędu go usunąłem.
Zrób reinstalację

Poza tym windefender jest wyłączony i nie mogę go włączyć
Ja go wyłączyłem. To usługa słabej klasy, nie działa w rzeczywistości.
-
classic shell przywróciłem reinstalując już wcześniej, a co do tego wpisu- zły skopiowałem, ale na 99% jestem pewien że w jakiejś "podgrupie" skasowałem kilka wpisów z programami- nieważne póki działa. Co proponujesz zamiast defendera? Lekkie Na starym kompie mam nortona i wydaje się być ok, zwłaszcza ze mam jego 180dniowa darmową wersję
- kominekl
- Kontaktowanie:
Lekkie Na starym kompie mam nortona i wydaje się być ok, zwłaszcza ze mam jego 180dniowa darmową wersję
Norton? Nieee. Broń Boże. Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Następnie podaj nowe logi z OTL.
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników log z otl
co do comodo to się jeszcze zastanowię, pobieżne przegląd- jak zwykle sprzeczne głosy- jednym obciąża, dla drugich leciutki
co do comodo to się jeszcze zastanowię, pobieżne przegląd- jak zwykle sprzeczne głosy- jednym obciąża, dla drugich leciutki
- kominekl
- Kontaktowanie:
Ja podawałem ten program w oparciu o analizę Twojego komputera. To nie moje "widzimisię", lecz przegląd sytuacji. Jeśli zamierzasz go instalować to zrób to teraz

Last Pass.
Odinstaluj (ma jakieś naruszenie w strukturze, poza tym to zbędnik).
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKU\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyOverride" = *.local
IE - HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyOverride" = *.local
[2013/07/26 01:04:51 | 000,000,000 | ---D | M] (LastPass) -- C:\Users\Szymon\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\ynoc435o.Szymon\extensions\support@lastpass.com
O8:64bit: - Extra context menu item: LastPass - file://C:\Users\Szymon\AppData\LocalLow\LastPass\context.html?cmd=lastpass File not found
O8:64bit: - Extra context menu item: Wypełnij formularze LastPass - file://C:\Users\Szymon\AppData\LocalLow\LastPass\context.html?cmd=fillforms File not found
O8 - Extra context menu item: LastPass - file://C:\Users\Szymon\AppData\LocalLow\LastPass\context.html?cmd=lastpass File not found
O8 - Extra context menu item: Wypełnij formularze LastPass - file://C:\Users\Szymon\AppData\LocalLow\LastPass\context.html?cmd=fillforms File not found
O9:64bit: - Extra Button: LastPass - {43699cd0-e34f-11de-8a39-0800200c9a66} - C:\Program Files (x86)\LastPass\LPToolbar_x64.dll (LastPass)
O9:64bit: - Extra 'Tools' menuitem : LastPass - {43699cd0-e34f-11de-8a39-0800200c9a66} - C:\Program Files (x86)\LastPass\LPToolbar_x64.dll (LastPass)
O9 - Extra Button: LastPass - {43699cd0-e34f-11de-8a39-0800200c9a66} - C:\Program Files (x86)\LastPass\LPToolbar.dll (LastPass)
O9 - Extra 'Tools' menuitem : LastPass - {43699cd0-e34f-11de-8a39-0800200c9a66} - C:\Program Files (x86)\LastPass\LPToolbar.dll (LastPass)
[2013/08/01 22:25:37 | 014,880,256 | ---- | C] (LastPass) -- C:\Program Files (x86)\Common Files\lpuninstall.exe
[2013/08/01 09:07:17 | 000,000,000 | -HSD | C] -- C:\Config.Msi
[2013/07/31 11:16:45 | 000,000,000 | RH-D | C] -- C:\MSOCache
[2013/07/27 08:50:44 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Users\Bartek\AppData\Roaming\DigitalPersona
:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL (oba).
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników log z otl Co do instalacji comodo to sprawdzę jak działa.
- kominekl
- Kontaktowanie:
newcameuser pisze:http://wklej.org/id/1099968/ log z otl Co do instalacji comodo to sprawdzę jak działa.
Czekamy na oba logi z OTL.
-
-
- Reklama