Jak dobrze konfigurować Firewall Comodo

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
Misiek1212

Globalny Moderator
Posty: 223
Rejestracja: 13 lis 2008, 20:37
Kontaktowanie:

Jak dobrze konfigurować Firewall Comodo

Post25 maja 2009, 20:22

Witam,nie wiem jak poprawnie skonfigurować firewall,nic mi nie wyskakuje,tak jak by był obecny duchem ;] mój firewall to Comodo Firewall
Największą katastrofą programistów było stworzenie AQQ :jupi:

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Re: Jak dobrze konfigurować Firewall Comodo

Post25 maja 2009, 20:49

Ja mam tryb bezpieczny
+ COMODO Internet Security : viewtopic.php?f=24&t=1386
Jak na razie to się b. dobrze sprawuje.
Sprawdzam często innymi programami i brak wirusów. :)
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4082
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

Jak dobrze konfigurować Firewall Comodo

Post26 maja 2009, 12:37

Możesz podwyższyć poziom częstotliwości alertów.

W programie Firewall => Advanced => ostatnia opcja Firewall Behavior Settings

Przejdź na drugą zakładkę Alert Settings i podnieś poziom.

Dodatkowo ustaw firewall, PPM na ikonie Comodo => Firewall Security Level => wybierz środkową opcję Safe Mode
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW



  • Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości