Witam. Mam problem z keyloggerem. Pobrałem pewne zdjęcie z "niezaufanej" strony przy wyłączonym antywirusie. Przed wyłączeniem komputera wszystko było okej. Następnego dnia gdy włączyłem komputer i gadugadu wyskoczyło że ktoś jest zalogowany na moim koncie i powysyłał do moich przyjaciół nieprzyzwoite wiadomości - to samo na facebooku i innych portalach, ludzie mają do mnie pretensje o wiadomości których nie wysyłałem. I teraz pytanie do Was:
Czy keyloggera można usunąć bez formatowania komputera? Jeśli tak proszę o pomoc i wyjaśnienie krok po kroku jak to zrobić.
P.S na każdym z portali mam inne hasło.
Keylogger na komputerze
-
Keylogger na komputerze
Ostatnio zmieniony 05 gru 2011, 16:32 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo.
Powód: przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo.
- XMan
Keylogger na komputerze
Przeskanuj komputer programem Malwarebytes Anti-Malware.
Pełne skanowanie.
Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware.
Po skanowaniu wrzuć z niego logi.
Dodatkowo logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Obsługa programu OTL
Czekaj za odpowiedzią fachowców z działu Bezpieczeństwo.
Pełne skanowanie.
Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware.
Po skanowaniu wrzuć z niego logi.
Dodatkowo logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Obsługa programu OTL
Czekaj za odpowiedzią fachowców z działu Bezpieczeństwo.
-
Keylogger na komputerze
Włamanie a Keylogger to dwie zupełnie różne sprawy: włamać się można bez pozostawiania żadnych śladów w komputerze, natomiast Keylogger zawsze pozostawia ślad (choć najczęściej nie da się tego śladu wykryć!).
Użyj MBAM >http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-malwarebytes-anti-malware-a55.htm
EDIT:
Widzę, że zaleciłam MBAM, tak samo ja @XMan - pisaliśmy prawie w tym samym czasie.
F.
Użyj MBAM >http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-malwarebytes-anti-malware-a55.htm
EDIT:
Widzę, że zaleciłam MBAM, tak samo ja @XMan - pisaliśmy prawie w tym samym czasie.
F.
-
Keylogger na komputerze
Dobrze postaram się wszystko zrobić ale na razie siedzę u kolegi prawdopodobnie zrobię dopiero jutro:P Dziękuję za odzew jutro umieszczę:P
- kominekl
- Kontaktowanie:
Keylogger na komputerze
Wykonaj instrukcje XMan. Ponadto nei piszę tylko dlatego. filutka78 ma rację. Jest masę sposobów na przejęcie kontroli nad systemem (zdalne sterowanie nim). Dlatego radzę Ci pozmieniać hasła i jak najszybciej podać zalecane logi.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Keylogger na komputerze
wiecie postanowiłem się nie bawić ponieważ nie mam na to czasu niestety;/, Sformatowałem komputerek wgrałem nowego windowsa i antywira. Dziękuję za pomoc xD
Ostatnio zmieniony 10 gru 2011, 08:02 przez djarta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: szkoda... no niestety format nie był potrzebny... zamykam
Powód: szkoda... no niestety format nie był potrzebny... zamykam
-
- Reklama