Kod błędu 80004005

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Kod błędu 80004005

Post29 lis 2012, 19:15

Uuuu i lipa, pisze, że nie można przywrócić tego komputera do: i tutaj dany punkt. Żadne zmiany nie zostały wprowadzone. Próbowałam przywrócić jeszcze pozostałe punkty i przy trzeciej próbie pojawił się przy wygaszaniu ekranu monit z błędem, ale on tak szybko się pojawił i zniknął, że niestety nie zdążyłam zauważyć żadnych szczegółów. I w sumie to faktycznie sobie teraz przypominam, że jakiś czas temu także chciałam przywrócić system do danego stanu i też to w ogóle nie wchodziło...i dokładnie taka sama informacja się pojawiała, że nie można przywrócić go do poprzedniego stanu.

Masz na myśli niebieski ekran (BSOD) i restart automatyczny systemu?

Przy pełnym skanowaniu Maleware nic nie wykrył:), aha z GG juz ok, ale zapomniałam o tym, że nie mam tej opcji o, której wspominałeś przy aktualizacji przeglądarki. Ja ją zaznaczyłam w Narzędzia - opcje, żeby mi aktualizowała się sama, ale to nie działa jakoś...:) I pytanko: po krokach z 24go lub 25go zmieniły mi się ustawieni stron www i ogólnie dziwnie wygląda kwestia rozdzielczości ekranu;). Jednakże mniejsza o rozdzielczość ekranu, poniekąd sobie cos tam ustawiłam w miarę ok, ale jak mam sobie ustawić na stałe rozmiar zawartości strony www, bo za każdym razem muszę ją pomniejszać i niby mam takie różne opcje do ustawienia tego, ale to przestaje działać po ponownym otworzeniu przeglądarki.

Firefox`a, czy innej przeglądarki?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

magdalenaj25

Użytkownik

Kod błędu 80004005

Post29 lis 2012, 20:17

A no właśnie to nie był niebieski ekran. Po tym jak pojawił się monit z opcji przywracania systemu, że po zatwierdzeniu tej akcji nastąpi owe przywracanie to komp się automatycznie restartuje i właśnie jak ekran miał już zgasnąć to jeszcze przez chwilę na tle pulpitu pojawił się taki zwykły monit, standardowy informujący o jakiś błędach. Taki jak np. o błędzie, którego dotyczy ten wątek. Taki zwykły poziomy prostokąt. Tylko to właśnie tak szybko się stało, że za Chiny nie była bym w stanie dostrzec co tam pisze, zaraz mi się komp zrestartował. I to się pojawiło przy trzecie próbie przywracania systemu z najwcześniejszego zapisanego w dniu 28 punktu (dot. Java TM). Mniemam, że przy wcześniejszych próbach on też był, tylko akurat może za trzecim razem komp się trochę zmulil i za nim ekran zdążył się ściemnić to akurat to zdążyłam przyuważyć.
A przeglądarka to Firefox:)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Kod błędu 80004005

Post29 lis 2012, 21:15

A przeglądarka to Firefox:)

Dokonano aktualizacji?

A no właśnie to nie był niebieski ekran. Po tym jak pojawił się monit z opcji przywracania systemu, że po zatwierdzeniu tej akcji nastąpi owe przywracanie to komp się automatycznie restartuje i właśnie jak ekran miał już zgasnąć to jeszcze przez chwilę na tle pulpitu pojawił się taki zwykły monit, standardowy informujący o jakiś błędach. Taki jak np. o błędzie, którego dotyczy ten wątek. Taki zwykły poziomy prostokąt. Tylko to właśnie tak szybko się stało, że za Chiny nie była bym w stanie dostrzec co tam pisze, zaraz mi się komp zrestartował. I to się pojawiło przy trzecie próbie przywracania systemu z najwcześniejszego zapisanego w dniu 28 punktu (dot. Java TM). Mniemam, że przy wcześniejszych próbach on też był, tylko akurat może za trzecim razem komp się trochę zmulil i za nim ekran zdążył się ściemnić to akurat to zdążyłam przyuważyć.

To wygląda na problem wewnętrzny. Masz płytę instalacyjną systemu?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

magdalenaj25

Użytkownik

Kod błędu 80004005

Post30 lis 2012, 00:37

Nie, nie zaktualizowała się przeglądarka mimo, że mam zaznaczoną opcję w narzędzia -opcje -zaawansowane -aktualizacja, aby dokonywała się automatycznie.
Mam płytkę instalacyjną...czy Twoje pytanie oznacza sugestię reinstalacji systemu...??? :?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Kod błędu 80004005

Post30 lis 2012, 11:51

Nie, nie zaktualizowała się przeglądarka mimo, że mam zaznaczoną opcję w narzędzia -opcje -zaawansowane -aktualizacja, aby dokonywała się automatycznie.

Odinstaluj Firefox`a, a następnie pobierz to -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Mam płytkę instalacyjną...czy Twoje pytanie oznacza sugestię reinstalacji systemu...??? :?

Z całą pewnością nie ;) . Tylko "pseudoznawca" rozwiązuje problem formatem. W każdym razie Twój problem sugeruję uszkodzenie plików odpowiedzialnych za Przywracanie Systemu. dlatego też naprawimy je, przywracając pliki systemowe w odpowiedni sposób. Wejdź do Konsoli Odzyskiwania -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wprowadź tam polecenie -> CHKDSK /R .

magdalenaj25

Użytkownik

Kod błędu 80004005

Post02 gru 2012, 19:10

Już sobie zaktualizowałam przeglądarkę, po prostu gdzie indziej to było w opcjach:)
co do tej konsoli odzyskiwania.....ja poprosiłam kogoś żeby to zrobił, ale podobno nie ma takiej opcji na tej płycie instalacyjnej, bo to system XP, ale przerabiany: Malcolm 8.1............., tak więc chyba ta opcja nie wchodzi w grę :cry:

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Kod błędu 80004005

Post03 gru 2012, 12:54

magdalenaj25 pisze:Już sobie zaktualizowałam przeglądarkę, po prostu gdzie indziej to było w opcjach:)
co do tej konsoli odzyskiwania.....ja poprosiłam kogoś żeby to zrobił, ale podobno nie ma takiej opcji na tej płycie instalacyjnej, bo to system XP, ale przerabiany: Malcolm 8.1............., tak więc chyba ta opcja nie wchodzi w grę :cry:

Tak - to zmienia postać rzeczy. Czy istnieje może opcja żebyś zapożyczyła na chwilkę taką płytkę? Ponadto pobierz ten plik -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników -> PPM -> Scal -> Restart. I sprawdź sytuację. Jeśli to nie pomoże to podaj odczyt minidump`u -> http://www.hotfix.pl/bluescreen-bsod-sz ... mp-a17.htm.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”