Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post23 kwie 2017, 11:09

Witam, od dłuższego czasu podczas przeglądania stron w przeglądarce Edge wyświetla się komunikat którego nie mogę w żaden sposób usunąć aby dalej przeglądać strony. Nie pomogła próba uaktualnienia Win 10, zmiana kompilacji i powrót do aktualnej kompilacji. System jest zaktualizowany a problem pozostaje. Stosowałem się też do poleceń zawartych w komunikacie i nie ma żadnego pozytywnego rezultatu. Proszę o pomoc.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2017, 16:35 przez wobler1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wojownikz

Stały bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 22 lip 2016, 07:37

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post23 kwie 2017, 13:07

Klikałeś Już to lubię,nie pokazuj komunikatu?

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post23 kwie 2017, 16:36

Wojownikz pisze:Klikałeś Już to lubię,nie pokazuj komunikatu?


Czytaj ze zrozumieniem co napisane w moim poście. Napisałeś aby promować swój kanał na YouTube.

Awatar użytkownika
Wojownikz

Stały bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 22 lip 2016, 07:37

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post23 kwie 2017, 18:22

Aha.... Tylko że ja to zmieniłem póżniej około 40 minut póżniej...
Gdybym chciał promować swój kanał na yt zrobiłbym to na fb a nie tutaj zanim zaczniesz kogoś oskarżać to pomyśl
Nie wiem jak działa edge ale może jakiś wirus się wplątał. Przeskanuj adwcleanerem. Masz jakąś ochrone systemu, chodzi o antivirusa.

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post23 kwie 2017, 22:17

Ja nikogo nie oskarżam tylko informowałem. Wracając do meritum sprawy to twoje rady nic nie dają bo ja już to przerobiłem wcześniej. Jeszcze został mi restart Przeglądarki. Dziękuję za podpowiedż

Awatar użytkownika
Wojownikz

Stały bywalec
Posty: 420
Rejestracja: 22 lip 2016, 07:37

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post24 kwie 2017, 14:03

Ja staram się pomagać lecz nie spamować specjalnie by promować kanał :)
Jeżeli nie zadziała nic to może jakiś inny użytkownik pomoże, polecam mozille jeżeli nie znajdzie się rozwiązania problemu.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post25 kwie 2017, 11:02

Zaznaczam że miałem Windows 10 przez pół roku ale wywaliłem z hukiem (wiadomo z jakich powodów).
Dlatego nie mogę dokładnie odpowiedzieć.
Problem może być błahy i się nie zagłębiałem.
Zobacz w opcjach Edge/komputera czy masz włączone
"Blokowanie wyskakujących okienek"
"Blokowanie wyskakujących powiadomień"
etc.
Opcje:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
no i jeszcze w przeglądarce.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post25 kwie 2017, 13:53

Sprawdziłem ustawienia w opcjach , mam włączoną opcję Blokowania, próbowałem wyłączyć, reset systemu i następnie włączenie i reset systemu . Nic nie dało komunikat ukazuje się jak jest ustawienie na wyłączone i jak jest opcja włączona. Nie reaguje na kliknięcie już to lubię i na polecenie zamknij. Jak jest w powiadomieniu.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post25 kwie 2017, 22:44

Myślę że diabeł gdzieś się schował, od czasu do czasu pokazuje rogi i się z nas śmieje. :)
Podstawa była robiona, proponuję znaleźć jego kryjówkę i go wygonić.
Jeżeli masz MBAM to wyszukaj go w kompie i usuń.
Jeżeli już to robiłeś lub nie masz to od razu wrzuć logi z FRST i jak znajdzie fachowiec to powie co zrobić.
--> Korzystanie z FRST
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post26 kwie 2017, 09:16

Ostatnio zmieniony 26 kwie 2017, 09:16 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wrzucone logi, przenoszę temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo

electrolux

Ekspert
Posty: 293
Rejestracja: 06 lut 2017, 00:26

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post26 kwie 2017, 10:21

Otwórz Notatnik i wklej w nim:
C:\ProgramData\mntemp
Task: {CA103A4D-3F78-4B26-9F52-BD48711D736F} - \WiseCleaner\WDCSkipUAC -> Brak pliku <==== UWAGA
RemoveDirectory: C:\ProgramData\boost_interprocess
C:\Users\admin\Start Menu\Programs\SpyHunter
C:\Program Files\Enigma Software Group
C:\Users\admin\AppData\Roaming\Enigma Software Group
Tcpip\Parameters: [DhcpNameServer] 46.17.102.11 8.8.8.8
Tcpip\..\Interfaces\{681462fd-bef3-46c5-9fb4-aeaa51791ee5}: [DhcpNameServer] 46.17.102.11 8.8.8.8
HOSTS:
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe
Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix (NAPRAW).

Zaloguj się do routera:
- Zmień ustawienia DNS. Jeśli nie wiesz na jakie, możesz ustawić adresy Google: 8.8.8.8 + 8.8.4.4
- Zabezpiecz router: zmień hasło oraz zamknij dostęp do panelu zarządzania od strony Internetu.

Uruchom FRST.
W polu SEARCH (SZUKAJ) wklej:
*facebook*.*

kliknij na przycisk "Search Files (Szukaj Plików)".
Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST.

Uruchom FRST.
W polu SEARCH (SZUKAJ) wklej:
facebook;

kliknij na przycisk "Search Registry" (Szukaj w Rejestrze).
Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST.

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Komunikat Facebooka w przeglądarce EDGE

Post26 kwie 2017, 17:22

Dziękuję za pomoc w usunięciu niechcianego komunikatu Facbooka na Przeglądarce Edge. Na razie jest ok. Pozdrawiam.



  • Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości