Jak w temacie laptop bardzo długo się uruchamia oraz strony internetowe długo się wczytują
logi OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników EXTRAS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników TDSSKiller Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Laptop bardzo długo się uruchamia
- bajbus
- kominekl
- Kontaktowanie:
"Update Service" = Update Service
Odinstaluj.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
IE:64bit: - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKU\S-1-5-21-2156771437-3891143373-51449792-1001\..\SearchScopes,bProtectorDefaultScope = {0ECDF796-C2DC-4d79-A620-CCE0C0A66CC9}
IE - HKU\S-1-5-21-2156771437-3891143373-51449792-1001\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
FF:64bit: - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\Windows\system32\Macromed\Flash\NPSWF64_11_7_700_202.dll File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=3: C:\Program Files (x86)\Google\Update\1.3.21.145\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=9: C:\Program Files (x86)\Google\Update\1.3.21.145\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
O4 - HKU\S-1-5-21-2156771437-3891143373-51449792-1001..\Run: [Facebook Update] C:\Users\Marzena\AppData\Local\Facebook\Update\FacebookUpdate.exe (Facebook Inc.)
O4 - Startup: C:\Users\Marzena\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Połączenie z internetem ABP.lnk = File not found
[2012-12-14 18:53:20 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Users\Marzena\AppData\Roaming\Desktop Sidebar
[2012-12-15 11:40:21 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Users\Marzena\AppData\Roaming\OpenFM
:Services
gupdate
gupdatem
:Files
C:\Program Files (x86)\Google\Update
C:\Users\Marzena\AppData\Local\Facebook\Update
C:\Windows\tasks\*.*
:Reg
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podaj log z Autoruns.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- bajbus
Update service używam log z usuwania Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników nowe logi OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników EXTRAS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Autoruns Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- kominekl
- Kontaktowanie:
Autoruns.
W trybie awaryjnym, w Autoruns odznacz, a następnie usuń (co się będzie dało):
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Wszystko.
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Adobe ARM
QlbCtrl.exe
SunJavaUpdateSched
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components
Wszystko.
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Active Setup\Installed Components
Wszystko.
HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects
Wszystko.
Task Scheduler
Wszystko.
HKLM\System\CurrentControlSet\Services
AdobeARMservice
Com4Qlb
nvsvc
WinDefend
WMPNetworkSvc
HKLM\System\CurrentControlSet\Services
Wszystko z frazą -> File Not Found.
Następnie podajesz nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- bajbus
Co dałem radę usunięte a tu nowe logi OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników EXTRAS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- kominekl
- Kontaktowanie:
bajbus pisze:Co dałem radę usunięte a tu nowe logi OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników EXTRAS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Da się jeszcze chociażby panel NVIDII. Popraw.
- bajbus
kominekl pisze:bajbus pisze:Co dałem radę usunięte a tu nowe logi OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników EXTRAS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Usunięte,dać nowe logi?
- kominekl
- Kontaktowanie:
bajbus pisze:kominekl pisze:bajbus pisze:Co dałem radę usunięte a tu nowe logi OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników EXTRAS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Usunięte,dać nowe logi?
Naturalnie.
- bajbus
- kominekl
- Kontaktowanie:
OTL.
Naciśnij w nim przycisk Sprzątanie.
Kroki Finalizujące.
Wykonaj pełne skanowanie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (nie gódź się na wersję testową), jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
Przeczyść dysk i rejestr Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
- bajbus
Malwarebytes nic nie znalazł i mam na laptopie na dysku D vistę chciałem sformatować ale nie da rady chce się jej pozbyć ale nie wiem jak
- kominekl
- Kontaktowanie:
bajbus pisze:Malwarebytes nic nie znalazł i mam na laptopie na dysku D vistę chciałem sformatować ale nie da rady chce się jej pozbyć ale nie wiem jak
O ile się nie mylę to system Windows 7, z którego korzystasz masz na partycji C. Natomiast Vista`ę masz na partycji D. Tak wiec wystarczy po prostu sformatować partycję D

- bajbus
Właśnie o to chodzi że nie moge sformatować bo jak biorę formatuj to wyskakuje dysk systemowy nie może zostać sformatowany. Probowałem różnych opcji ale nie dało rady i za każdym razem wyskakuje dysk systemowy nie może zostać sformatowany i dlatego napisałem o tym problemie 

- kominekl
- Kontaktowanie:
bajbus pisze:Właśnie o to chodzi że nie moge sformatować bo jak biorę formatuj to wyskakuje dysk systemowy nie może zostać sformatowany. Probowałem różnych opcji ale nie dało rady i za każdym razem wyskakuje dysk systemowy nie może zostać sformatowany i dlatego napisałem o tym problemie
Pokaż komunikat, o którym mówisz. Poza tym. Zajrzyj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
-
- Reklama