1. Nie wyskakują ostrzeżenia i błędy.
2. Zainstalowany jest avast free po skanowaniu całościowym nie znalazł żadnego błędu.
3. Podejmowałem krok usuwania sterowników odpowiadających za LAN i WLAN, chwilowo przyniosło to rezultat w postaci płynniejszego przeglądania stron www
4. System Win 7 64 bitowy wersja ULTIMATE
5. Temat nie jest prowadzony na żadnym innym forum
Problem polega na tym że zrywa połączenie wifi (wtedy resetuję kartę bezprzewodową i po chwili nawiązuje połączenie) lub też nawiązane jest połączenie, jednak tak strony się długo ładują że przeglądanie jest wręcz nie możliwe. Zdarza się to cyklicznie o różnych porach.
Moje kroki to: usunięcie sterowników od Wlana i zainstalowanie na nowo, sprawdzanie co jakis czas prędkosci na speed test: ostatni wynik to: latency: 23ms download: 3,03 Mbps upload: 1,21 Mbps (Internet z vectry na umowie do 15mb)
i w zasadzie nie mam pomysłu.
W domu na tablecie i telefonach i starym laptopie (acer travelMate5530 )bardzo stabilnie wgrywają się strony i nie zrywa połączenia.
Link do TDDS Killer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Link do FRST:
Addition Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
FRST Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Shortcut Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Diagnostyka sieci Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Lenovo Z510 wolne uruchamianie stron
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Czekaj na sprawdzenie logów, ja tylko tak na szybko. W logu widać:
Tak więc szukałbym problemów sprzętowych, sprawdz temperatury, stan dysku, pamięc ram itp itd.
Error - 2014-10-15 16:45:16 | Computer Name = KrólestwoSłowin | Source = Microsoft-Windows-WHEA-Logger | ID = 18
Description = Wystąpił krytyczny błąd sprzętowy. Zgłoszone przez składnik: rdzeń
procesora Źródło błędu: 3 Typ błędu: 9 Identyfikator procesora: 0 Widok szczegółów tego
wpisu zawiera dodatkowe informacje.
Tak więc szukałbym problemów sprzętowych, sprawdz temperatury, stan dysku, pamięc ram itp itd.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
dzięki jak ogarnę się z moją płaczącą Księżniczką to zaraz się wezmę za sprawdzanie tego co napisałeś.. 

- djarta
- Kontaktowanie:
W logach nie widzę niczego podejrzanego.
Co do sieci:
- Przeinstalowanie kart sieciowych: Start > w pole wyszukiwania > devmgmt.msc > w menu Widok włącz pokazywanie ukrytych urządzeń > odinstaluj wszystko co związane z siecią. Po restarcie powinna nastąpić przebudowa.
- Weryfikacji plików systemowych za pomocą komendy Start > w pole wyszukiwania > cmd (z uprawieniami Admina) > sfc /scannow
- Otwórz notatnik i wklej w nim:
Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.BAT > Uruchom ten plik > restart systemu.
Jeżeli dalej będzie to samo to na 99% problem leży po stronie Hardware a nie Software.
Co do sieci:
- Przeinstalowanie kart sieciowych: Start > w pole wyszukiwania > devmgmt.msc > w menu Widok włącz pokazywanie ukrytych urządzeń > odinstaluj wszystko co związane z siecią. Po restarcie powinna nastąpić przebudowa.
- Weryfikacji plików systemowych za pomocą komendy Start > w pole wyszukiwania > cmd (z uprawieniami Admina) > sfc /scannow
- Otwórz notatnik i wklej w nim:
Kod: Zaznacz cały
reg delete HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network /v Config /f
ipconfig /flushdns
netsh firewall reset
netsh winsock reset
netsh int ip reset c:\resetlog.txt
PAUSE
Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.BAT > Uruchom ten plik > restart systemu.
Jeżeli dalej będzie to samo to na 99% problem leży po stronie Hardware a nie Software.
-
w menadżerze urządzeń jak pokazuje widok ukrytych urządzeń nie moge skasować tych plików:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
jak to zrobić ?
uruchomiłem ponownie komputer nadpisały się sterowniki i przeszedlem do kroku weryfikacji plików systemowych
komunikat pokazuje taki:
jeśli mozna to proszę jeszcze o pomoc.
Ps robiłem pomiary temperatury speedfanem
GPU:36 stopni HD0 37stopni Core0: wacha się od 0:38 do 0:45 i strzałka jest od 0:42 na czerwono Core1: od 1:40 do 1:45 stopnia
jak to zrobić ?
uruchomiłem ponownie komputer nadpisały się sterowniki i przeszedlem do kroku weryfikacji plików systemowych
komunikat pokazuje taki:
jeśli mozna to proszę jeszcze o pomoc.
Ps robiłem pomiary temperatury speedfanem
GPU:36 stopni HD0 37stopni Core0: wacha się od 0:38 do 0:45 i strzałka jest od 0:42 na czerwono Core1: od 1:40 do 1:45 stopnia
- XMan
1. Oczyść wszystkie punkty przywracania systemu oprócz ostatniego.
Usuwanie punktów przywracania systemu na Windows 7:
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wcześniej
CCleaner w Programy --> Google Chrome zaznacz tylko te pozycje:

3. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Wykonaj Gruntowny scandisk :
PPM (prawym przyciskiem myszki) na dysk C --> Właściwości --> Narzędzia ->- Sprawdzanie błędów
--> Sprawdź
zaznacz wszystko tak jak na screenie --> Rozpocznij --> Tak.
Restart komputera - czekaj...
5. Defragmentacja:
http://www.hotfix.pl/darmowe-programy-d ... h-a129.htm
np. za pomocą Auslogics Disk Defrag lub Defraggler.
Po defragmentacji utwórz/zapisz nowy punkt przywracania systemu.
Tworzenie punktu przywracania systemu:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wszystko wykonujesz wg. podanej kolejności.
Wyłącz aero oraz zbędne kompozycje:
Sprawdź inne DNS-y:
Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------
Zobacz poradnik:
http://www.hotfix.pl/zmniejszanie-pingu ... a-a153.htm
Sprawdź/załóż temat:
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html
Usuwanie punktów przywracania systemu na Windows 7:
kliknij aby powiększyć:
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
Wcześniej
CCleaner w Programy --> Google Chrome zaznacz tylko te pozycje:

3. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
4. Wykonaj Gruntowny scandisk :
PPM (prawym przyciskiem myszki) na dysk C --> Właściwości --> Narzędzia ->- Sprawdzanie błędów
--> Sprawdź
zaznacz wszystko tak jak na screenie --> Rozpocznij --> Tak.
Restart komputera - czekaj...
5. Defragmentacja:
http://www.hotfix.pl/darmowe-programy-d ... h-a129.htm
np. za pomocą Auslogics Disk Defrag lub Defraggler.
Po defragmentacji utwórz/zapisz nowy punkt przywracania systemu.
Tworzenie punktu przywracania systemu:
Wszystko wykonujesz wg. podanej kolejności.
Wyłącz aero oraz zbędne kompozycje:
Sprawdź inne DNS-y:
Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------
Zobacz poradnik:
http://www.hotfix.pl/zmniejszanie-pingu ... a-a153.htm
Klikamy dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na zasadzie Ogranicz rezerwowalną przepustowość.
W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.
Sprawdź/załóż temat:
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html
-
porobilem wszystko co pisałeś ale i tak dalej znacząco muli ;/
zrobilem testy programem Windows memory diagnostic niby wszystko z pamięcią ok, dysk mam SSD, posprawdzałem tez jest niby ok. Pomalu kończą mi się pomysły. Moze jakąs zmodyfikowaną instalke windowsa jeszcze zainstaluje na nowo.. ;>
zrobilem testy programem Windows memory diagnostic niby wszystko z pamięcią ok, dysk mam SSD, posprawdzałem tez jest niby ok. Pomalu kończą mi się pomysły. Moze jakąs zmodyfikowaną instalke windowsa jeszcze zainstaluje na nowo.. ;>
-
- Reklama