OTL = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Oto logi proszę bardzo.
Jeszcze mam jeden problem który dotyczy samo wyłączającego się komputera a mianowicie np teraz gdy coś piszę ot tak się wyłącza gdy zegar ustawie na 1.15 GHz to się nie wyłącza ale jak przestawię na 1.53 GHz to po jakimś czasie się wyłącza wie kto w czym tkwi problem?
Logi i sam wyłączający się komputer
-
Ostatnio zmieniony 23 paź 2011, 12:47 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
Powód: Przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
Załóż nowy temat w dziale Bezpieczeństwo i podaj te logi, czekaj aż ktoś Ci je sprawdzi.
Nie wiedziałem, że tak dobrze czytasz.

-
Co do logów:
Nie widzę tu żadnej infekcji.
Kosmetyka:
1) Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i kliknij w nim Clean
Link zapasowy > Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pokaż raport z niego.
2) Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Script wklej to:
Kliknij w Wykonaj Script. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie.
Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij Skanuj.
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.
F.
Nie widzę tu żadnej infekcji.
Kosmetyka:
1) Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i kliknij w nim Clean
Link zapasowy > Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pokaż raport z niego.
2) Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Script wklej to:
:OTL
[2011-10-21 18:01:00 | 000,000,238 | ---- | M] () -- C:\WINDOWS\Tasks\Scheduled Update for Ask Toolbar.job
[2011-08-10 13:51:20 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Ask
O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k File not found
O4 - HKLM..\Run: [] File not found
O4 - HKLM..\Run: [ApnUpdater] C:\Program Files\Ask.com\Updater\Updater.exe (Ask)
O4 - HKLM..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd File not found
:Commands
[emptyflash]
[emptytemp]
Kliknij w Wykonaj Script. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie.
Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij Skanuj.
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.
F.
-
-
Do Notatnika wklej:
Z Menu Notatnika >> Plik >> Zapisz jako >> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >> Zapisz jako> FIX.REG >>
plik uruchom (dwuklik i OK).
W sprawie głównego problemu - może tu zajrzy któryś z Moderatorów, i przesunie temat do odpowiedniego działu Forum.
.
Kod: Zaznacz cały
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Start Page"="http://www.google.pl/"
Z Menu Notatnika >> Plik >> Zapisz jako >> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >> Zapisz jako> FIX.REG >>
plik uruchom (dwuklik i OK).
W sprawie głównego problemu - może tu zajrzy któryś z Moderatorów, i przesunie temat do odpowiedniego działu Forum.
.
-
Uruchomiłem program combofix i usunął syfy z systemu i komputer zapiernicza aż miło tylko gry mi nie chcę otwarzać żadnych . / Ok zrobiłem tak jak mówiłeś youtube już działa normalnie, i został jeszcze problem z grami.Problem wygląda następująco otwieram grę czekam z 10 minut czy 5 minut i nic nie otwiera się muszę zrobić alt ctrl delete i zamknąć proces:(
Jeszcze mam jeden problem który dotyczy samo wyłączającego się komputera a mianowicie np teraz gdy coś piszę ot tak się wyłącza gdy zegar ustawie na 1.15 GHz to się nie wyłącza ale jak przestawię na 1.53 GHz to po jakimś czasie się wyłącza wie kto w czym tkwi problem?
Z tym już nie masz problemu ?
Problem wygląda następująco otwieram grę czekam z 10 minut czy 5 minut i nic nie otwiera się muszę zrobić alt ctrl delete i zamknąć proces:(
Wystarczy poczekać 30s i jak się nie uruchamia to coś jest nie tak.
Jaka to gra ?
Podaj jaki masz sprzęt ?
Kontynuacja tego tematu.
-
Chyba podawałem specyfikacje w tamtym temacie?.
AMD Athlon 1800+ xP 1.53 Ghz 1.00 GB RAM z tym wyłączaniem to nie mam już problemu:).Gra to Minecraft.
AMD Athlon 1800+ xP 1.53 Ghz 1.00 GB RAM z tym wyłączaniem to nie mam już problemu:).Gra to Minecraft.
Kod: Zaznacz cały
Wymagania Minimalne:
CPU: 2.0+ GHz procesor wielordzeniowy, 2.5+ GHz procesor jednordzeniowy
RAM: 2.0+ GB dla Xp, 3.0+ GB dla Vista/Win 7/Mac OS, 4.0+ GB dla wszystkich 64-bit systemów operacyjnych
Karta graficzna: Musi obsługiwać OpenGL 1.4 lub lepszy (może być to zintegrowana karta graficzna)
Dysk twardy: 80+ MB wolnego miejsca
Wymagania Zalecane:
CPU: 1.5+ GHz procesor wielordzeniowy, 2.0+ GHz procesor jednordzeniowy
RAM: 1.0+ GB dla Xp, 1.5+ GB dla Windows 7-32 bit, 2.0+ GB dla Vista/Mac OS, 3.0+ GB dla Windows 7-64 bit
Karta graficzna: Dedykowana karta ATI/Nvidia obsługujaca OpenGL 2.0 z 128+ MB dedykowanej pamięci
Dysk twardy: 250+ MB wolnego miejsca
Nie gram w takie gry, ale z procesorem i pamięcią RAM ledwo co się mieścisz, chociaż na pamięć masz 1GB +.
Proponuje dokupić pamięci, chociaż nie wiem jak ten procek, a grafikę jaką masz ?
Ta gra to jest takie coś > Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Tą grę da się przeinstalować, jeśli tak to spróbuj.

-
A ok słabe wymagania mam dla tej gry dziękuje za pomoc wszystkim
. Youtube działa normalnie wszystko, jak ktoś ma problem podobny do mnie to polecam użyć combofix.

-
- Reklama