Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 00:14

Logo: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Robiłem reinstalacje noda. Ściągnąłem z neta jakiś syf. Gdy mam włączony stacjonarnego kompa to na laptopie nie ma neta tak jak na stacionarnym.internet na stacjonarnym chodzi ale strasznie muli. Nod usuną z 20 zagrożeń. Ale zostawił 8 których nie usunąć. Format jedynie '?

// Poprawiam nazwę tematu na bardziej konkretny.
// djarta

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Re: Logo. Problem z kumpem

Post30 mar 2009, 08:53

migo pisze:Format jedynie '?

ZAPOMNIJ.! :D

1)
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
O18 - Protocol: symres - {AA1061FE-6C41-421F-9344-69640C9732AB} - (no file)
O9 - Extra button: BitComet - {D18A0B52-D63C-4ed0-AFC6-C1E3DC1AF43A} - res://C:\Program Files\BitComet\tools\BitCometBHO_1.3.1.15.dll/206 (file missing)

Te w/w wpisy sfiksuj w Hijacku:
>>Hijack>>scan(Do a system scan only)>>zaznacz je >>Fix checked.

2) Zamknij robaczywe porty przy pomocy --> Windows Worms Doors Cleaner
Ustaw znaczki na zielono, Netbios może być na żółto.
Po użyciu narzędzia wymagany jest restart.

3) Pobierz ---> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, ale nie uruchamiaj.

Wklej do Notatnika:

Kod: Zaznacz cały

File::
C:\Documents and Settings\Krzycho\Menu Start\Programy\Autostart\svmgr.exe
C:\WINDOWS\system32\afisicx.exe
C:\WINDOWS\system32\sopidkc.exe
C:\WINDOWS\system32\tdctxte.exe
C:\WINDOWS\System32\reader_s.exe
C:\Documents and Settings\Krzycho\reader_s.exe
C:\WINDOWS\services.exe
C:\WINDOWS\system32\mswocx.dll

Driver::
afisicx
sopidkc
tdctxte

>>Plik>>Zapisz jako... >>> CFScript
Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na plik ComboFix.exe
--> Obrazek
Ma się rozpocząć usuwanie. (i powstanie log).Daj ten log, który powstanie w trakcie usuwania.
Jeśli pójdzie dobrze, to: Po restarcie usuń ręcznie folder C:\Qoobox.


==================
K.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Logo. Problem z kumpem

Post30 mar 2009, 14:53

Watpie zeby to pomogło dowiedziałęm sie "Mamy tutaj Viruta, dlatego zobacz tutaj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników"
Wiec chyba jednyie format , Nod ma juz 150 plikow podanych kwaratanie


ale sprawdzice jescze

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 15:12

Przeskanuj tym: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. (Gruntowne Skanowanie).!



===========
K.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 18:10

Mam problem, zrobiłem Formata i zainstalowałem sterowniki. Włączam komputer, pojawia sie napis 'Zapraszamy' i pojawia sie Pulpit bez ikon, bez paska start itp., itd.

// Polski to piękny język, nie zaśmiecaj go.
// Pisz starannie.
// Poprawiam.
// djarta

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 18:11

Formata całego dysku.? Nic nie zapisywałeś na płytki/dyski przeńośne.?


============
K.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 18:17

Zrobiłem formata C i zainstalowałem WIN XP . Zainstalowalem sterowniki i wyłączyłem kompa . teraz go właczam i tak jak pisałem wyżej ?

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 18:19

Sformatuj cały dysk.!


=========
K.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 18:27

sformatowałem !! co mam teraz zrobić??podaj swoje gg to sie szybciej dogadamy

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 18:29

Wszystkie partycje itd.?


=========
K.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 18:32

tylko C bo miałem sam syf na C . Btw ale to chyba wirus nie ******** aż tak bardzo że nie działa ikona. Jak mogę wejść w tryb awaryjny jeżeli klikając del albo f8 pojawia się bios? Bo chciałem zrobić format C i zrobić log combofix, przeskanować i sprawdzić czy nadal siedzi

Proszę dostosuj się do 7 punktu Regulaminu:

Kod: Zaznacz cały

7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.


Jesteś ostatni raz upominany za pisownię. Pamiętaj też o tym punkcie regulaminu:

Kod: Zaznacz cały

17. Nie używaj wulgaryzmów.

Następnym razem otrzymasz ostrzeżenie.
me@djohnsc

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 18:48

Rozumiesz, że on się kopiuje na wszystkie partycje.? Sformatuj CAŁY DYSK!!



=======
K.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 18:58

A jak moge uratować zdjęcia które na na innej partycji?

a jeszcze jedno mam o zrobić za pomocą włożenia płytki i z formatowania wszystkich partycji? po kolei?? czy jakoś inaczej to sie robi?? a i czy ma kolejność jaka partycja?

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator
Posty: 1223
Rejestracja: 22 lis 2008, 19:28
Lokalizacja: Śląsk

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 19:20

Wszystkie cenne dane nagraj na płycie DVD bądź CD (zależy ile tego masz :P). Następnie:
Instalacja systemu MS Windows XP - instrukcja.
Usuń wszystkie partycje, następnie utwórz ile potrzebujesz oraz daj im tyle miejsca ile trzeba i wybierz partycję C i instaluj. Wszystko jest opisane w poradniku.

PS. potem te kopie danych jak będziesz chciał dać na nowy system to najpierw wykonaj => Wyłączenie funkcji autouruchamiania. następnie przeskanuj te płyty programami antywirusowymi itd.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Logi. Problem z komputerem, wirusy.

Post30 mar 2009, 19:26

ok a jeżeli z tej płytki przed skanowaniem wejda do kompa wirusy ??


hahaha a jak mam to zrobić jeżeli nie mam żadnych ikon na pulpicie :<?

Może źle zrobiłem formata ?? Nie lepiej będzie jeszcze raz z formatować C i potem przegrać zdjęcia na płytke?
Ostatnio zmieniony 31 mar 2009, 15:29 przez migo, łącznie zmieniany 2 razy.



  • Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 4 gości