LOGI [OTL] [FRST]

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
feelmypain

Użytkownik

LOGI [OTL] [FRST]

Post26 wrz 2014, 12:18

Problem polega na niewczytywaniu się bądź częściowym wczytywaniu się stron. Na jednych nie ma obrazków jedne działają świetnie ... nawet hosting wklej.org nie wyswietla mi się a czasami nawet sam kod się pokazuje na sekunde tak jak na facebook'u. Fejs sie jakoś opamiętał i raz działa raz nie albo bardzo długo wczytuje wszystko. Od wczoraj nawet na steamie mi strony nie wchodzą net mi bardzo muli przeglądarki i ogólnie strony sprawiają problem(mulą albo nie wczytują się prawidłowo, a na steamie ciągle mam jakies wczytywanie przy graniu a ze stronami nie idzie sie dogadać bo wyskakuje błąd). Odinstalowałem comodo , przeskanowałem computer ccleaner ,tuneupultilities, malwarebytes wykryło tylko 2 malware usunąłem je i nie ma poprawy i również przeczyściłem komputer Eusing Free Registry Cleaner.Dodam jeszcze że żadna gra przeglądarkowa nie chce odpalić filmiki na fejsbuku nie chcą sięodpalać czyli coś jeszcze z above flash nie tak .,..
niżej zamieszczam logi :
OTL
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
EXTRAS
FRST
ADDITION
SHORTCUS

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

LOGI [OTL] [FRST]

Post26 wrz 2014, 22:34

1. Otwórz notatnik i wklej:
S3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X]
S3 WinRing0_1_2_0; \??\C:\Program Files (x86)\Razer\Razer Game Booster\Driver\WinRing0x64.sys [X]
S3 xhunter1; \??\C:\Windows\xhunter1.sys [X]
CHR HKLM-x32\...\Chrome\Extension: [mciekghplkkgcmofonmkmlomhkamochd] - C:\Program Files (x86)\Kozaka\mciekghplkkgcmofonmkmlomhkamochd.crx []
C:\Program Files (x86)\Kozaka\mciekghplkkgcmofonmkmlomhkamochd.crx
FF Extension: No Name - C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\browser\extensions\{972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd} [Not Found]
FF HKCU\...\Firefox\Extensions: [PrivDog@AdTrustMedia.com] - C:\Users\Pain\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\7bk25qh1.default\extensions
FF SearchPlugin: C:\Users\Pain\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\7bk25qh1.default\searchplugins\yahoo_ff.xml
FF Homepage: hxxp://yambler.net/?im
FF Keyword.URL: user_pref("keyword.URL", "");
StartMenuInternet: IEXPLORE.EXE - C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
2014-09-25 21:20 - 2014-09-26 11:23 - 00004052 _____ () C:\Windows\System32\Tasks\GoogleUpdateTaskMachineUA
2014-09-25 21:20 - 2014-09-26 11:23 - 00003800 _____ () C:\Windows\System32\Tasks\GoogleUpdateTaskMachineCore
2014-09-25 21:20 - 2014-09-26 11:23 - 00001044 _____ () C:\Windows\Tasks\GoogleUpdateTaskMachineUA.job
2014-09-25 21:20 - 2014-09-26 11:23 - 00001040 _____ () C:\Windows\Tasks\GoogleUpdateTaskMachineCore.job
Task: {6364369A-221B-4A01-8987-6489D7749D5B} - \Program aktualizacji online firmy Adobe. No Task File <==== ATTENTION
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. System zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt.

2. Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner[S].txt

3. Uruchom Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wciśnij dowolny klawisz i czekaj, aż skończy się operacja. (UWAGA: podczas pobierania, programy mogą wskazywać, że to jest zagrożenie, proszę to zignorować). Pokaż raport.

4. Uruchom FireFox > menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone.

5. Wyczyść Google Chrome:

• Ustawienia > karta Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > zjedź na sam spód i uruchom opcję Zresetuj ustawienia przeglądarki. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone.

• Ustawienia > karta Ustawienia > sekcja Wyszukiwanie > klik w Zarządzanie wyszukiwarkami > skasuj z listy niedomyślne śmieci (o ile będą).

• Zresetuj cache wtyczek. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie Włącz.

6. Wklej logi z FRST.

feelmypain

Użytkownik

LOGI [OTL] [FRST]

Post26 wrz 2014, 23:25

Fixlog.txt
FRST po fixie
JRT
FRST na koniec

co do adw cleaner robiłem wczoraj i dziś skanowanie tylko że logów nie mam a nie mogę pobrać znów programu bo mi strony nie wczytuje :evil: ma ktoś jakiś alternatywny link? darmowe programy instalki itd nie działa nawet oficialna strona ...
W chromie zrobiłem wszystko ... a firefoxa nie mam od jakiegoś czasu i jak widać nie zniknął z mojego komputera...
A jednak mam logi ;) dam dwa ostatnie bo robiłem przywracanie w adw no i czyściłem
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ten o 12 robiłem wczoraj nie było wtedy problemu wyżej wymienionego ...
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ten o 22 to już było po problemach z netem ...
dodam też że to własnie po zrobieniu skana adw cleaner (akurat na tego skana loga nie mam i to jest dziwne) zaczeły się problemy z netem do tego usuwałem dane przeglądarek w tuneup ultilities i po tych dwóch zdarzeniach zaczeły się problemy z netem. Może ma to jakiś związek ...

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

LOGI [OTL] [FRST]

Post27 wrz 2014, 16:57

Odinstaluj TuneUp Utilities 2013

feelmypain

Użytkownik

LOGI [OTL] [FRST]

Post27 wrz 2014, 23:22

odinstalowałem ;) jakieś inne sugestie ? Bo dalej muli -.- i nie wczytuje stron tak jak pisałem wyżej
Do tego zrobiłem test łącza download 64,35 mb/s upload 79,69 mb/s więc to nie mój internet tylko coś w systemie bądź wirus :(

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

LOGI [OTL] [FRST]

Post28 wrz 2014, 09:06

Daj log z FRST nowe.

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

LOGI [OTL] [FRST]

Post29 wrz 2014, 10:40

A jakiego masz neta?

feelmypain

Użytkownik

LOGI [OTL] [FRST]

Post29 wrz 2014, 12:18

światłowód ;)12mb/s

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

LOGI [OTL] [FRST]

Post29 wrz 2014, 13:18

12 czy 120?

feelmypain

Użytkownik

LOGI [OTL] [FRST]

Post29 wrz 2014, 14:01

djarta ale to nie jest ważne .. ważne jest że np podczas gry w cs go na steamie mamping 20-40 czyli dobry i nic mi nie klatkuje tylko z przegladaniem wczytywaniem i prawidlowym wyswietlaniem stron jest problem tak jak by cos blokowalo i muli mi np na steamie w ogole zadnej strony nie czyta i wybiórczo strony też nie wchodzą a ta np działa tak samo jak yt minei działa a filmik na fejsie mi "załapuje" ale cholernie długo wczytuje operacje przy używaniu above flash jest że przekroczono limit czasu operacji i tak na kazdej przegladarkowej grze w ktorą grałem .
Co do szybkości to pobieram nawet z 8-9 mb/s . Pierwszy mam taki problem że przez tyle czasu mi blokuje strony nie wyswietla ich bądź działają jak by nie mogły co poniektóre działają świetnie ... z 2 razy miałem z comodo jazdy że mi zablokował niektóre strony samoczynnie ale go usunąłem spróbuje usunąć 2 program do usuwania malware jaki mam Exedb anty malware scanner ... bo malwarebytes raczej problemów nie sprawia ...
Podsumowując logi są na pewno w porządku ? Dlatego mnie pytasz czy to aby nie sprawka mojego internetu ?na 99 % nie bo jak już coś mi się wczyta to idzie to gładko tak samo ściąganie .

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

LOGI [OTL] [FRST]

Post29 wrz 2014, 14:28

Czyli trzeba wykluczyć wszystko.
Napisz do mnie na PW i podaj mi namiary na GG / Skype itp. , spróbuje Ci pomóc.

feelmypain

Użytkownik

LOGI [OTL] [FRST]

Post29 wrz 2014, 16:02

Napisz wiadomość

Przepraszamy, ale nie masz uprawnień do korzystania z tej funkcji. Możliwe że dopiero się zarejestrowałeś i dopiero po dłuższym uczestnictwie w życiu forum będziesz mógł ją wykorzystać.
Więc napiszę Ci po prostu na gg ;) bo pw raczej nie wyślę .

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

LOGI [OTL] [FRST]

Post29 wrz 2014, 17:52

Aby wysyłać wiadomości na PW musisz mieć 25 postów ;)
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

feelmypain

Użytkownik

LOGI [OTL] [FRST]

Post30 wrz 2014, 13:45

Dobra dzięki ;) sytuacja wygląda tak że próbowaliśmy coś zrobić z djarta i jedyne co sie udalo to troche przeczyscic komputer dzis postawilem system od nowa i dalej mam problem z wyswietlaniem stron ;) a pobieranie na poziomie 10mb/s albo to jest wina karty sieciowej albo nie wiem samo z siebie sie blokuje wyswietlanie stron i nie wczytywanie niektorych elementow skrypty obrazki itd ....
Nie mam pomysłów od kiedy postawilem system na nowo tylko nerwy zżeram próbując wyłaczać zapore kontrole użytkownika grzebać w ustawieniach itd -.-

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”