Witam mam problem z minimalizowaniem się aplikacji pełnoekranowych występującym co średnio 2min, oraz dezaktywacją okienek windowsa lub przeglądarki. Antywirus nic nie wykrywa.
kontynuowanie tematu z: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
minimalizowanie aplikacji
- lewy
Logów nie sprawdzę ale mogę pomóc sprawdzając czy nie ma błędów w dziennikach zdarzeń. Podaj więc proszę zapisane dzienniki zdarzeń, odpowiednią instrukcję znajdziesz tutaj -> http://www.hotfix.pl/podglad-zdarzen-za ... -7-a47.htm
- Cisowianka
- Kontaktowanie:
W jakich aplikacjach to się dzieje:?:
-
To się dzieje we wszystkich aplikacjach. Okienka explorera, pasek start, każda aplikacja. Tutaj są te dzienniki zdarzeń: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników . Na razie jestem w fazie sprawdzania, ale zauważyłem, że jak odłączę wszystko z przedniego panela komputera i podłączę znowu to problem znika, na razie miałem tak 2 razy, że zadziałało.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Error - 2012-04-01 16:33:16 | Computer Name = Zbychu-Komputer | Source = Disk | ID = 262155
Description = Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk1\DR1.
Wejdź w Menedżer Urządzeń -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI -> Podstawowy kanał IDE -> Ustawienia zaawansowane -> Sprawdź, jak jest ustawiony Bieżący tryb transferu. To samo robisz dla Pomocniczego kanału IDE.
Zasilacz.
Podaj dane o zasilaczu.
Być może to problem z dyskiem.
Podaj screenshoty z HD Tune -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników z zakładek Health i Error Scan.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Ten tryb to nie jestem pewny czy o to chodzi ale: Ultra DMA tryb 5 w podstawowym jak i pomocniczym.
Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 500W
HD Tune:
- Health: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników , Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Error Scan: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 500W
HD Tune:
- Health: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników , Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Error Scan: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- seba86mu
Zamknij wszystkie aplikacje działające w tle: komunikatory, akceleratory pobierania plików, klienty torrent / P2P, monitory systemu, odtwarzacze audio / wideo, również antywirusa oraz zaporę sieciową (firewall) po prostu wszystkie aplikacje, które pracują w tle, a które zainstalowałeś Ty.
Być może któraś aplikacja wymusza swój priorytet (np. próbuje dokonać aktualizacji), przez co minimalizuje aplikacje pełnoekranowe.
Po zamknięciu aplikacji sprawdź czy problem się powtarza.
Być może któraś aplikacja wymusza swój priorytet (np. próbuje dokonać aktualizacji), przez co minimalizuje aplikacje pełnoekranowe.
Po zamknięciu aplikacji sprawdź czy problem się powtarza.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Minimalizacja
Czy w trybie awaryjnym problem występuje?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama