Mysz podłączona pod USB czasami przestaje reagować

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
sparks93

Użytkownik

Post15 paź 2012, 23:40

log z usuwania: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
log z ADW: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

po tym res kompa i straciłem połączenie z internetem, przywracanie systemu nie działa a w sumie to nawet nie ma zakładki o takiej nazwie.. z wiersza polecenia również nie wchodzi, w folderze C:\WINDOWS\system32\restore nie istnieje wpis .reg który jest chyba za to odpowiedzialny i komp jakby się zmulił przy włączeniu ale.. muszka jakby chodziła normalnie :DD

-- 15 paź 2012, 23:40 --

jednak mysz nadal zacina - internet naprawiłem - wgrałem na nowo sterowniki od antenki wi - fi

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post16 paź 2012, 19:39

sparks93 pisze:log z usuwania: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
log z ADW: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

po tym res kompa i straciłem połączenie z internetem, przywracanie systemu nie działa a w sumie to nawet nie ma zakładki o takiej nazwie.. z wiersza polecenia również nie wchodzi, w folderze C:\WINDOWS\system32\restore nie istnieje wpis .reg który jest chyba za to odpowiedzialny i komp jakby się zmulił przy włączeniu ale.. muszka jakby chodziła normalnie :DD

-- 15 paź 2012, 23:40 --

jednak mysz nadal zacina - internet naprawiłem - wgrałem na nowo sterowniki od antenki wi - fi

Jeszcze czekamy na te nowe logi z OTL + log z Autoruns.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

sparks93

Użytkownik

Post18 paź 2012, 10:52

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-- 17 paź 2012, 18:25 --

Mam mysz laserową.. może to być spowodowane zbyt małym napięciem w porcie USB? Posiadam dwie takie myszki i na każdej jest ten sam problem... Przy laptopie wszystko jest w porządku.. nie wiem co to może być za ścierwo. :evil:

-- 17 paź 2012, 20:12 --

I również zauważyłem że podczas gry np QuakeLive bądź Counter Strike mysz o wiele częściej łapie te "zawieszki" Niż przy zwykłym jej używaniu np podczas poruszania się w internecie (ale również tak się dzieje..tyle że w mniejszym stopniu) :oops:

-- 18 paź 2012, 10:52 --

Dzisiaj użyłem USBDeview by odinstalować myszkę, reset kompa, podłączyłem na nowo myszkę, znalazło ale nadal to samo :@

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post18 paź 2012, 15:58

Autoruns.

W Autoruns odznacz, a następnie usuń (co się będzie dało):

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Wszystko.

HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Desktop\Components

Wszystko.

HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects

Wszystko.

HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Extensions

Wszystko.

HKLM\System\CurrentControlSet\Services

Wszystko.

HKLM\System\CurrentControlSet\Services

Changer
lbrtfdc
PCIDump

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors

Wszystko.

Logi.

Następnie podajesz nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

sparks93

Użytkownik

Post18 paź 2012, 20:24

Zdenerwowałem się i zrobiłem format dysku ale komputer uruchamia sie na jakieś 10 sekund i gaśnie

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post18 paź 2012, 21:40

sparks93 pisze:Zdenerwowałem się i zrobiłem format dysku ale komputer uruchamia sie na jakieś 10 sekund i gaśnie

A wgrałeś nowy system?

sparks93

Użytkownik

Post19 paź 2012, 13:39

Wgrałem ten sam system (okrojony bo mi na nim nie muli ani gra ani internet) musiałem wymienić paste na procesorze i już śmiga, póki co problemów z myszką nie ma.. ale wiem że wrócą jak zawsze..

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post19 paź 2012, 18:21

sparks93 pisze:Wgrałem ten sam system (okrojony bo mi na nim nie muli ani gra ani internet) musiałem wymienić paste na procesorze i już śmiga, póki co problemów z myszką nie ma.. ale wiem że wrócą jak zawsze..

Możesz dorzucić nowe logi.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post20 paź 2012, 20:58

"AVG Secure Search" = AVG Security Toolbar

Odinstaluj.

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

IE - HKCU\..\SearchScopes\{95B7759C-8C7F-4BF1-B163-73684A933233}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{A5E7D615-1A76-4B3C-ACE3-B3C6A254497B}&mid=50f8804a0ff247d0b24e85afba7131ca-960e22d333d946504a55ca42b5af26dc4ecf2fc6&lang=pl&ds=xn011&pr=sa&d=2012-10-19 15:22:39&v=13.2.0.3&sap=dsp&q={searchTerms}
O4 - HKLM..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd File not found

:Files
RECYCLER /alldrives
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\AVG Secure Search
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\AVG Secure Search
C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\AVG Secure Search
C:\Program Files\Common Files\AVG Secure Search
C:\Program Files\AVG Secure Search

:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podaj log z ADWCleaner (z opcji Delete) + nowe logi z OTL + log z Autoruns.

sparks93

Użytkownik

Post26 paź 2012, 13:33

i już się zaczyna..;x zaraz wgram logi. :@

Log z usuwania Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-- 26 paź 2012, 13:29 --

adw Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-- 26 paź 2012, 13:33 --

nowe logi z OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 paź 2012, 18:11

ADWCleaner.

Uninstall.

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

O4 - HKLM..\Run: [ROC_roc_ssl_v12] "C:\Program Files\AVG Secure Search\ROC_roc_ssl_v12.exe" / /PROMPT /CMPID=roc_ssl_v12 File not found

:Files
RECYCLER /alldrives
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\AVG Secure Search
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\AVG Secure Search
C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\AVG Secure Search
C:\Program Files\Common Files\AVG Secure Search
C:\Program Files\AVG Secure Search

:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL + log z Autoruns.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”