Neostrada TP 1,3Mb/s - powolna prędkość łącza

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
kemot00

Użytkownik
Posty: 110
Rejestracja: 11 sty 2009, 14:43
Lokalizacja: Suwałki

Neostrada TP 1,3Mb/s - powolna prędkość łącza

Post18 sty 2009, 22:35

Witam, właśnie mam problem z Neostradą, przed w chwilą coś zmieniło z Neostradą. Nie wiem skąd się wzięło:
Połączenia Lokalne 3 | 30MB/s | Stan: Działa | ?

I także mam lagi Neta:
Rychlost připojení k internetu: 392,77 kbit/s
Rychlost stahování dat: 49,1 kByte/s

Czy wiecie jak ją naprawić? Może mam jakieś wirusy albo robaki?

// Przenoszę do odpowiedniego działu.
// djarta
Ostatnio zmieniony 18 sty 2009, 22:58 przez kemot00, łącznie zmieniany 3 razy.
Procesor: DualCore AMD Athlon 64 X2 2,19GHz 4200+
Płyty główna: MSI K9N Neo v2/v3
Pamięć RAM: 3,00GB
Windows: Windows 7 Ultimate
GPU: NVIDIA GeForce 9500 GT (1024 MB)
HDD: Seagate (250GB)

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Neostrada TP 1,3Mb/s

Post18 sty 2009, 22:46

kemot00 pisze:Własnie 3h temu naprawiłem kompa, Nivida itd...

Co masz na myśli pisząc "naprawiłem kompa" ?
Tzn., że zainstalowałeś na nowo system operacyjny ?

kemot00

Użytkownik
Posty: 110
Rejestracja: 11 sty 2009, 14:43
Lokalizacja: Suwałki

Neostrada TP 1,3Mb/s - powolna prędkość łącza

Post18 sty 2009, 22:51

nie nie nie, seba pomogłeś mi zainstalować Chispet Karta Graficznej i Płyty Głównej :)
Ostatnio zmieniony 18 sty 2009, 22:58 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem pisownię
Procesor: DualCore AMD Athlon 64 X2 2,19GHz 4200+
Płyty główna: MSI K9N Neo v2/v3
Pamięć RAM: 3,00GB
Windows: Windows 7 Ultimate
GPU: NVIDIA GeForce 9500 GT (1024 MB)
HDD: Seagate (250GB)

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Neostrada TP 1,3Mb/s - powolna prędkość łącza

Post18 sty 2009, 22:54

W Menadżerze Urządzeń masz jakieś żółte wykrzykniki bądź znaki zapytania ?
Próbowałeś sprawdzić prędkość łącza w innym serwisie ?
Spróbuj tutaj -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pomiędzy kolejnymi pomiarami prędkości łącza zachowaj odstęp ok. 3 - 5 minut.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Re: Neostrada TP 1,3Mb/s - powolna prędkość łącza

Post18 sty 2009, 23:03

Temat : viewtopic.php?f=24&t=161
Sprawdż jutro o różnych godzinach.
Zainstaluj ponownie DirectX 9.0c : http://www.hotfix.pl/articles.php?article_id=22
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

kemot00

Użytkownik
Posty: 110
Rejestracja: 11 sty 2009, 14:43
Lokalizacja: Suwałki

Re: Neostrada TP 1,3Mb/s - powolna prędkość łącza

Post20 sty 2009, 19:45

właśnie skanowałem ComboFix i wyszło tak:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Logi proszę wrzucać na strony typu wklej.org a w poście podawać tylko link
me@djohnsc
Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 19:59 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: wrzuciłem log na osobny serwer
Procesor: DualCore AMD Athlon 64 X2 2,19GHz 4200+
Płyty główna: MSI K9N Neo v2/v3
Pamięć RAM: 3,00GB
Windows: Windows 7 Ultimate
GPU: NVIDIA GeForce 9500 GT (1024 MB)
HDD: Seagate (250GB)

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Neostrada TP 1,3Mb/s - powolna prędkość łącza

Post21 sty 2009, 07:06

W logu nie widać takiej WIELKIEJ infekcji, ale przeraził mnie Autostart.

Wklej do Notatnika:

Kod: Zaznacz cały

Driver::
XDva208
XDva219
XDva225

Registry::
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Camfrog"=-
"ALLUpdate"=-
"BitTorrent DNA"=-
"uTorrent"=-
"Steam"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"WinampAgent"=-
"Sony Ericsson PC Suite"=-
"PWRISOVM.EXE"=-
"cFosSpeed"=-
"Adobe Reader Speed Launcher"=-
"IMJPMIG8.1"=-
"MSPY2002"=-
"PHIME2002ASync"=-
"PHIME2002A"=-
"SunJavaUpdateSched"=-
"NvCplDaemon"=-
"NvMediaCenter"=-

>>Plik>>Zapisz jako... >>> CFScript
Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na plik ComboFix.exe
--> Obrazek
Ma się rozpocząć usuwanie. (i powstanie log).Daj ten log, który powstanie w trakcie usuwania.
Jeśli pójdzie dobrze, to: Po restarcie usuń ręcznie folder C:\Qoobox.


=======================
K.



  • Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości