Witam, od jakiegoś czasu mam problem z niektórymi stronami internetowymi (np. pogodynka.pl). Strona ta w Chrome albo w ogóle się nie ładuje, albo jak już się załaduje (co zdarza się rzadko), to "zawiesza się" przy próbie zmiany miasta (po kliknięciu nic się nie dzieje i nie można już nigdzie indziej kliknąć). W Mozilli wskazane strony zazwyczaj działają, ale też zdarza się, że się nie ładują. Z routerem Wifi jest raczej wszystko ok (router od UPC Thomson), bo problematyczne strony w telefonie ładują się.
Znalazłam na Waszym forum wątek bezpieczenstwo/nie-laduja-sie-niektore-strony-na-przegladarkach-t32922.html i próbowałam robić co tam wskazano, ale przeczyszczenie komputera CCleaner nie dało efektu. Podobnie jak zmiana adresów DNS.
Pobrałam FRST i jestem w trakcie skanowania - jak na razie dostałam pliki FRST.txt oraz Addition.txt, ale mam problem bo skanowanie zatrzymało się na "Skanowanie Punkty Przywracania systemu" i stoi tak już od około godziny...
Przeskanowałam też komputer OTL - mam pliki OTL.txt i Extras.txt. Poniżej logi:
FRST: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Addition: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z góry dziękuję za przeanalizowanie logów i podpowiedź co dalej.
Nie ładują się strony w Chrome
- djarta
- Kontaktowanie:
Wejdź w FRST i Addition i wklej mi ich obecny stan. Dołącz OTL.
-
Edytowałam pierwszy post - wstawiłam linki do logów.
- djarta
- Kontaktowanie:
1. Otwórz notatnik i wklej:
Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix.
2. Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner[S].txt
3. Uruchom Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wciśnij dowolny klawisz i czekaj, aż skończy się operacja. (UWAGA: podczas pobierania, programy mogą wskazywać, że to jest zagrożenie, proszę to zignorować). Pokaż raport.
4. Wykonaj i wklej nowe logi z FRST.
CloseProcesses:
U0 msahci; system32\drivers\msahci.sys [X]
C:\Users\Gosia\AppData\Local\CrashDumps
2015-01-27 21:17 - 2015-01-27 21:17 - 0395056 _____ () C:\Program Files\gg-install.exe
2015-02-04 19:17 - 2015-02-04 19:17 - 1724752 _____ (BitTorrent Inc.) C:\Program Files (x86)\uTorrent.exe
2014-09-30 20:57 - 2015-09-09 18:01 - 0000093 _____ () C:\Users\Gosia\AppData\Roaming\sp_data.sys
2014-09-30 20:23 - 2014-09-30 20:23 - 0000000 ____H () C:\ProgramData\DP45977C.lfl
2014-05-15 19:14 - 2012-09-07 13:40 - 0000256 _____ () C:\ProgramData\SetStretch.cmd
2014-05-15 19:14 - 2009-07-22 12:04 - 0024576 _____ () C:\ProgramData\SetStretch.exe
2014-05-15 19:14 - 2012-09-07 13:37 - 0000103 _____ () C:\ProgramData\SetStretch.VBS
EmptyTemp:
Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix.
2. Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner[S].txt
3. Uruchom Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wciśnij dowolny klawisz i czekaj, aż skończy się operacja. (UWAGA: podczas pobierania, programy mogą wskazywać, że to jest zagrożenie, proszę to zignorować). Pokaż raport.
4. Wykonaj i wklej nowe logi z FRST.
-
- djarta
- Kontaktowanie:
Czy używałaś ADWCleaner ale opcji Czyszczenie / USUŃ ?
Jeżeli nie - to zrób to.
1. Wyczyść Firefox:
2. Wyłącz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Oceń jak chodzą przeglądarki.
Jeżeli nie - to zrób to.
1. Wyczyść Firefox:
- menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Odśwież program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone.
- menu Historia > Wyczyść historię przeglądania
2. Wyłącz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Oceń jak chodzą przeglądarki.
-
Tak, używałam ADWCleaner i opcji Usuń (przepraszam nie wstawiłam wcześniej drugiego loga). Po ponownym przeskanowaniu logi są puste, więc już nie wstawiam.
Firefox wyczyszczony.
Windows Defender wyłączony (przy okazji pytanie czemu miałam go wyłączyć?)
Sprawdziłam strony, które wcześniej nie wchodziły - jak narazie wygląda, że wszystko jest ok (strony ładują się w całości i można po nich "chodzić"). Dziękuję bardzo, wygląda na to, że problem został usunięty
P.S. Któreś z wymienionych przez Ciebie wyżej działań usunęło mi całą historię Chroma i wszystkie karty, które miałam przypięte. Zresetowało też wszystkie ustawienia przeglądarki (podobnie po odświeżeniu Firefoxa). Warto wiedzieć o tym wcześniej, gdyby miał ktoś coś ważnego przypiętego
Firefox wyczyszczony.
Windows Defender wyłączony (przy okazji pytanie czemu miałam go wyłączyć?)
Sprawdziłam strony, które wcześniej nie wchodziły - jak narazie wygląda, że wszystko jest ok (strony ładują się w całości i można po nich "chodzić"). Dziękuję bardzo, wygląda na to, że problem został usunięty

P.S. Któreś z wymienionych przez Ciebie wyżej działań usunęło mi całą historię Chroma i wszystkie karty, które miałam przypięte. Zresetowało też wszystkie ustawienia przeglądarki (podobnie po odświeżeniu Firefoxa). Warto wiedzieć o tym wcześniej, gdyby miał ktoś coś ważnego przypiętego

- djarta
- Kontaktowanie:
Windows Defender - sypał mnóstwo błędów i celowo kazalem go wyłączyć.
Co do Chrome to nie wiem o co chodzi. Żadne z moich czynności nie resetowaly tej przeglądarki.
Obserwuj i jeżeli jutro będzie dobrze to skończymy temat do końca.
Co do Chrome to nie wiem o co chodzi. Żadne z moich czynności nie resetowaly tej przeglądarki.
Obserwuj i jeżeli jutro będzie dobrze to skończymy temat do końca.
-
OK, jutro po południu sprawdzę i napiszę co i jak.
- djarta
- Kontaktowanie:
W porzadku.
Miłej nocy.
Miłej nocy.
-
Sprawdziłam dziś - wydaje się, że wszystko jest w porządku - strony, które wcześniej nie wchodziły, ładują się w całości i można po nich śmigać
Dziękuję bardzo za pomoc
Mam jeszcze tylko jedno pytanie - mam usunąć ściągnięte programy do skanowania (OTL, FRST, JRT i ADWCleaner) czy je zostawić? Jeśli usunąć, to po prostu delete czy jakoś inaczej?

Dziękuję bardzo za pomoc

Mam jeszcze tylko jedno pytanie - mam usunąć ściągnięte programy do skanowania (OTL, FRST, JRT i ADWCleaner) czy je zostawić? Jeśli usunąć, to po prostu delete czy jakoś inaczej?
- XMan
goosiab pisze:P.S. Któreś z wymienionych przez Ciebie wyżej działań usunęło mi całą historię Chroma i wszystkie karty, które miałam przypięte. Zresetowało też wszystkie ustawienia przeglądarki (podobnie po odświeżeniu Firefoxa). Warto wiedzieć o tym wcześniej, gdyby miał ktoś coś ważnego przypiętego
Prawdopodobnie korzystając z tego tematu:
bezpieczenstwo/nie-laduja-sie-niektore-strony-na-przegladarkach-t32922.html
nie odznaczyłaś Historia w programie CCleaner.
XMan pisze:Wcześniej
CCleaner w Programy --> Google Chrome zaznacz tylko te pozycje:
Jeżeli nie zrobisz tego to zawsze będą takie problemy na tej przeglądarce.
- djarta
- Kontaktowanie:
1. Wykonaj wszystko z tego tematu: Kroki kończące temat.
Końcowo pokazujesz: raport z DelFix oraz pełny skan MalwareBytes.
2. Przeprowadź skanowanie za pomocą Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Jeśli coś znajdzie, nic nie usuwaj, tylko dostarcz raport z wynikami.
Końcowo pokazujesz: raport z DelFix oraz pełny skan MalwareBytes.
2. Przeprowadź skanowanie za pomocą Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Jeśli coś znajdzie, nic nie usuwaj, tylko dostarcz raport z wynikami.
-
Witam, zrobiłam wszystko z tematu, który załączyłeś, oprócz czyszczenia folderów do przywracania systemu - trochę bałam się to zrobić, bo (nie wiem czy ma to jakiś związek) kupowałam laptopa z zainstalowanym systemem i nie mam żadnego nośnika. Gdyby działo się coś z systemem, to w jaki sposób go przywrócić bez nośnika i bez punktu przywracania? (nie znam się, więc może mylę pojęcia?
)
Poniżej logi ze skanów:
DelFix: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
MalwereBytes: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Hitman Pro: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (nic jeszcze nie usunęłam)
Proszę o dalsze kroki - z góry dzięki
P.S.1 Przepraszam za kilkudniową przerwę, ale nie miałam dostępu do komputera.
P.S.2 XMan - prawdopodobnie zrobiłam właśnie tak jak napisałeś i dlatego wyczyściło mi całą historię
dzięki za podpowiedź, zwrócę następnym razem na to uwagę.

Poniżej logi ze skanów:
DelFix: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
MalwereBytes: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Hitman Pro: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (nic jeszcze nie usunęłam)
Proszę o dalsze kroki - z góry dzięki

P.S.1 Przepraszam za kilkudniową przerwę, ale nie miałam dostępu do komputera.
P.S.2 XMan - prawdopodobnie zrobiłam właśnie tak jak napisałeś i dlatego wyczyściło mi całą historię

- XMan
W zapisanych punktach przywracania systemu mogą być wirusy które z czasem powracają
i dlatego trzeba je usunąć a następnie zapisać/utworzyć nowy.
Dodatkowo masz obecnie czysty system bez śmieci które powodowały problem.
Usuwanie punktów przywracania systemu na Windows 7 oraz innych:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- OK
Tworzenie punktu przywracania systemu:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- OK
Wykonujesz po zakończeniu tematu.
Wcześniej zamknij wszystkie aplikacje/programy takie jak przeglądarki, komunikatory, gry itp. itd.
i dlatego trzeba je usunąć a następnie zapisać/utworzyć nowy.
Dodatkowo masz obecnie czysty system bez śmieci które powodowały problem.
Usuwanie punktów przywracania systemu na Windows 7 oraz innych:
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- OK
Tworzenie punktu przywracania systemu:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- OK
Wykonujesz po zakończeniu tematu.
Wcześniej zamknij wszystkie aplikacje/programy takie jak przeglądarki, komunikatory, gry itp. itd.
-
- Reklama