Witam oto screen z HDtune Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .
Otóż mam problem z komputerem polegajacy na tym ze od kilku dni dziwnie sie zachowywal jakies przyciecia, zwiechy , błedy wiec postanowielm postawic oss od nowa co nie przynioslo skutku , nada pojawialy sie bledy , pliki jakie mialem na odzielnej partycji nie chcialy sie wg rozpakowac i zainicjowac instalacji , tak jakby byly uszkodzone tylko pliki exe pozostale zdjecia , dokumenty i pliki wideo nie ucierpialy , a te progamy ktore zainstalowalem nie wszytkie sie uruchamiaja (urochamiam ale nie otwiera sie dalej brak reakcji ) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dodam jeszcze ze po sciagnieciu pliku ponownie z np dobrych programow lub innych zaufanych vortali z progamami drobnymi plik dziala ale juz po ponownym uruchomienu niestety pojawia sie ten blad co poprzednio . Poczatkowo sadzilem ze problem moze tkwic w dysku twardym wiec wykonalem zerowanie i remap programem MHDD , skutek nadal te same . Z gory dzieki za pomoc i przepraszam jesli umiescilem w zlym miejscu .
Niedzialajace pliki exe i programy
- XMan
Zaufany vortal to Hotfix.pl
Download.
Sprawdź przy wyłączonym antywirusie, jeżeli będzie OK to zmień antywira.
Dodatkowo :
Brak ikon na pulpicie. Naprawa explorer.exe
Wrzuć logi wg. tego regulaminu.
Jakimi programami czyścisz komputer ?
Download.
Sprawdź przy wyłączonym antywirusie, jeżeli będzie OK to zmień antywira.
Dodatkowo :
Brak ikon na pulpicie. Naprawa explorer.exe
Wrzuć logi wg. tego regulaminu.
Jakimi programami czyścisz komputer ?
-
Te błedy maialem przed formatowaniem ale i po nim sa nadal , nawet zerowanie i remap nic nie pomogl oto logi
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników otl.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników extras.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników dds.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dodam ze pod koniec scanu otl wystapil bład ze nie ma w stacji dysku
Dodam jeszce ze sa to logi z praktycznie swiezo postawionego os`a przed instalacja bylo zerowanie i remap
Edit @ Dodam jeszcze ze nie mam znikajacych ikon i plikow sa one lecz nie dzialaja program nie otwiera sie jak rowniez intalacja nie jest mozliwa dopiero jak ponownie pobiore to problme znika na chwile az do ponownego uruchomienia gdzie znow pojawia sie ten sam blad Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników otl.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników extras.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników dds.txt
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dodam ze pod koniec scanu otl wystapil bład ze nie ma w stacji dysku
Dodam jeszce ze sa to logi z praktycznie swiezo postawionego os`a przed instalacja bylo zerowanie i remap
Edit @ Dodam jeszcze ze nie mam znikajacych ikon i plikow sa one lecz nie dzialaja program nie otwiera sie jak rowniez intalacja nie jest mozliwa dopiero jak ponownie pobiore to problme znika na chwile az do ponownego uruchomienia gdzie znow pojawia sie ten sam blad Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
Nie widzę żeby to był świeżo postawiony system ?
U mnie lepiej wygląda po dwóch latach.
Jak instalowałeś ?
Tak : Instalacja systemu MS Windows XP - instrukcja
czy po włożeniu płytki z napędu CD bez formatu ?
No nie, dużo mi się nie podoba, errory, śmieci, programy itp. itd.
Możesz wrzucić jeszcze screena z pulpitu, z ,,Dodaj lub usuń programy", podać ile masz programów antywirusowych oraz firewalli, czym czyścisz komputer ?
/ z logów nie zawsze wszystko dokładnie można odczytać /.
Ogólnie wg. mnie to po instalacji nowego systemu masz za duży b..del
Logi sprawdzą specjaliści w tej dziedzinie.
- źle zrozumiałeś poradnik, w nim jest również Naprawa explorer.exe.
Przeczytaj dokładnie i sprawdź to co zostało wiekopomnie napisane
Jak instalowałeś ?
No nie, dużo mi się nie podoba, errory, śmieci, programy itp. itd.
Możesz wrzucić jeszcze screena z pulpitu, z ,,Dodaj lub usuń programy", podać ile masz programów antywirusowych oraz firewalli, czym czyścisz komputer ?
/ z logów nie zawsze wszystko dokładnie można odczytać /.
Ogólnie wg. mnie to po instalacji nowego systemu masz za duży b..del

Logi sprawdzą specjaliści w tej dziedzinie.
Edit @ Dodam jeszcze ze nie mam znikajacych ikon i plikow
- źle zrozumiałeś poradnik, w nim jest również Naprawa explorer.exe.
Przeczytaj dokładnie i sprawdź to co zostało wiekopomnie napisane

- djarta
- Kontaktowanie:
R3 asc3360pr;asc3360pr;\??\c:\windows\system32\drivers\lmdppn.sys --> c:\windows\system32\drivers\lmdppn.sys [?]
To jest SALTY = czyli wszystkie Twoje programy i cały Windows został zarażony. Nie dziw się, że każdy exe to wirus.
Czy podłączałeś/łaś ostatnio coś pod USB? Tuż po zerowaniu? Np. komórkę/MP3/MP4/kartę pamięci etc.?
- XMan
- nie aktualne.
SALTY

Temat przeniesiony z Problemy

XMan.
-
Co do postu XMan
Po ponownym zainstalowaniu xp po zerowaniu dysku , do portu usb podlaczylem tylko odbiornik usb od klawiatury bezprzewodowej , i modem ale to do portu sieciowego wiecej urzadzeń nie podlaczalem .
Wiec mam pytanie co teraz kolejny reinstal windy z formatem ? Bo naprawde pomysly mi sie skonczyly i nie wiem co mam poczac teraz...
P.S Mozecie mi wytlumaczyc co to sa te Salty i jak sie tego pozbyc albo jak z tym walczyc bo wczesniej nie mialem zadnych problemow tego typu...
Troche sie znam na komputerach wiec takie pytania sa niestosowne ale tez nie jestem ekpertem w zwiaku z czym problem przerosl mnie ( zerowanie i nowy instal nie przyniosl rezultatow)Nie widzę żeby to był świeżo postawiony system ?
Jak instalowałeś ?
Po ponownym zainstalowaniu xp po zerowaniu dysku , do portu usb podlaczylem tylko odbiornik usb od klawiatury bezprzewodowej , i modem ale to do portu sieciowego wiecej urzadzeń nie podlaczalem .
Wiec mam pytanie co teraz kolejny reinstal windy z formatem ? Bo naprawde pomysly mi sie skonczyly i nie wiem co mam poczac teraz...
P.S Mozecie mi wytlumaczyc co to sa te Salty i jak sie tego pozbyc albo jak z tym walczyc bo wczesniej nie mialem zadnych problemow tego typu...
- djarta
- Kontaktowanie:
- XMan
P/w rady ekspertów w tej dziedzinie
+ Regulamin forum.
Użyj opcji EDYTUJ w celu poprawienia p/w postów,
XMan.
+ Regulamin forum.
7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych
Użyj opcji EDYTUJ w celu poprawienia p/w postów,
XMan.
-
- Reklama