cześć!
Mam pytanko - w jaki sposób (i czy w ogóle można) połączyć dwa pliki z hasłami w operze?
Posiadam jedną operę na Windows XP, drugą na Debianie — częściej jak widać przesiaduję na linuxie i z niego zarządzam wszystkimi kontami itd... Czasem jednak muszę się przesiąść na Windozgryzoze i ZONK, bo zapomnę loginu/hasła, albo jeszcze coś innego.
Znalazłem programy do odczytywania haseł i loginów, ale mi nie o to chodzi — chciałbym połączyć obydwa pliki nie używając przy tym zewnętrznych serwerów opery czy innych oferujących synchronizacje. Dbam o bezpieczeństwo haseł więc takie rozwiązanie odpada.
Opera — jak połączyć dwa pliki z hasłami
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Z forum Opery:
i drugie:
"I don't know of any way to merge the two password files. I don't think there is any feasible way."
i drugie:
AFAIK, you'll need to do it manually by extracting all your passwords from your work computer's wand.dat, logging in to the sites which are not on your home PC wand.dat, manually entering the passwords and having opera save them on your home PC wand.dat. Search the net for a tool called "unwand" which can rip passwords.
-
OK, jak tak to dzięki.
Szukałem też troszkę i na to trafiłem również.
Jeśli ktoś jednak natrafił by na jakieś informacje to proszę o post w tym temacie.
Szukałem też troszkę i na to trafiłem również.
Jeśli ktoś jednak natrafił by na jakieś informacje to proszę o post w tym temacie.
-
- Reklama