OTL EXTRAS Generic5

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

OTL EXTRAS Generic5

Post13 sty 2013, 20:18

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

O2:64bit: - BHO: (no name) - AutorunsDisabled - No CLSID value found.
O2 - BHO: (no name) - AutorunsDisabled - No CLSID value found.

:Reg
[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL -> Sprzątanie.

64bit- Home Premium Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation

Zainstaluj SP1 -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216031FF}" = Java(TM) 6 Update 31

Odinstaluj i zainstaluj najnowszą wersję -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

"{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A91000000001}" = Adobe Reader 9.1 - Polish

Odinstaluj i zainstaluj najnowszą wersję -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Kroki Finalizujące.

Przeczyść dysk i rejestr CCleaner`em.
Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes`em Anti-Malware (nie gódź się na wersję testową), jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

olisk

Użytkownik

OTL EXTRAS Generic5

Post16 sty 2013, 21:31

przepraszam za opóźnienie, ale miałam problem z internetem, ściągnięcie czegokolwiek graniczyło z cudem...

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników log z usuwania

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

OTL EXTRAS Generic5

Post17 sty 2013, 17:02

olisk pisze:przepraszam za opóźnienie, ale miałam problem z internetem, ściągnięcie czegokolwiek graniczyło z cudem...

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników log z usuwania

OK. Wykonaj resztę instrukcji.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

olisk

Użytkownik

OTL EXTRAS Generic5

Post20 sty 2013, 23:48

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

jeszcze raz przepraszam, ale mój komputer ledwo zipie tak samo jak internet w ostatnich dniach, instalacje i skanowanie ciągnęły się w nieskończoność. przepraszam, mam nadzieję, że wszystko zrobiłam dobrze ;)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

OTL EXTRAS Generic5

Post21 sty 2013, 19:47

olisk pisze:http://wklej.org/hash/309ad248af6/

jeszcze raz przepraszam, ale mój komputer ledwo zipie tak samo jak internet w ostatnich dniach, instalacje i skanowanie ciągnęły się w nieskończoność. przepraszam, mam nadzieję, że wszystko zrobiłam dobrze ;)

Rozumiem, że sieć cały czas działa, jakby "chciała, a nie mogła"? Jeśli tak to w pierwszej kolejności przeinstaluj sterowniki do karty sieciowej. Ponadto wejdź w Menedżer Urządzeń -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI -> Podstawowy kanał IDE -> Ustawienia zaawansowane -> Sprawdź, jak jest ustawiony Bieżący tryb transferu. To samo robisz dla Pomocniczego kanału IDE.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”