OTL logi, nie można uruchomić aplikacji

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post24 paź 2012, 20:31

A nie da się jakichś modyfikacji w rejestrze poczynić co by to wróciło ? Pytam się nie dla tego że jestem leniwy i nie chce mi się instalować tego na nowo tylko widzę że kolega ogarnia ten temat i może czegoś jeszcze mnie nauczyć :)

Teoretycznie dałoby się, ale to raz, że 4 razy więcej roboty, a dwa nie koniecznie skuteczne i tylko zaśmieca rejestr bardziej ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

kwacker

Użytkownik

Post24 paź 2012, 21:43

kominekl pisze:
A nie da się jakichś modyfikacji w rejestrze poczynić co by to wróciło ? Pytam się nie dla tego że jestem leniwy i nie chce mi się instalować tego na nowo tylko widzę że kolega ogarnia ten temat i może czegoś jeszcze mnie nauczyć :)

Teoretycznie dałoby się, ale to raz, że 4 razy więcej roboty, a dwa nie koniecznie skuteczne i tylko zaśmieca rejestr bardziej ;) .

Już ogarnąłem. Proste jak drut. :D

Awatar użytkownika
deFco247

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 paź 2012, 03:00

Modyfikacja rejestru nie jest konieczna.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Metoda druga.

kwacker

Użytkownik

Post25 paź 2012, 10:49

Mam jeszcze jeden problem. Wcześniej menedżer Realtek uruchamiał mi się zminimalizowany w pasku narzędzi na dole a teraz za każdym razem wyskakuje w całej okazałości na pulpicie i nie mogę tego zmienić. Utworzyłem nawet skrót do niego, we właściwościach dałem żeby uruchamiał się zminimalizowany i w rejestrze dałem ścieżkę do niego, ale nic to nie dało. Jak sobie z tym poradzić ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 paź 2012, 21:18

kwacker pisze:Mam jeszcze jeden problem. Wcześniej menedżer Realtek uruchamiał mi się zminimalizowany w pasku narzędzi na dole a teraz za każdym razem wyskakuje w całej okazałości na pulpicie i nie mogę tego zmienić. Utworzyłem nawet skrót do niego, we właściwościach dałem żeby uruchamiał się zminimalizowany i w rejestrze dałem ścieżkę do niego, ale nic to nie dało. Jak sobie z tym poradzić ?

A w autostart wrzuciłeś ten plik -> RTHDCPL.EXE z %Windir% ?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
deFco247

Ekspert
Kontaktowanie:

Post27 paź 2012, 07:19

kwacker pisze:Mam jeszcze jeden problem. Wcześniej menedżer Realtek uruchamiał mi się zminimalizowany w pasku narzędzi na dole a teraz za każdym razem wyskakuje w całej okazałości na pulpicie i nie mogę tego zmienić. Utworzyłem nawet skrót do niego, we właściwościach dałem żeby uruchamiał się zminimalizowany i w rejestrze dałem ścieżkę do niego, ale nic to nie dało. Jak sobie z tym poradzić ?
Zmień ścieżkę docelową skrótu na:

Kod: Zaznacz cały

C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RtHDVCpl.exe -s

kwacker

Użytkownik

Post27 paź 2012, 13:39

deFco247 pisze:Zmień ścieżkę docelową skrótu na:

Mała rzecz z cieszy. Dzięki. :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post27 paź 2012, 14:26

kwacker pisze:
deFco247 pisze:Zmień ścieżkę docelową skrótu na:

Mała rzecz z cieszy. Dzięki. :)

Czy są jeszcze jakieś problemy?

kwacker

Użytkownik

Post06 lis 2012, 09:18

Wszystko już jest tak jak należy. Dziękuję wszystkim za pomoc. Przy okazji nauczyłem się co nieco. Pozdrawiam serdecznie. :dzięki:

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post07 lis 2012, 19:42

kwacker pisze:Wszystko już jest tak jak należy. Dziękuję wszystkim za pomoc. Przy okazji nauczyłem się co nieco. Pozdrawiam serdecznie. :dzięki:

Czy temat można zamknąć?

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”