Witam
Po uruchomieniu komputer zawiesza się razem z wszystkim, przyczyną albo jest avast albo inne wirusy.
W takiej sytuacji użyłem w trybie awaryjnym combofixa. Poniżej daje loga z programu.
Log z Combofixa: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na dysku C jest straszny burdel, powiedzcie jakiego jeszcze loga zrobić.
PC i wirusy - po 3 min zawiesza się
- Areecki
Chcesz podziękować użytkownikom za pomoc na forum ?
Zaproś znajomych do korzystania z serwisu... www.forum.hotfix.pl
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Luk@sz_root
- Kontaktowanie:
Areecki
Dodatkowo Combofix został uruchomiony w nieprawidłowych warunkach - w tle działa Avast a wszystkie programy ochronne na czas jego działania trzeba wyłączać.
Pobierz OTL : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zapisz na pulpit
W OTL przestawiasz Procesy i Moduły na All oraz wklejasz w dolne białe okienko ,, Własne opcje skanowania / skrypt " :
Kliknij Skanuj
Zawartość logów ( otl.txt i extras.txt ) wklej na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lub Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, ale ręcznie kopiuj > wklej z notatnika w pole do wklejania tekstu a w poście daj link.
Combofix używamy tylko jeśli ktoś nas o to poprosi, samemu proszę nie używać tego narzędzia ponieważ , Combo nie jest wykładnią i lekarstwem na wszystko a niepowołane użycie może doprowadzić do poważnego naruszenia systemu.
Dodatkowo Combofix został uruchomiony w nieprawidłowych warunkach - w tle działa Avast a wszystkie programy ochronne na czas jego działania trzeba wyłączać.
Pobierz OTL : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zapisz na pulpit
W OTL przestawiasz Procesy i Moduły na All oraz wklejasz w dolne białe okienko ,, Własne opcje skanowania / skrypt " :
netsvcs
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\GloballyOpenPorts\List
Kliknij Skanuj
Zawartość logów ( otl.txt i extras.txt ) wklej na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lub Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, ale ręcznie kopiuj > wklej z notatnika w pole do wklejania tekstu a w poście daj link.
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget.

- Areecki
Wiem, że został uruchomiony w trakcie działania avasta. Avasta już wywaliłem, a combofix nie taki straszny jak go malują.
Zaraz zrobię OTL. Po odinstalowaniu Avasta komp się już nie zawiesza.
Przy edycji posta dam logi
Jeszcze mam taki problem, że przy uruchamianiu tamtego komputera mam 3 Windowsy do wyboru z nazwy te same,
jak usunąć 2 wpisy i zautomatyzować to , bo nie pamiętam.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zaraz zrobię OTL. Po odinstalowaniu Avasta komp się już nie zawiesza.
Przy edycji posta dam logi
Jeszcze mam taki problem, że przy uruchamianiu tamtego komputera mam 3 Windowsy do wyboru z nazwy te same,
jak usunąć 2 wpisy i zautomatyzować to , bo nie pamiętam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Luk@sz_root
- Kontaktowanie:
W OTL w dolne okienko ,, Własne opcje skanowania / skrypt " wklej:
Kliknij : Wykonaj Skrypt, Zrestartuj komputer
Potem daj raport który wyskoczy po usuwaniu, oraz wykonaj nowy log OTLem
:OTL
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\DOCUME~1\XXX~1.XXX\USTAWI~1\Temp\catchme.sys -- (catchme)
O2 - BHO: (&Yahoo! Toolbar Helper) - {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll (Yahoo! Inc.)
O3 - HKLM\..\Toolbar: (Yahoo! Toolbar) - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll (Yahoo! Inc.)
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (Yahoo! Toolbar) - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll (Yahoo! Inc.)
:Files
C:\Qoobox
:Commands
[emptytemp]
Kliknij : Wykonaj Skrypt, Zrestartuj komputer
Potem daj raport który wyskoczy po usuwaniu, oraz wykonaj nowy log OTLem
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget.

- Areecki
A co z tymi Windowsami przy uruchamianiu, trzeba czekać kilka sekund i mam 3 do wyboru, a wiem, że da się zrobić tak, żeby Windows ładował się bez czekania automatycznie.
Raport : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Logi : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Raport : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Logi : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
w logu nic już nie ma. A co do wyboru systemów to musisz usunąć w pliku boot.ini zbędne wpisy oraz oraz we włąściwościach mojego komputera musisz wybrać domyślny system operacyjny
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Areecki
Długo się jeszcze uruchamia ale koleżance jest potrzebny komputer więc dalej się nie bawie.
Wyłączyłem kilka procesów autostartu i przeskanowałem Cclenerem , zainstalowałem Avirę i na razie styka.
Dzięki za pomoc.
A co do systemów to tylko zmieniłem czas oczekiwania na wybranie domyślnego systemu z 30 na 5 s w razie jak by
im był potrzebny tamten system chociaż wydaje mi się , że to ten sam, ale niech to zostanie na razie.
Pozdro
Wyłączyłem kilka procesów autostartu i przeskanowałem Cclenerem , zainstalowałem Avirę i na razie styka.
Dzięki za pomoc.
A co do systemów to tylko zmieniłem czas oczekiwania na wybranie domyślnego systemu z 30 na 5 s w razie jak by
im był potrzebny tamten system chociaż wydaje mi się , że to ten sam, ale niech to zostanie na razie.
Pozdro
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Reklama