Pilna sprawa

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Pilna sprawa

Post22 kwie 2009, 18:39

Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Pilna sprawa

Post22 kwie 2009, 18:41

ComboFix prawie wszystko pozamiatał, zostały jeszcze tylko klucze z infekcji pendrivie'owej.

Do Notatnika wklej:

Kod: Zaznacz cały

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

Z menu Notatnika >>> Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie na: "Wszystkie pliki" >>> Zapisz jako FIX.REG>>>
plik uruchom
(dwuklik i OK- zgódź się na dodanie do Rejestru).
Zrestartuj komputer.

1. Usuń ręcznie folder C:\Qoobox.
2. Z folderu "System Volume Information" usuniesz poprzez chwilowe wyłączenie "Przywracania Systemu":

>Panel Sterowania>System>Przywracanie Systemu>>zaznacz w okienku przy "Wyłącz przywracanie na wszystkich dyskach">Zastosuj>OK.
Potem możesz powrócić do poprzedniego ustawienia (czyli usunąć zaznaczenie z okienka).


3. Wykonaj optymalizację systemu

4.Przeskanuj obszar mojego komputera Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum.



============
K.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Re: Pilna sprawa

Post22 kwie 2009, 22:17

Po ściągnięciu ComboFix-a zmieniłeś nazwę instalki/folderu przed instalacją :?:
Ściągasz, zmieniasz nazwę, instalujesz itd.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Pilna sprawa

Post22 kwie 2009, 22:45

XMan, dzięki XMan, ale Combo chodził. Z resztą już jest ok.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Re: Pilna sprawa

Post22 kwie 2009, 23:06

Cieszę się że jest już wszystko OK. :)

Po ściągnięciu ComboFix-a zmieniłeś nazwę instalki/folderu przed instalacją :?:
Ściągasz, zmieniasz nazwę, instalujesz itd.

Jak tego się nie zrobi to ComboFix wszystkich ,,syfów" nie wykryje a co najgorsze to póżniej mogą być problemy. :(
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Re: Pilna sprawa

Post23 kwie 2009, 07:53

XMan pisze:Cieszę się że jest już wszystko OK. :)

Po ściągnięciu ComboFix-a zmieniłeś nazwę instalki/folderu przed instalacją :?:
Ściągasz, zmieniasz nazwę, instalujesz itd.

Jak tego się nie zrobi to ComboFix wszystkich ,,syfów" nie wykryje a co najgorsze to póżniej mogą być problemy. :(

ComboFix został już naprawiony 4 dni temu, jeden dzień po usterce.
Jak to nie usunię.?? Domyśla nazwa ComboFixa to: ComboFix.exe, w wypadku nie uruchamiania się zmieniamy nazwę na Combo-Fix.exe lub jeśli jest gorszy wirus np. VIRUT to trzeba zmienić nazwę na np. "123.com".
O jakich problemach mówisz.?


=========
K.



  • Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości